17:23 uur 27-09-2017

Uit de Global Investor Feedback Survey van 2017 van Dimensional blijkt dat gemoedsrust bovenaan staat als beleggers de waarde van advies meten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Uit een nieuw onderzoek van Dimensional Fund Advisors blijkt dat beleggers een hoge waarde hechten aan het gevoel van zekerheid dat ze krijgen van de relatie met hun financiële adviseur. In een van de grootste studies in zijn soort ondervroeg de firma bijna 19.000 beleggers wereldwijd om de adviseurs die met Dimensional werken beter te helpen te begrijpen wat belangrijk is voor hun klanten. De resultaten tonen aan dat beleggers niet alleen gericht zijn op beleggingsrendementen of afschriftsaldi, maar dat gemoedsrust en samenwerken met een adviseur die hun persoonlijke situatie begrijpt hoger op de lijst staan.

Gemoedsrust en de waarde van advies
Op de vraag hoe ze de waarde van hun adviseur hoofdzakelijk meten, merkten de meerderheid van de beleggers op dat hun gevoel van veiligheid het belangrijkst is voor hen:

  • Gevoel van veiligheid/gemoedsrust (35%)
  • Kennis van mijn persoonlijke financiële situatie (23%)
  • Vooruitgang ten opzichte van mijn doelen (20%)
  • Beleggingsrendementen (14%)

“Gemoedsrust kan worden toegeschreven aan vele aspecten van een adviseursrelatie en volgens ons is het een resultaat van adviseurs die beleggers helpen om zich goed voorbereid te voelen door de juiste verwachtingen te stellen,” aldus Dave Butler, Co-CEO van Dimensional en hoofd Global Financial Advisor Services. “Wij zijn van mening dat de adviseurs die bij Dimensional werken een andere ervaring voor hun klanten creëren. Bijna alle beleggers die deelnamen aan het onderzoek zeggen dat zij hun adviseur aan anderen zouden aanbevelen. Het is duidelijk dat klanten van adviseurs die bij Dimensional werken een sterke mening hebben over hun relaties.”

David Booth, oprichter en uitvoerend voorzitter van Dimensionnal, voegde eraan toe, “Naar onze mening is gemoedsrust waar het bij succes allemaal om draait. Het bereiken van rendementen op een manier die mensen in staat stelt om een beetje meer te ontspannen, is erg belangrijk voor ons en ook voor beleggers.”

Klantervaring en relatie van beleggers met financiële adviseurs
Op de vraag welke kenmerken zij het belangrijkst vinden in hun adviseursrelaties, is de ervaring die beleggers hebben met hun adviseur van cruciaal belang. Meer dan de helft van de respondenten zeggen dat klantenservice-ervaring en de ervaring van hun adviseur met soortgelijke klanten van groot belang zijn. En ongeveer een derde van de beleggers zei dat de rendementen het belangrijkst zijn:

  • Beleggingsrendementen (32%)
  • Klantenservice-ervaring (31%)
  • Ervaring met werken met klanten ‘zoals ik’ (26%)
  • Scala aan diensten (6%)

“Rendementen zijn van belang, maar het hebben van een plan en gedisciplineerd blijven zijn net zo belangrijk voor succes met beleggingen op de lange termijn,” stelde Butler. “Als beleggers samenwerken met een adviseur die een holistisch begrip heeft van hun persoonlijke situatie en hen kan helpen gericht te blijven op hun langetermijndoelen, vinden wij dat ze beter gepositioneerd zijn om te profiteren van wat de kapitaalmarkten te bieden hebben.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat beleggers uit uiteenlopende demografieën wereldwijd in hun reacties met elkaar overeenkomen. Wat belangrijk is voor beleggers in de VS, is ook van belang voor beleggers in Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Over het onderzoek
Dimensional lanceerde de Investor Feedback Survey met Amerikaanse beleggers in 2016 en breidde de enquête in 2017 uit tot de hele wereld. Vandaag is het onderzoek een van de grootste in zijn soort in de industrie. In februari en maart van dit jaar hebben bijna 19.000 beleggers die klanten zijn van financiële adviseurs die bij Dimensional werken, de enquête afgerond in de VS, Canada, Europa, en Australië en Nieuw-Zeeland. Meer informatie op eu.dimensional.com/2017-investor-survey-insights.

Over Dimensional
Dimensionional Fund Advisors is een toonaangevende wereldwijde beleggingsonderneming die sinds 1981 academisch onderzoek heeft vertaald naar praktische beleggingsoplossingen. Geleid door een sterk geloof in de markten helpen wij beleggers te streven naar hogere verwachte rendementen door middel van geavanceerd portfolio-ontwerp en zorgvuldige implementatie. Met klanten over de hele wereld heeft Dimensional 12 kantoren in acht landen en per 30 juni 2017 wereldwijde activa ter waarde van $ 518 miljard (USD) onder beheer. Meer informatie op eu.dimensional.com.

Dit persbericht is uitgegeven door Dimensional Fund Advisors Ltd. (DFAL), met geregistreerd adres op 20 Triton Street, Regent’s Place, Londen, NW1 3BF, bedrijfsnummer 02569601, die is goedgekeurd en gereguleerd door de Financial Performance Authority (FCA) – ondernemingsreferentienr. 150100.

Dit persbericht is uitsluitend ter informatie verstrekt en is alleen bedoeld voor uw gebruik en vormt geen uitnodiging of aanbod om u in te schrijven voor een van de genoemde producten of diensten of deze te kopen. Het is de verantwoordelijkheid van personen die een aankoop willen doen om zich te informeren over alle toepasselijke wetten en voorschriften en deze in acht te nemen. Elke entiteit die verantwoordelijk is voor het doorsturen van dit persbericht aan andere partijen neemt de verantwoordelijkheid voor de naleving van alle financiële promotiewetten, -regels en -voorschriften. De verstrekte informatie is niet bedoeld om een voldoende basis te geven om een beleggingsbeslissing te nemen. Informatie en meningen in dit persbericht zijn verkregen of afgeleid van bronnen waarover DFAL van mening is dat ze betrouwbaar zijn, maar DFAL staat niet in voor hun juistheid of volledigheid. DFAL heeft redelijke gronden om te geloven dat alle feitelijke informatie die hierin is verstrekt, waar is op de datum van dit persbericht. DFAL aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies voortvloeiend uit het gebruik van dit persbericht.

‘Dimensional’ verwijst in het algemeen naar de afzonderlijke maar geaffilieerde Dimensional-entiteiten, in plaats van naar een bepaalde entiteit. Deze entiteiten zijn Dimensionional Fund Advisors LP, Dimensional Fund Advisors Ltd., DFA Australia Limited, Dimensional Fund Advisors Canada ULC, Dimension Fund Advisors Pte. Ltd. en Dimensional Japan Ltd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Rubenstein
Alex J. Stockham, 646-251-3736
astockham@rubenstein.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr