16:09 uur 29-10-2017

Leiders olie- en gasindustrie investeren in duurzame cement- en betoninnovaties van Solidia Technologies

Investering gaat helpen de uitstoot van broeikasgas terug te dringen door technologie op de markt te brengen

PISCATAWAY, N.J.–(BUSINESS WIRE)– Solidia Technologies® heeft vandaag bekendgemaakt dat OGCI Climate Investments een investering in het bedrijf heeft gedaan om het marktsucces van de gepatenteerde op CO2 gebaseerde cement- en betontechnologie van het bedrijf een impuls te geven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005843/nl/

Solidia Concrete™ pavers (Photo: Business Wire)

Solidia Concrete™ pavers (Photo: Business Wire)

Het Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) is een initiatief van de CEO’s van tien olie- en gasbedrijven die samen actie ondernemen om richting te geven aan het antwoord van de sector op de klimaatverandering. OGCI Climate Investments, de investeringstak van het initiatief, die een waarde heeft van een miljard dollar, steunt de ontwikkeling, de implementatie en het opschalen van nieuwe technologieën die de uitstoot van broeikasgassen significant beperken.

“Wij geloven dat het product en het proces van Solidia Technologies een werkelijke bijdrage kunnen leveren aan het verkleinen van de voetafdruk van de cement- en betonindustrie op het gebied van broeikasgas en water,” verklaarde Dr. Pratima Rangarajan, CEO van OGCI Climate Investments. “Wij willen hen helpen deze op wereldwijde schaal op de markt te brengen om te zorgen dat hun technologie voor de recycling van koolstoftechnologie breder ingang vindt.”

De technologieën van Solidia starten met het duurzame Solidia Cement™ en gebruiken voor het uitharden van Solidia Concrete™ in plaats van water CO2. Daarmee wordt de uitstoot van kooldioxide met wel 70% verminderd. Ook wordt 60-80% van het water dat tijdens de productie wordt gebruikt, gerecycled. De processen van Solidia richten zich op de beton- en cementmarkten, die een omvang hebben van respectievelijk 1 biljoen USD en 300 miljard USD. Ze bieden aanzienlijke kostenbesparingen dankzij snellere uithardingstijden, minder verbruik van energie en grondstoffen, minder afval en minder arbeidskosten.

“Een duurzame technologie op de markt brengen is onmogelijk zonder steun van investeerders als OGCI Climate Investments,” aldus Tom Schuler, CEO en President van Solidia . “Het is bewonderenswaardig dat leiders in de olie- en gasindustrie de handen ineenslaan om iets te doen tegen de klimaatverandering. Dankzij hun inzet voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen via financieringen zullen wij onze processen sneller ingang kunnen doen vinden.”

Partijen die investeren in Solidia zijn onder meer Kleiner Perkins Caufield & Byers, Bright Capital, BASF, BP, LafargeHolcim, Total Energy Ventures en Bill Joy.

Volg Solidia op www.solidiatech.com en op LinkedIn, YouTube en Twitter: @SolidiaCO2.

Het Oil and Gas Climate Initiative is een initiatief van CEO’s om de sector voor te gaan in de strijd tegen klimaatverandering. OGCI bestaat uit tien olie- en gasbedrijven die samen actie ondernemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. OGCI Climate Investments (OGCI CI) zal over een periode van tien jaar 1 miljard USD investeren om start-ups te steunen en technologieën te helpen ontwikkelen die de uitstoot van broeikasgassen significant kunnen terugdringen. Bezoek de website www.oilandgasclimateinitiative.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

YUI+Company
Ellen Yui
301-270-8571
ellenyui@yuico.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr