17:21 uur 27-09-2017

Triton Digital breidt samenwerkingsverband met One Media Sales uit om de groei van programmatische audio-advertenties in Nederland te stimuleren

Samenwerkingsverband opent de weg voor de programmatische in- en verkoop van online en mobiele audio-advertenties in Nederland via a2x®, het verkoopplatform voor programmatische audio-advertenties van Triton

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Triton Digital®, een vooraanstaande technologieprovider op de mondiale audiomarkt, heeft vandaag een uitbreiding aangekondigd van het samenwerkingsverband met One Media Sales (OMS), de grootste verkooporganisatie voor audio in Nederland, waarbij OMS de exploitatie van a2x, het verkoopplatform voor programmatische audio-advertenties van Triton, in Nederland op zich gaat nemen. Dit samenwerkingsverband stelt adverteerders en reclamebureaus in heel Nederland voor het eerst in staat programmatisch digitale audio-advertenties aan te schaffen, met de mogelijkheid hun campagnes uit te schalen over diverse prominente uitgevers wereldwijd.

a2x is ‘s werelds eerste programmatische verkoopplatform voor digitale audio dat zowel open verkoop als persoonlijke deals ondersteunt. Met a2x kunnen adverteerders merkveilige audio-advertenties aanschaffen die niet kunnen worden overgeslagen aan te schaffen, en gericht zijn op een sterk betrokken digitale publiek voor een brede verscheidenheid van inhoudstypen, waaronder radio-uitzendingen, online radio, sport, soundtracks voor online gaming, online muziekdiensten en podcasts. Door de mogelijkheid een gerichte campagne te ontwerpen op basis van diverse criteria, zoals leeftijd, geslacht, locatie, inhoudstype, cookies en mobiele advertentie-id, stelt a2x adverteerders in staat effectief en met hoog rendement in te kopen via één enkel platform. Het assortiment van a2x is ook toegankelijk voor kopers door middel van diverse DSP’s, waaronder AppNexus, The Trade Desk, StrikeAd, AudioTrade en RTBIQ.

“Het verheugt ons onze relatie met OMS uit te breiden om a2x naar Nederland te brengen,” aldus Benjamin Masse, Managing Director van Market Development and Strategy bij Triton Digital. “OMS is de perfecte partner voor het laten groeien van het verkoopplatform voor digitale audio in deze regio, en we verheugen ons op de samenwerking met OMS om Nederlandse uitgevers en adverteerders de unieke gelegenheid te bieden een nieuw en betrokken publiek aan te spreken.”

“De toewijding van Triton tot technologische innovatie en het bouwen aan een beter mondiaal verkoopplatform voor audio is ongeëvenaard,” aldus Joris van der Pol, General Director van OMS. “We zijn zeer blij met de uitbreiding van onze samenwerking en verheugen ons erop gebruik te maken van de kracht van de programmatische benadering om de digitale audio- en advertentiesector in Nederland verder te laten groeien.”

Over Triton Digital
Triton Digital® (https://www.tritondigital.com) bouwt aan een beter verkoopplatform voor audio door online audio-advertenties toegankelijker, intelligenter en effectiever te maken. Triton Digital, opgericht in 2006 en actief in meer dan 45 landen, is de grootste internationale leverancier van technologie en diensten aan de digitale audiosector. De technologie van Triton is ontworpen om zendgemachtigden, podcasters en muziekdiensten te helpen hun dagelijkse activiteiten te stroomlijnen, hun online publiek uit te bouwen en hun online inkomsten te maximaliseren. De uitgebreide productsuite omvat meting van de omvang van het online publiek, de uitvoering van streaming, mediaspelers, advertentietechnologie en hulpmiddelen voor het aanspreken van een online publiek. Verder exploiteert Triton een verkoopplatform voor programmatische audio-advertenties dat adverteerders een gestroomlijnde en effectieve methode biedt om een gevarieerd audiopubliek te bereiken via één enkel programmatisch platform.

Over One Media Sales (OMS)
OMS (https://oms.fm/) is een verkooporganisatie voor audio in Nederland. Aandeelhouders Talpa Radio en RadioCorp vormen samen OMS, een belangrijke speler op de audiomarkt. Met OMS Studio en haar brede portfolio aan stations – Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, 100% NL, SLAM!, Sublime FM en de digitale stations van OMX – vormt OMS een waardevolle aanvulling op elk mediaplan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Triton Digital
Kristin Charron, +1 514-448-4037
Kristin.charron@tritondigital.co m
of
OMS
Emmi Lupi, +3135-7505950
Emmi.lupi@oms.fm

Check out our twitter: @NewsNovumpr