19:31 uur 07-11-2017

Met Motorbandenmarkt.nl uw motor geschikt maken voor de winter

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De dagen worden korter, de bladeren dansen over het asfalt – een onmiskenbaar teken dat het motorseizoen langzamerhand ten einde loopt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171107006081/nl/

De motor met het goede onderhoud en nieuwe banden nu al op het volgende jaar voorbereiden (Photo: Bu ...

De motor met het goede onderhoud en nieuwe banden nu al op het volgende jaar voorbereiden (Photo: Business Wire)

„Iemand die graag op de motor onderweg is, laat zich daar ook op koelere dagen niet van weerhouden. Juist in de herfst is het vaak nog zonnig, en de zin in een rit is nog niet weg. Daarom moet de motor niet te vroeg in de mottenballen worden gezet, zodat u deze momenten niet mist“, zegt Oliver Pflaum van Motorbandenmarkt.nl.

Maar binnenkort zullen kou en sneeuw het straatbeeld beheersen, en veel motorrijders besluiten nu al om de motor geschikt te maken voor de winter. Hem gewoon in de garage schuiven of er een luchtdoorlatend dekzeil overheen doen is niet genoeg. Met wat onderhoud en conservering van de onderdelen die gevoelig zijn voor roest, komt de motor ook de strengste winter onbeschadigd door. Na een schoonmaakbeurt in een wasserette waar de olie apart wordt afgevoerd, wordt een olieverversing aangeraden, want oude olie kan het metaal van de motor aantasten. Als het niet nodig is om de olie te verversen, moet het oliepeil in elk geval worden gecontroleerd en de motorolie worden aangevuld. Het omvangrijke assortiment van Motorbandenmarkt.nl omvat de daarvoor geschikte producten.

Veel motorrijders vragen zich af of de motor met volle of lege tank moet overwinteren. Dat ligt eraan: Een stalen tank moet helemaal gevuld zijn, zodat er geen condens kan ontstaan, waardoor de tank zou gaan roesten. Met een kunststof tank is het iets anders: Die moet leeg zijn om diffusie tegen te gaan. Als u er zeker van wilt zijn dat het goed gaat, doet u dat ook met de carburateur – maar dat geldt natuurlijk niet voor motoren met elektrische injectie. Bovendien moet de koelvloeistof worden gecontroleerd en indien nodig verwisseld of bijgevuld worden. De accu overwintert gedemonteerd op een droge en koele plek, waar hij af en toe opgeladen moet worden. De bandenspanning wordt met 0,3 bar verhoogd en in het ideale geval wordt een montagestandaard of een houtblok gebruikt, zodat de banden de bodem niet raken en dus niet worden belast. Zo kan het karkas niet vervormd raken als de druk in de banden lager wordt. Over de banden: Wij raden u aan goed naar het profiel te kijken. Als ze beschadigd zijn of versleten, moet er onmiddellijk iets worden gedaan. Nieuwe banden zijn in de webshop van Motorbandenmarkt.nl tegen een schappelijke prijs te koop, en als u acyclisch koopt, kunt u vaak nog extra geld besparen. Zoeken op het model van de motor maakt het kopen van banden een stuk gemakkelijker.

Banden en slangen zijn hier meestal onmiddellijk beschikbaar, en de levering is vanaf de eerste band gratis. Nog een pluspunt: Motorbandenmarkt.nl biedt haar klanten aan om de banden zonder extra kosten aan een van de vele samenwerkende montagepartners te laten leveren, die zich daarna bezighoudt met de montage en de afvoer van de oude banden. Het kiezen van de montagepartner gebeurt heel gemakkelijk tijdens het bestelproces. Meer informatie en een lijst van montagepartners in de buurt op: https://www.motorbandenmarkt.nl/cgi-bin/stationssuche.pl.

Over Motorbandenmarkt.nl

Of het nu om banden voor choppers, sport-en toermotoren of scooters gaat: In het assortiment van deze gerenommeerde webshop vinden motorrijders alles wat hun hartje begeert. Accessoires als slangen voor motoren of motorolie completeren het tweewielerassortiment van Delticom. Het portfolio van de motorbandenspecialist reikt van alle gevestigde premium fabrikanten voor motorbanden, zoals Metzeler, Pirelli, Continental, Dunlop, Bridgestone en Michelin tot gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Heidenau, Avon, Maxxis of Mitas.

Online shop voor eindklanten: www.Motorbandenmarkt.nl

Andere online shops in Europa: www.MotorradreifenDirekt.de (DE), www.MotorradreifenDirekt.at (AT), www.MotorradreifenDirekt.ch (CH), www.Pneus-Moto.fr (FR), www.Moto-Pneumatici.it (IT), www.NeumaticosDeMoto.es (ES), www.Moto-tyres.co.uk (UK) en andere.

Online shop voor vakhandelaars: www.Probanden.nl

Over het bedrijf: www.delti.com

 

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr