17:41 uur 26-09-2017

Loxam betreedt de Italiaanse markt door de overname van het verhuurbedrijf Nacanco

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– De Loxam Group (“Loxam”) maakt bekend dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van de activiteiten van Nacanco SpA (“Nacanco”), de Italiaanse verhuurder van gemotoriseerde hoogwerkers.

Nacanco, opgericht in 2001, is marktleider op het gebied van verhuur van gemotoriseerde hoogwerkers in Italië. Het bedrijf exploiteert een netwerk van 14 vestigingen in Noord- en Midden-Italië. De omzet van Nacanco in 2016 bedroeg EUR 27 miljoen.

Deze transactie stelt Loxam in staat toegang te verkrijgen tot de Italiaanse markt, waarmee haar positie in West-Europa alsmede op de markt voor hoogwerkers wordt versterkt.

De familie Giusto, oprichter en aandeelhouder van Nacanco, behoudt een belang van 20% in het bedrijf en blijft de toekomstige ontwikkeling van Nacanco samen met Loxam ondersteunen.

Gérard Déprez, President van Loxam zegt: “We zijn zeer verheugd over de komende overname van Nacanco, waarmee onze aanwezigheid in West-Europa wordt gecompleteerd. Nacanco is een erkende gevestigde entiteit die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Italiaanse markt voor materieelverhuur dankzij haar ambitieuze groeistrategie. We verheugen ons op de samenwerking met het managementteam en de werknemers.”

Marzia Giusto, General Manager van Nacanco voegt toe: “Sinds de oprichting 16 jaar geleden heeft Nacanco een toonaangevend netwerk opgebouwd op de markt voor verhuur van hoogwerkers dankzij de inzet van haar aandeelhouders en haar personeel. Deze transactie markeert het begin van een nieuwe ontwikkelingsfase voor Nacanco. Ik ben ervan overtuigd dat onze integratie met de Loxam Group ons vermogen om onze marktpositie te consolideren en verder uit te bouwen zal versterken.”

De voltrekking van de transactie, die is onderworpen aan de vervulling van bepaalde voorwaarden, zal naar verwachting voor het einde van het jaar plaatsvinden.

Over Loxam:

LOXAM is het toonaangevende materieelverhuurbedrijf in Europa, met een pro forma geconsolideerde omzet van € 1.330 miljoen (non-audited) in 2016 en circa 7.200 werknemers. Het netwerk van LOXAM, bestaande uit meer dan 720 vestigingen, bestrijkt 12 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland, Denemarken en Noorwegen), alsmede het Midden-Oosten, Marokko en Brazilië.

Meer informatie: www.loxam.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LOXAM
contactpersoon voor de pers:
Yannick Duvergé
yannick@relationpresse.com
Tel : +33 (0) 1 71 70 38 38

Check out our twitter: @NewsNovumpr