14:49 uur 10-11-2017

Dimension Data en NTT Communications bundelen krachten om samen een ‘Cloud Powerhouse’ te creëren en innovatie te stimuleren

BARNEVELD & TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Dimension Data, de internationale leverancier van technologische oplossingen en diensten, en NTT Communications, het bedrijfsonderdeel voor IT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group, gaan samen een ‘cloud powerhouse’ opzetten. Ze doen dit door hun IaaS-capaciteiten (Infrastructure-as-a-Service) voor de cloud te bundelen onder het beheer van NTT Communications om zo transformatieve cloudgebaseerde oplossingen en innovatie te leveren aan gezamenlijke klanten over de hele wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171109006258/nl/

Bij Dimension Data en NTT Communications werken een aantal van de meest bekwame en gewilde cloudexperts. Het samenbrengen van deze expertise geeft de combinatie de slagkracht om voor innovatie in de markt te zorgen en de diensten te leveren die organisaties vandaag de dag vereisen.

Binnen de nieuwe structuur behouden beide bedrijven hun bestaande strategische samenwerkingsverbanden.

“Organisaties hebben een steeds grotere behoefte aan hybrid IT om hun digitale transformatie sneller te laten verlopen”, zegt Tsunehisa Okuno, Senior Vice President, Head Global Business bij NTT Holdings. “Dankzij deze samenwerking ter versterking van onze cloud- en value added services, gecombineerd met onze toonaangevende netwerken, internationale datacenters en beveiligingscapaciteiten, kunnen Dimension Data en NTT Communications klanten een nog aantrekkelijkere waardepropositie op het gebied van hybrid IT bieden. De omvangrijke investeringen van NTT in R&D zullen tevens het dienstverleningspakket voor onze klanten uitbreiden.”

Jason Goodall, Chief Executive Officer van de Dimension Data Group: “De combinatie van onze IaaS-middelen voor de cloud voorziet ondernemingen van een unieke combinatie van diensten en expertise op wereldwijde schaal voor hun reis naar een hybrid IT-omgeving. We zullen diensten op schaal leveren en een hoog niveau van innovatie bieden die op dit moment niet beschikbaar is in de wereld van cloudgebaseerde managed hybrid IT-oplossingen.”

Katsumi Nakata, Senior Executive Vice President van NTT Communications: “We zijn zeer enthousiast dat onze samengevoegde capaciteiten en vergrote voetafdruk ons naar het volgende niveau zullen tillen op het wereldwijde IaaS-cloudplatform. Dit gecombineerd met een van de grootste software-defined netwerkdiensten die meer dan 190 landen wereldwijd, meer dan 140 internationale datacenters en ‘s werelds toonaangevende Tier 1 IP-netwerk verbinden. We zijn ervan overtuigd dat we de beste resultaten kunnen blijven leveren en zo aanzienlijk kunnen bijdragen aan het succes van onze klanten en onze cloudactiviteiten.”

Klanten zullen profiteren van de nieuwe hybrid IT-oplossingen die beter inzicht, automatisering, management en governance bieden. Enkele andere voordelen:

  • Een veilige en vertrouwde internationale omgeving met een publieke-, private- en hybrid-cloudaanbod, beveiligd met geavanceerde netwerk- en beveiligingsfuncties en onafhankelijke certificeringen om te voldoen aan de compliancy-, beveiligings- en bedrijfs-richtlijnen.
  • Consistente computingomgeving, programmeerbare interfaces en geautomatiseerd leveringsmodel voor publieke en private clouds, waaronder ‘bare metal’-servers om de flexibiliteit te verhogen en de operationele kosten te verlagen.
  • Op verbruik gebaseerd factureringsmodel voor de private cloud om de commerciële voordelen te optimaliseren, zelfs onder strenge private-cloudvereisten.
  • Integratie op basis van een wereldwijd toonaangevend WAN en internationale datacenters door software-defined technologieën voor een flexibele toewijzing van IT-middelen.
  • Een enkel overzicht en controle over alle hybrid IT-middelen via het cloudbeheerplatform.
  • Vermogen om innovatie te stimuleren binnen een open ecosysteem om klanten in staat te stellen optimaal gebruik te maken van innovatie van de open-source-gemeenschap, aanbiedingen van leveranciers en partners.

Leslie Rosenberg, Research Director van IDC: “Met de aankondiging van nieuwe gecombineerde cloudmogelijkheden zetten NTT Communications en Dimension Data hun samenwerking en synergetische relatie voort. De gecombineerde IaaS-capaciteiten bieden klanten verbeterde hybrid IT-mogelijkheden op grotere, internationale schaal. De synergie zorgt ervoor dat beide bedrijven zich kunnen concentreren op hun sterke punten: het brede bereik van het netwerk en de datacenters van NTT Communications, en de technologische expertise en adviescapaciteiten van Dimension Data om klanten te helpen wereldwijd uit te breiden en hun initiatieven op het gebied van hybrid IT en digitale transformatie te versnellen.”

Over Dimension Data

Dimension Data maakt gebruik van de kracht van technologie om organisaties te helpen grootse dingen te bereiken in dit digitale tijdperk. Als lid van de NTT Group accelereert het bedrijf de ambities van zijn klanten met digital infrastructures, de hybrid cloud, workspaces for tomorrow en cyber security. Met een omzet van 7,5 miljard dollar, kantoren in 48 landen en 30.000 medewerkers levert Dimension Data diensten daar, waar zijn klanten gevestigd zijn, in elk stadium van hun technology journey. Dimension Data is trots op zijn rol als Official Technology Partner of Amaury Sport Organisation, organisator van de Tour de France, en naamgevend partner van het wielrenteam Team Dimension Data voor Qhubeka. Ga naar www.dimensiondata.com/nl.

Over NTT Communications

NTT Communications biedt advies-, architectuur-, beveiligings- en clouddiensten en managed services voor de optimalisering van de IT-omgevingen van grote ondernemingen. Deze diensten worden ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende internationale Tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk met een bereik van meer dan 190 landen/regio’s en meer dan 140 beveiligde datacenters wereldwijd. www.ntt.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Dimension Data Holdings plc
Hilary King, +2782 414 9623
Global PR Manager
hilary.king@dimensiondata.com
of
NTT Communications Corporation
Masaki Nomoto, +81-3-6700-4010
Senior Manager, PR Office
pr-cp@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr