11:55 uur 03-10-2017

KidKraft maakt promotie van Lawrence Writer tot Chief Executive Officer bekend; Matthew Rubel wordt onderdeel van bestuursraad als bestuursvoorzitter

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– KidKraft, Inc. (“KidKraft”) heeft vandaag bekendgemaakt dat Lawrence Writer is gepromoveerd tot Chief Executive Officer en lid wordt van de bestuursraad. Daarnaast wordt Matthew E. Rubel onderdeel van de bestuursraad als bestuursvoorzitter.

KidKraft is wereldwijd erkend marktleider in de speelgoed- en jeugdproductindustrie en is altijd bezig met het mogelijk maken van wonderbaarlijke ervaringen en speellocaties met bekroonde speelproducten voor de speelkamer, familiekamer en achtertuin. Het bedrijf heeft dankzij de beschikbaarheid van producten in 90 landen een sterke wereldwijde voetafdruk. KidKraft streeft er altijd naar om de ultieme locaties te creëeren waarin kinderen kunnen leven, leren, spelen en ontdekken.

Dhr. Writer is in januari 2016 onderdeel geworden van KidKraft, en heeft recentelijk dienst gedaan als President en Chief Financial Officer. Dhr. Writer, voordat hij onderdeel werd van KidKraft, heeft dienst gedaan als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer voor Louisville Slugger. Hij heeft leiding gegeven aan dit bedrijf tijdens de succesvolle verkoop aan Wilson Sporting Goods in 2015. Hij heeft in het verleden ook leidinggevende posities gehad bij Goldman Sachs, The Carlyle Group, AlixPartners en Wells Fargo.

Aldus Dhr. Writer: “Het zijn spannende tijden voor KidKraft aan het begin van het 50e jaar; ik kan niet wachten om ons Bedrijf naar het volgende succesvolle hoofdstuk te leiden”.

Dankzij de toevoeging van Dhr. Rubel als bestuursvoorzitter, is KidKraft goed gepositioneerd voor verdere snelle uitbreiding wereldwijd. “Het doet me veel plezier om Matt in het KidKraft-team te verwelkomen, en we hebben er alle vertrouwen in dat zijn diepe ervaring in strategie, retail en merkontwikkeling hem tot de perfecte keuze maken als leidinggevende voor onze bestuursraad.”

Dhr. Rubel heeft recentelijk dienst gedaan als CEO, President en bestuurslid van Varsity Brands, en heeft met succes dienst gedaan als voorzitter en CEO van Collective Brands en Cole Haan. Daarnaast heeft Dhr. Rubel sleutelfuncties gehad als leidinggevende bij J.Crew, Revlon en Tommy Hilfiger. Dhr. Rubel merkte op: “KidKraft is een bedrijf dat vooruit blijft denken met een indrukwekkende portfolio klantgedreven producten en een diepe kennis van de moderne retailomgeving”.

KidKraft is in juli 2015 overgenomen door MidOcean Partners (“MidOcean”), een hoogstaand middenmarkt particulier beleggingsbedrijf voor zakelijke en consumentendiensten.

Over KidKraft, Inc.

KidKraft is wereldwijd marktleider in de speelgoed- en jeugdproductindustrie en is altijd bezig met het mogelijk maken van wonderbaarlijke ervaringen en speellocaties met bekroonde speelproducten voor de speelkamer, familiekamer en achtertuin. Sinds 1968 is KidKraft volledig gefocust op ontwerp en producten van hoge kwaliteit die traditionele speelpatronen ondersteunen. Het hoofdkwartier van KidKraft bevindt zich in Dallas, Texas, met andere wereldwijde kantoren en werkzaamheden. KidKraft is in juli 2015 overgenomen door MidOcean Partners, een hoogstaand middenmarkt particulier beleggingsbedrijf voor zakelijke en consumentendiensten. KidKraft heeft in september 2016 Solowave Design Inc. overgenomen, een toonaangevende fabrikant van direct in elkaar te zetten houten speelcentra en speelhuizen voor buiten, onder de merknamen Big Backyard® en Cedar Summit®. KidKraft levert aan meer dan 2.800 retailers en eTailers wereldwijd, en de producten zijn wereldwijd in meer dan 90 landen beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.KidKraft.com.

Over MidOcean Partners

MidOcean Partners, opgericht in 2003, een hoogstaande alternatieve activabeheer uit New York, gespecialiseerd in particuliere beleggingen voor de middenmarkt en alternatieve kredietinvesteringen. Sinds de oprichting zijn hoogstaande middenmarkt-bedrijven uit de VS de focus van particuliere beleggingsbedrijven geweest, vanwege de aantrekkelijke strategische, operationele en financiële groeimogelijkheden in de consumenten- en zakelijke dienstensector. MidOcean Credit Partners is in 2009 gelanceerd en beheert ongeveer $ 6,4 miljard binnen verschillende alternatieve kredietstrategieën, collateralized loan obligations (‘CLOs’), en speciale apart beheerde accounts. Voor meer informatie kunt u terecht op www.midoceanpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

KidKraft
Amy Power, 214-693-2146
amy@thepowergroup.com
of
Andy Shane, 214-498-4915
andy@thepowergroup.com
of
Mi dOcean
Gasthalter & Co.
Nathaniel Garnick/Amanda Klein, 212-257-4170
midocean@gasthalter.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr