19:27 uur 18-10-2017

Scientist.com werkt samen met UKCRC Tissue Directory and Coordination Centre voor internationale kwaliteitsgaranties biosamples met menselijk materiaal

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Scientist.com, een toonaangevende online marktplaats voor uitbestede onderzoeksdiensten in de levenswetenschappen, heeft vandaag aangekondigd een samenwerking aan te gaan met het UKCRC Tissue Directory and Coordination Centre (UKCRC TDCC) ter ondersteuning van biobanken in het Verenigd Koninkrijk. De samenwerking versnelt Onderzoek & Ontwikkeling naar medicijnen, doordat grote verzamelingen vooraf gescreende biologische monsters beschikbaar worden gesteld voor wetenschappelijk onderzoek.

Met behulp van de nieuwe functie COMPLI™ levert Scientist.com een eenvoudige, efficiënte en effectieve methode voor verbeterde zichtbaarheid en toegankelijkheid van biologisch materiaal uit biobanken voor medisch onderzoek. COMPLI™ introduceert een gemeenschappelijke, volledige procedure en leveringsovereenkomst voor toegang tot menselijk materiaal. Het doel is biobanken in staat stellen gemakkelijke contact te leggen met onderzoekers uit de biotech en de academische wereld.

 

Scientist.com Collaborates With UKCRC Tissue Directory and Coordination Centre to Ensure Quality of Human Biosample Acquisition Globally

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Scientist.com, the world’s leading marketplace for outsourced scientific services, today announced that it is entering into a collaboration with the UKCRC Tissue Directory and Coordination Centre (UKCRC TDCC) to support the work of biobanks throughout the United Kingdom. The partnership will enable drug R&D to move forward more quickly by making large collections of prescreened human biological samples available for scientific research.

Through the new COMPLI™ feature, Scientist.com provides a simple, efficient and effective way of increasing the visibility and accessibility of biobanks’ human biological samples collections, which support new medical research. COMPLI™ introduces a common, comprehensive process and supply agreement supporting access to human biosamples. The goal is to enable biobanks to more easily connect with researchers in the pharmaceutical and biotech industries and academia.

“Our goal is to put researchers who require human biological samples in touch with biobanks that have those samples in a platform that promotes compliance, efficiency, transparency, control and respect for the original donor,” stated Matt McLoughlin, Senior Director of Compliance at Scientist.com.

The UKCRC TDCC supports the work of biobanks by improving visibility of their human tissue samples for research purposes. The Centre helps biobanks maintain sustainability by providing access to consistent revenue streams that support the ongoing upkeep and maintenance necessary to keep biobanks compliant with ethical standards and governmental regulations.

“The aim is to enable biobanks throughout the UK to easily connect and work with Scientist.com’s large international customer base,” stated Philip Quinlan, Director of the UKCRC Tissue Directory and Coordination Centre. “The initiative should save time, reduce costs and improve compliance oversight.”

About Scientist.com

Scientist.com is the world’s leading scientific services marketplace. The marketplace simplifies research sourcing, saves time and money and provides access to innovative tools and technologies, while maintaining full compliance with an organization’s procurement policies. Scientist.com operates private marketplaces for most of the world’s major pharmaceutical companies and the US National Institutes of Health (NIH). Visit scientist.com to learn more.

Join Scientist.com on social media: YouTube, LinkedIn, Twitter, Facebook, Google+ and Instagram.

About the UKCRC TDCC

The UKCRC Tissue Directory and Coordinator Centre was set up to support the work of biobanks by improving access to their human samples for research purposes. This was a direct response to the UKCRC Funders’ Vision for Human Tissue Resources, which sought for the maximisation of human tissue samples and resources for medical research. The UKCRC funders that have funded the Centre include Medical Research Council, Cancer Research UK, National Institute for Health Research, Wellcome Trust, British Heart Foundation, Chief Scientist Office (Scottish Government Health Directorates), Health and Care Research Wales and the HSC Research and Development Division, Public Health Agency for Northern Ireland. For more information about the Centre, please see the website: www.biobankinguk.org. To access the Tissue Directory, please see the website: https://directory.biobankinguk.org

 

 

 

Contacts

Scientist.com
Sean Preci
Director of Communications
+1-858-455-1300 ext. 401
marketing@scientist.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr