13:52 uur 09-10-2017

Luxemburg organiseert eerste Europese NewSpace Conference

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– Het Luxemburgse ministerie van Economische Zaken en de Amerikaanse Space Frontier Foundation organiseren samen de eerste Europese editie van de NewSpace Conference, ‘NewSpace Europe’, die op 16 en 17 november 2017 plaatsheeft in de stad Luxemburg. Het is de eerste keer dat een van de belangrijkste evenementen voor commerciële ruimtevaart buiten de Verenigde Staten plaatsvindt. In het kader van zijn project SpaceResources.lu is Luxemburg het eerste Europese land dat een aantrekkelijk, allesomvattend raamwerk biedt voor de exploitatie van grondstoffen in de ruimte. Luxemburg levert onder meer een juridisch en wettelijk kader voor ontginning. De conferentie is uitsluitend gericht op ‘newspace’ als sector en de economische mogelijkheden in de ruimte.

 

 

Luxembourg Hosts the First European Edition of the NewSpace Conference

LUXEMBOURG–(BUSINESS WIRE)– The Luxembourg Ministry of the Economy and the US Space Frontier Foundation partner to organize the inaugural European edition of the NewSpace Conference, “NewSpace Europe”, that takes place in Luxembourg City on November 16 and 17, 2017. This is the first time that one of the leading events in the emerging commercial space industry is organized outside of the US. Within its SpaceResources.lu initiative, Luxembourg is the first European nation providing an attractive overall framework for space resource utilization related activities, including but not limited to a legal and regulatory regime. The conference concentrates solely on the newspace industry and the economic opportunity of space.

The central theme of the event in Luxembourg is “New Frontiers of Opportunity”, featuring talks and panel discussions from industry leaders on the economic opportunities that space provides. Through engaging conference sessions and unique networking opportunities, participants will discover the people, technologies and ideas that are shaping and leading the newspace industry.

Among the highlights of the NewSpace Europe conference are the opening speech by Étienne Schneider, Deputy Prime Minister, Minister of the Economy of Luxembourg as well as keynotes by Gwynne Shotwell, Chief Operating Officer of SpaceX, Johann-Dietrich Wörner, Director General of the European Space Agency and by Karim Michel Sabbagh, President and CEO of SES.

The conference will also host the award ceremony of the ESA Space Exploration Masters competition in which the Luxembourg Ministry of the Economy and its SpaceResources.lu initiative feature a special prize. The ceremony is followed by a reception showcasing the entrepreneurs and companies making the economic opportunity of space a reality.

For further information, including the conference agenda and registration details, please visit www.newspace-europe.lu

Released by the Luxembourg Ministry of the Economy

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul Zenners
E-mail : paul.zenners@eco.etat.lu
Tél. : (+352) 247-74126
GSM : (+352) 621 409 141

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr