10:15 uur 20-11-2017

Kankerpatiënten, overlevenden, ondersteuners en zorgverleners ondernemen eerste Relay for Life van de VAE

Meer dan 2.000 ‘estafettelopers’ nemen deel aan inaugureel evenement dat plaatsvindt in Verenigde Arabische Emiraten

Georganiseerd door Vrienden van Kankerpatiënten

SHARJAH, Verenigde Arab Emirates–(BUSINESS WIRE)– Sharjah, de op twee na grootste van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, was de organisator voor de allereerste ‘Global Relay for Life’ (RFL) van de MENA-regio, een 24 uur durende walkathon die de grootste inzamelactie voor kanker in de wereld is. Het evenement werd gehouden in samenwerking met de American Cancer Society en werd georganiseerd door Vrienden van Kankerpatiënten (VvKP), een non-profitorganisatie die kankerpatiënten en hun families ondersteunt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005068/nl/

During MENA's first Global Relay For Life walkathon - Source: Friends of Cancer Patients

During MENA’s first Global Relay For Life walkathon – Source: Friends of Cancer Patients

De inaugurele VAE RFL vond plaats op 17 en 18 november op de American University Sharjah. Er deden meer dan 2.000 lopers deel aan het evenement met overnachting, met een groot aantal betrokken personen en instellingen, waaronder 52 scholen, zes universiteiten, acht partners, naast 37 instellingen uit de publieke en private sector en 67 overlevenden van kanker.

Het 24-uursprogramma omvatte een uitgebreid scala aan activiteiten in een leuke ruimte speciaal voor kinderen, een ‘Luminaria’-kaarsverlichtingsevenement om de dierbaren die aan kanker waren gestorven te herdenken en een ‘overlevendentent’ waarin verschillende mensen die de ziekte hadden overwonnen toespraken hielden voor het publiek. De deelnemers konden hun honger stillen bij een groot aantal voedings- en verfrissingsstands die hun opbrengst allemaal aan VvKP schonken.

De eerste VAE RFL werd gelanceerd door Sheikha Jawaher Al Qasimi, oprichter en Royal Patron van VvKP, internationale ambassadeur van de World Cancer Declaration voor de Union for International Cancer Control (UICC) en internationale ambassadeur voor Childhood Cancer voor UICC. Hare Hoogheid sloot zich aan bij overlevenden van kanker in de eerste ronde van de walkathon en benadrukte het belang van voorlichting over de ziekte en de noodzaak van screening voor de vroege detectie ervan – de belangrijkste factor voor overleving en herstel.

Het 24-uurs karakter van de RFL is bedoeld om te benadrukken dat kanker een ziekte is die niet slaapt en om solidariteit te tonen met kankerpatiënten die een gevoel van eenzaamheid kunnen hebben gedurende de vroege uurtjes.

De RFL heeft zijn wortels in de VS toen in 1985 Dr. Gordon Klatt, een colorectaal chirurg, $ 27.000 bijeenbracht voor zijn lokale liefdadigheidsinstelling voor kanker door 24 uur te lopen. Het evenement vindt momenteel plaats in 29 landen, waarbij de VAE de meest recente toevoeging aan het wereldwijde netwerk is. Tot op heden zamelde de RFL meer dan $ 5 miljard in ter ondersteuning van kankerpatiënten over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

National Network Communications (NNC)
Maha Abou Rich, +971503417775

Check out our twitter: @NewsNovumpr