11:25 uur 08-12-2017

Bertin en Zymo kondigen nieuwe onderzoekssamenwerking aan

Precellys® Evolution Homogenizer van Bertin samen met ZymoBIOMICS® Microbial Community Standard van Zymo Research: DNA van alle microben in slechts één minuut vrij te spelen

IRVINE, Calif. & ROCKVILLE, Md.–(BUSINESS WIRE)– Zymo Research Corp. en Bertin kondigen een samenwerking aan die garandeert dat lyse van monsters in het microbiome werkproces volledig en onbevooroordeeld gebeurt. Er is een toepassingsbeschrijving van de materialen, procedure en de behaalde resultaten bij gebruik van de Precellys® Evolution Homogenizer in combinatie met de Microbial Community Standards van ZymoBIOMICS® en de minikit vam ZymoBIOMICS voor purificatie van DNA. Door producten van beide bedrijven te gebruiken, profiteert de onderzoeker van onbevooroordeelde cellyse binnen een enkele minuut. De toepassingsbeschrijving draagt zodoende bij aan accurate microbiome metingen in de downstream.

 

 

Bertin and Zymo Research Announce New Collaboration

Bertin’s Precellys® Evolution Homogenizer and Zymo Research’s ZymoBIOMICS®Microbial Community Standard: Liberation of DNA From all Microbes in Just One Minute

IRVINE, Calif. & ROCKVILLE, Md.–(BUSINESS WIRE)– Zymo Research Corp. and Bertin announce a collaboration that ensures the sample lysis step in the microbiome workflow is complete and unbiased. An application note is available describing the materials, procedure and results attained using the Precellys® Evolution Homogenizer together with the ZymoBIOMICS® Microbial Community Standards and ZymoBIOMICS DNA Miniprep Kit for purification of the DNA. Using both companies’ products, the researcher is afforded unbiased cell lysis in only one minute. The application note validates a procedure for accurate downstream microbiome measurements.

This press release features multimedia. View the full release here: http://www.businesswire.com/news/home/20171207005711/en/

Picture showing the Precellys® & Cryolys Evolution tissue homogenizer equipment on the bench - Credi ...

Picture showing the Precellys® & Cryolys Evolution tissue homogenizer equipment on the bench – Credit: T.Leaud

Zymo Research’s suite of ZymoBIOMICS® products addresses the complete Microbiomics workflow; from sample collection, DNA extraction, library prep, sequencing, through bioinformatics and final analysis. The ZymoBIOMICS® Microbial Community Standard contains three easy-to-lyse Gram-negative bacteria, five tough-to-lyse Gram-positive bacteria, and two tough-to-lyse yeasts. These accurately characterized microbial standards, enable the identification of exposure to artifacts, errors, and bias in microbiomics or metagenomics workflows, specifically 16S rRNA and shotgun-based sequencing approaches. Used in conjunction with the microbial standards, Zymo Research offers low-bioburden DNA isolation kits tuned for complete lysis of microbes with an innovative bead and buffer system.

Bertin has been in the sample preparation and homogenization instrumentation market for over ten years. Their line of Precellys homogenizers have won widespread recognition from the scientific community as hard-wearing, efficient and ergonomic research tools and have been cited widely in the literature. Initially designed for BSL-3 (Biological Safety Level) laboratories, the Precellys® Evolution makes it possible to efficiently homogenize a number of samples using an assortment of different-sized tubes, from 0.5 ml to 15 ml and it guarantees identical homogenization in each of the tube positions.

Bead beating is an accepted method to lyse various microbes but until now we have not been able to accurately assess the efficiency of the lysis. ”With the combination of Bertin’s homogenizer and Zymo Research’s Microbial Community Standard and DNA Miniprep Kit researchers and clinicians now have a rapid, complete homogenization procedure at their disposal ” said Marc Van Eden, Vice-President of Business Development at Zymo Research Corp.

www.bertin-instruments.com
www.zymoresearch.com

 

 

Contacts

BERTIN :
Gootenberg agency
Laurence Colin, Tel : +33 (0)1 43 59 00 46
laurence.colin@gootenberg.fr
or
ZYMO RESEARCH CORP.:
KIWI Communications, Inc.
Sheila T. Brann, Tel: +714.979.3464
sbrann@kiwi-comm.com

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr