15:44 uur 01-11-2017

Beleggers richten zich op wat zij elk jaar kunnen uitgeven als ze met pensioen zijn, volgens de Global Investor Feedback Survey van 2017 van Dimensional

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Uit een onderzoek van Dimensionional Fund Advisors blijkt dat beleggers die een planning maken voor hun pensioen of voor als ze met pensioen zijn, inzicht willen hebben in hoeveel ze jaarlijks kunnen uitgeven. De recente studie van bijna 19.000 wereldwijde beleggers die werken met financiële adviseurs heeft ook aangetoond dat personen zich zorgen maken over de vraag of hun beleggingsportefeuilles een comfortabele levensstandaard zullen bieden als ze met pensioen zijn en over de gevolgen die een economische inzinking kan hebben op hun spaargeld.

Hoeveel beleggers jaarlijks kunnen uitgeven als ze met pensioen zijn is waardevolle informatie

Hoewel beleggingsrendementen belangrijk zijn, zijn de prestaties slechts één onderdeel van waar beleggers aan denken als ze voor de toekomst plannen. In plaats van zich gewoon te richten op de grootte van hun vermogen, zijn beleggers vooral bezig met hoeveel ze elk jaar dat ze met pensioen zijn kunnen uitgeven.

Het onderzoek vraagt beleggers die plannen maken voor hun pensioen of voor als ze met pensioen zijn om de meest waardevolle informatie te bepalen die hun adviseur kan verstrekken:

 • Bij het plannen voor het pensioen:
  • Het bedrag dat ze elk jaar dat ze met pensioen zijn kunnen uitgeven (28%)
  • De kans dat ze hun pensioendoelstellingen bereiken (28%)
  • Het totaalbedrag waarover ze zullen beschikken voor hun pensioen (22%)
 • Als ze al met pensioen zijn:
  • Het bedrag dat ze elk jaar kunnen uitgeven (33%)
  • Gemiddelde jaarlijkse rendementen die ze tijdens hun pensioenjaren kunnen verwachten (24%)
  • Het totaalbedrag waarover ze zullen beschikken voor hun pensioen (23%)

“De enquête laat zien dat personen nadenken over wat hun inkomen zal zijn wanneer ze met pensioen zijn, wat wij zien als een bemoedigende bevinding,” aldus Stephen Clark, hoofd Global Institutional Services en President, Dimensional International. “”Wij zijn van mening dat dit een van de belangrijkste dingen is die beleggers die voor hun pensioen sparen moeten overwegen en plannen: wat hun consumptiebehoeften zullen zijn in de toekomst en of ze zich deze kunnen veroorloven.”

Beleggers maken zich zorgen over hun levensstijl als ze met pensioen zijn

Op de vraag wat hun grootste angst is over hun persoonlijke financiën, noemen beleggers vier belangrijke zorgen:

 • Niet genoeg geld hebben om comfortabel te leven als ze met pensioen zijn (37%)
 • Een aanzienlijk beleggingsverlies ondervinden tijdens een economische inzinking (31%)
 • Langer leven dan mijn geld toestaat (13%)
 • Onvoorziene uitgaven oplopen (12%)

“Het is natuurlijk dat beleggers zorgen hebben over wat waarschijnlijk hun belangrijkste financiële doel is: sparen voor het pensioen,” stelt Dave Butler, mede-CEO en hoofd Global Financial Advisor Services van Dimensional. “In onze ervaring zijn adviseurs die hun klanten helpen te begrijpen wat ze wel en niet kunnen controleren, in staat om een andere beleggingservaring te creëren, met als gevolg dat hun klanten zich minder zorgen maken.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat beleggers van uiteenlopende demografieën wereldwijd in hun reacties met elkaar overeenkomen. Wat belangrijk is voor beleggers in de VS, is ook van belang voor beleggers in Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Over het onderzoek

Dimensional lanceerde de Investor Feedback Survey met Amerikaanse beleggers in 2016 en breidde de enquête in 2017 uit tot de hele wereld. Vandaag is het onderzoek een van de grootste in zijn soort in de industrie. In februari en maart van dit jaar hebben bijna 19.000 beleggers die klanten zijn van financiële adviseurs die bij Dimensional werken, de enquête afgerond in de VS, Canada, Europa, en Australië en Nieuw-Zeeland. Meer informatie op eu.dimensional.com/2017-investor-survey-insights.

Over Dimensional

Dimensionional Fund Advisors is een toonaangevende wereldwijde beleggingsonderneming die sinds 1981 academisch onderzoek heeft vertaald naar praktische beleggingsoplossingen. Geleid door een sterk geloof in de markten helpen wij beleggers te streven naar hogere verwachte rendementen door middel van geavanceerd portefeuille-ontwerp en zorgvuldige implementatie. Met klanten over de hele wereld heeft Dimensional 12 kantoren in acht landen en per 30 september 2017 wereldwijde activa ter waarde van $ 548 miljard (USD) onder beheer. Meer informatie op eu.dimensional.com.

Dit persbericht is uitgegeven door Dimensional Fund Advisors Ltd. (DFAL), met geregistreerd adres op 20 Triton Street, Regent’s Place, Londen, NW1 3BF, bedrijfsnummer 02569601, die is goedgekeurd en gereguleerd door de Financial Performance Authority (FCA) – ondernemingsreferentienr. 150100.

Dit persbericht is uitsluitend ter informatie verstrekt en is uitsluitend bedoeld voor uw gebruik en vormt geen uitnodiging of aanbod om u in te schrijven voor een van de genoemde producten of diensten of deze te kopen. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een aankoop willen doen om zich te informeren over alle toepasselijke wetten en voorschriften en deze in acht te nemen. Elke entiteit die verantwoordelijk is voor het doorsturen van dit persbericht aan andere partijen neemt de verantwoordelijkheid voor de naleving van alle financiële promotiewetten, -regels en -voorschriften. De verstrekte informatie is niet bedoeld om een voldoende basis te geven om een beleggingsbeslissing te nemen. Informatie en meningen in dit persbericht zijn verkregen of afgeleid van bronnen waarover DFAL van mening is dat ze betrouwbaar zijn, maar DFAL staat niet in voor hun juistheid of volledigheid. DFAL heeft redelijke gronden om te geloven dat alle feitelijke informatie die hierin is verstrekt, waar is op de datum van dit persbericht. DFAL aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies voortvloeiend uit het gebruik van dit persbericht.

‘Dimensional’ verwijst in het algemeen naar de afzonderlijke maar geaffilieerde Dimensional-entiteiten, in plaats van naar een bepaalde entiteit. Deze entiteiten zijn Dimensionional Fund Advisors LP, Dimensional Fund Advisors Ltd, DFA Australia Limited, Dimensional Fund Advisors Canada ULC, Dimension Fund Advisors Pte. Ltd. en Dimensional Japan Ltd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Rubenstein
Alex J. Stockham, +1-646-251-3736
astockham@rubenstein.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr