11:04 uur 23-11-2017

Dentsu Aegis Network kondigt de overname van Oxyma Group aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Dentsu Aegis Network maakt vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Oxyma Group, een toonaangevend performance marketingbureau in Nederland en Dubai. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit. Na de overname zal Oxyma Group worden omgedoopt tot Merkle en alle agentschappen tot Merkle-onderneming.

De voetafdruk van Oxyma in Nederland, gekoppeld aan de op mensen gebaseerde marketingvaardigheden van het bedrijf, is een aanvulling op de EMEA-activiteiten van Merkle. Oxyma bestaat uit een groep van vijf gespecialiseerde agentschappen voor CRM, Paid, Owned en Earned Media. De capaciteiten van de groep weerspiegelen de kerndiensten van Merkle door personalisatie op schaal te leveren via CRM-, loyaliteits-, digitale en mediamogelijkheden voor klanten in de media-, telecommunicatie-, reis- en recreatie-, nuts-, CPG-, financiële dienstverlenings- en automobielindustrie.

Julius Minnaar, CEO van Dentsu Aegis Network Nederland, stelde: “We zijn erg trots op de overname van Oxyma. Dit zal de kansen van ons bedrijf op de Nederlandse markt vergroten, waardoor we uitstekend werk zullen blijven leveren voor onze klanten in digitale media, zowel nationaal als internationaal. We verwelkomen het Oxyma-team binnen onze gelederen en kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s om de geweldige mogelijkheden van de intersectie tussen CRM, data, technologie en performance marketing optimaal te benutten.”

Oxyma heeft een indrukwekkend aantal internationale klanten, waaronder industrieleiders als Air France KLM, Audi, Liberty Global, Unilever en Vodafone. Oxyma startte in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, met aanvullende Nederlandse kantoren in Amsterdam en Breda, evenals een vestiging in Dubai. Alle meer dan 300 medewerkers zullen werkzaam worden bij Merkle, waarmee de schaal van de EMEA-activiteiten vergroot wordt tot meer dan 1.000 medewerkers.

“De acquisitie van Oxyma zal Merkle in Nederland en Dubai voorzien van een wereldwijde schaal en een nieuwe voetafdruk. Dit is van cruciaal belang voor de uitvoering van onze missie om de op mensen gebaseerde marketingmogelijkheden van Merkle binnen EMEA uit te breiden,” aldus David Williams, voorzitter en CEO, Merkle. “Met een ervaren managementteam, een klantenbestand van wereldklasse en een complementaire visie, zal Oxyma een geweldige toevoeging zijn voor Merkle en Dentsu Aegis Network.”

“Merkle past perfect bij ons,” verklaarde Jos van Loo, CEO, Oxyma Group. “Ze begrijpen het belang van wat Oxyma doet: grote ondernemingen helpen met digitale transformaties en het realiseren van waarde voor de klant. Merkle maakt ook deel uit van Dentsu Aegis Network en we zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die onze gecombineerde organisaties onze klanten kunnen gaan bieden. Deze acquisitie is een snelle doorbraak voor beide bedrijven om een toonaangevende speler in EMEA te worden voor datagestuurde en op technologie en mensen gebaseerde marketing.”

Noot voor de redactie:

Over Merkle

Merkle is een toonaangevend datagedreven, op technologie gericht, wereldwijd performance marketingbureau dat is gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen verspreid over platforms en apparaten. Al meer dan 30 jaar werken Fortune 1000-bedrijven en toonaangevende non-profitorganisaties samen met Merkle om de waarde van hun klantenportfolio’s te maximaliseren. Het erfgoed van het bureau op het gebied van data, technologie en analyse vormt de basis voor de ongeëvenaarde vaardigheden als het gaat om het begrijpen van consumenteninzichten die de op mensen gebaseerde marketingstrategieën aansturen. De gecombineerde sterke punten in prestatiemedia, klantervaring, klantrelatiebeheer, loyaliteit en ondernemingsmarketingtechnologie zorgen voor verbeterde marketingresultaten en concurrentievoordelen. Met 4.400 medewerkers heeft Merkle haar hoofdkantoor in Columbia, Maryland, met 16 extra kantoren in de VS en 11 kantoren in Europa en Azië. In 2016 trad het bureau toe tot het Dentsu Aegis Network. Neem voor meer informatie contact op met Merkle op 1-877-9-Merkle of ga naar www.merkleinc.com.

Over Dentsu Aegis Network

Dentsu Aegis Network, dat deel uitmaakt van Dentsu Inc., bestaat uit tien wereldwijde netwerkmerken – Carat, Dentsu, dentsu X, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, Merkle, MKTG, Posterscope en Vizeum – en wordt ondersteund door haar specialistische merken voor meerdere markten. Dentsu Aegis Network innoveert de manier waarop merken worden opgebouwd – Innovating the Way Brands Are Built – voor haar klanten door middel van de beste expertise en mogelijkheden op het gebied van media-, digitale en creatieve communicatiediensten. Dentsu Aegis Network biedt een onderscheidend en innovatief assortiment producten en diensten. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Londen en is actief in 145 landen over de hele wereld met meer dan 38.000 toegewijde specialisten. www.dentsuaegisnetwork.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Dentsu Aegis Network Nederland
Saskia Baneke
Marketing & Communications Manager
+31 (0)20 – 51917 00
saskia.baneke@dentsuaegis.com
of
Merkle
Sarah Bourdeau
Associate Director, Public Relations
443-542-4288
Sbourdeau@merkleinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr