18:52 uur 27-09-2017

Westinghouse sleept order in de wacht voor ontmanteling van reactorkoelsystemen in Bohunice V1-units

BRATISLAVA, Slowakije–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft Westinghouse Electric Company bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) voor de ontmanteling van de reactorkoelsystemen van twee VVER-440-units in de kerncentrale Bohunice V1 in Slowakije. Het project wordt gefinancierd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.

“Westinghouse is een prominente naam op het gebied van belangrijke ontmantelingsactiviteiten, en deze overeenkomst biedt een belangrijke gelegenheid voor Westinghouse om de reactorsystemen van Bohunice te ontmantelen in samenwerking met plaatselijke partners,” aldus Luc Van Hulle, president van Westinghouse voor de regio EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika).

“Ontmanteling is een cruciaal groeisegment voor het bedrijf en we verheugen ons erop onze waarde te laten zien tijdens dit project,” aldus Yves Brachet, Senior Vice President van Westinghouse voor Global Decommissioning, Decontamination, Remediation & Waste Management.

Het contract omvat de voorbereiding van de ontmanteling, decontaminatie, ontmanteling en fragmentatie van de reactordrukvaten, de interne componenten van de reactor en andere reactorstructuren, -systemen en -componenten van Bohunice V1. Het omvat tevens materiaal- en afvalbeheer in overeenstemming met de Slowaakse en EU-voorschriften.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
External Communications Manager
cassels@westinghouse.com
www.westing housenuclear.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr