09:58 uur 20-11-2017

Madison Realty Capital verstrekt bouwlening van $ 64,0 miljoen voor ontwikkeling van 200 Kent Avenue in Williamsburg, Brooklyn

Ervaren lokale ontwikkelaar klopt aan bij MRC voor bouwlening voor gemengd project met supermarkt op locatie van volledig huizenblok in een van de meest interessante buurten van New York

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Madison Realty Capital (MRC) heeft de sluiting van een bouwlening ter waarde van $ 64,0 miljoen aangekondigd voor 200 Kent Avenue, een gemengde ontwikkeling van 10.900 vierkante meter in Williamsburg, Brooklyn. Het winkelgedeelte van het pand, met een voorgevel van meer dan 182 meter, wordt in beslag genomen door een populaire nationale supermarktketen. In totaal zal het project 4.655 vierkante meter winkelruimte, 2.049 vierkante meter kantoor- en restaurantruimte en 4.196 vierkante meter parkeerruimte bieden.

“We blijven MRC vestigen als de one-stop shop voor de financiering van transitioneel vastgoed, inclusief overeenkomsten voor de ontwikkeling van de grond af, zoals 200 Kent Avenue,” aldus Josh Zegen, medeoprichter en Managing Principal van MRC. “In dit geval werken we samen met een terugkerende lener van MRC die bekend is met ons vermogen voor efficiënte uitvoering, gezien de actuele kennis van ons bedrijf van de lokale marktomstandigheden en een niet-bureaucratische benadering van het beoordelen van investeringen. Het is verheugend om te leveren wat de lener nodig heeft om dit project snel voorwaarts te helpen.”

Het pand is gelegen op een open locatie van 2.098 vierkante meter die goedkeuringen van de dienst Gebouwen heeft ontvangen voor de ontwikkeling van een zes verdiepingen tellend gemengd project. 200 Kent Avenue ligt op een uitstekende locatie in Williamsburg, in de buurt van andere belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Domino Sugar-project en het Bushwick Inlet Park. 200 Kent Avenue heeft winkels en garages beneden, terwijl de bovenverdiepingen bestemd zijn voor restaurants en kantoren met een spectaculair uitzicht op Manhattan. Vervoer in de directe omgeving is er in overvloed, met de J-, M-, Z-, G- en L-treinen dicht in de buurt.

MRC heeft veel ervaring in de wijk Williamsburg van Brooklyn, met eerdere leningen voor institutionele kwaliteitsactiva zoals The William Vale Hotel, 25 Kent Avenue, 163 North 6th Street, 180 North 7th Street en 646 Lorimer Street.

Over Madison Realty Capital (MRC)

MRC is een vastgoedbeleggingsonderneming in New York die beleggingen in onroerend goed en schuldinvesteringen in de middelmarkt nastreeft. MRC werd opgericht in 2004 en heeft geïnvesteerd in transacties ter waarde van circa $ 7,0 miljard in de multifamilie-, retail-, kantoor-, industrie- en hotelsector.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Mediavragen:
Great Ink Communications:
Tom Nolan, 212-741-2977
tom@greatink.com
of
Eric Waters, 212-741-2977
eric.waters@greatink.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr