16:19 uur 29-09-2017

FierceBiotech roept Vivet Therapeutics uit als een van haar ‘Fierce 15’-biotechbedrijven van 2017

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Vivet Therapeutics is er trots op om aan te kondigen dat het door FierceBiotech uitgeroepen is als een van de Fierce 15-biotechnologiebedrijven van 2017; hiermee is het aangewezen als een van de meest veelbelovende particuliere biotechnologiebedrijven in de industrie. De aankondiging werd gedaan tijdens het FierceBiotech Drug Development Forum die plaatsvond op dinsdag 26 september in Boston, MA.

Vivet Therapeutics is een biotechnologiebedrijf die nieuwe gentherapieën ontwikkelt voor zeldzame overgeërfde metabole ziekten.

Vivet Team is vereerd om geselecteerd te worden als een Fierce 15-bedrijf,” aldus Jean-Philippe COMBAL, CEO van Vivet Therapeutics. “Met ons team van wereldklasse in combinatie met best-in-class wetenschap zijn wij in staat om levensveranderende behandelingen te ontwikkelen voor zeldzame overgeërfde metabole leverstoornissen, terwijl we tegelijkertijd de belangrijkste uitdagingen van gentherapie aanpakken, waaronder de aanhoudende therapeutische genexpressie bij jonge patiënten, volwassenen en immuunresponsen naar de virale vector.

Vivet Therapeutics is vastbesloten om een significant verschil te maken voor patiënten die moeten leven met een zeldzame metabole ziekte. Vivet heeft een strategische samenwerking met de Fundación para la Investigación Médica Aplicada (FIMA) in de Centro de Investigación Medica Aplicada (CIMA, universiteit van Navarra, Spanje), een toonaangevende onderzoeksorganisatie op het gebied van gentherapie. Vivet heeft ook het gebruik gelicentieerd van nieuwe AAV-vectortechnologie voor gentherapie om metabole ziekten te behandelen en van bepaalde octrooibeschermde Anc80 AAV-gentherapievectoren van Massachusetts Eye and Ear (MEE), een onderwijsziekenhuis van Harvard Medical School, Boston. Anc80 is een volgende generatie gentherapietechnologie die is ontworpen om de genexpressieniveaus in de lever te verhogen.

“We zullen in het vierde kwartaal van 2018 de klinische ontwikkeling van ons hoofdproduct, VTX-801 voor de ziekte van Wilson, initiëren en hebben al 3 extra programma’s onder preclinische ontwikkeling,” stelde Jean-Philippe Combal. “Ons hele team is toegewijd aan het bevorderen van onze programma’s om transformatieve therapieën te genereren voor patiënten met hoge onvervulde medische behoeften.”

De Fierce 15 viert de geest van ‘fierce’ (krachtig) en pleit voor innovatie en creativiteit, zelfs indien sprake is van intense concurrentie. Dit is de vijftiende jaarlijkse Fierce 15-selectie van FierceBiotech. Een volledige lijst met ‘Fierce 15’-bedrijven kan online gevonden worden.

Ga voor meer informatie naar www.vivet-therapeutics.com.

About VTX-801: VTX-801 is een adeno-geassocieerd virus (AAV) met een gencodering voor een functionele mini-ATP7B koperen transporter die bedoeld is om het kopermetabolisme te herstellen door middel van gerichtheid op levercellen.

Over FierceBiotech: FierceBiotech is de dagelijkse monitor, e-mailnieuwsbrief en webbron van de biotechindustrie die voorziet in het nieuwste biotechnieuws, -artikelen en -bronnen met betrekking tot klinische proeven, ontdekking van geneesmiddelen, FDA-goedkeuring, FDA-regelgeving, octrooinieuws, farmaceutisch nieuws, nieuws over biotechbedrijven en meer. Meer dan 150.000 van de beste biotechprofessionals vertrouwen op FierceBiotech voor een briefing voor insiders over de topverhalen van de dag. Inschrijven is gratis op www.fiercebiotech.com/signup.

http://www.fiercebiotech.com/special-report/vivet-therapeutics

Over Vivet Therapeutics: Vivet Therapeutics is een biotechbedrijf voor genotherapie met hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk, gewijd aan het onderzoek, de ontwikkeling en de toekomstige commercialisering van gentherapieproducten voor erfelijke leverstoornissen met een hoge medische behoefte.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media en beleggers:
Vivet Therapeutics
Thomas Daniel, +33 6 68 88 38 60
Business Development Director
info@vivet-therapeutics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr