12:25 uur 26-09-2017

De PROSUME Energy Foundation presenteert een op blockchain gebaseerd platform dat peer-to-peer-energie-uitwisselingen gaat ondersteunen

De Foundation is overtuigd van het vermogen om mensen met elkaar te verbinden via de blockchain-technologie om nieuwe energiegemeenschapsmodellen te ontwikkelen en vraagt nu de steun van iedereen door middel van een pre-ICO die begint op 27 september 2017

ZUG, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Een herbezinning op de werkelijke energiemodellen, zoeken naar een netwerk van gemeenschappen en nieuwe manieren om bronnen te delen: dit zijn de ideeën achter de Zwitserse PROSUME Energy Foundation, opgericht in Zug, het hart van de Crypto Valley, door professionals met een sterke en langdurige ervaring in de energiesector en in blockchain-softwares.

De Foundation heeft een nieuw revolutionair platform ontwikkeld om elektriciteit uit hernieuwbare en fossiele bronnen uit te wisselen. Het verbindt onafhankelijke energieproducenten, consumenten, innoverende nutsbedrijven en energiegemeenschappen in een lokaal gedeelde markt waar elke ‘peer’ vrij kan interageren in een ecosysteem met meerdere huurders.

De missie van de Foundation is om decentraliserende energiemodellen te bevorderen en energiegemeenschappen te stimuleren via de blockchain-softwaretechnologie en door de implementatie van beleidsmaatregelen voor peer-to-peer-energieuitwisseling. Hierbij wordt gericht op mogelijke oplossingen voor alle bestaande fysieke en wettelijke barrières van het energiekader, door te investeren in R&D om innovatieve hardware en IvD-apparaten met betrekking tot slimme meting, slimme netwerken, energierouters en -apparaten aan te bieden.

PROSUME is gebaseerd op 3 hoofdpijlers: decentralisatie, digitalisering en decarbonisatieBlockchain wordt beschouwd als het perfecte instrument om de missie van de Foundation te bereiken, omdat deze ontwrichtende technologie een combinatie is van IT met cryptografie en bestuursprincipes om een nieuwe veiligere, veerkrachtigere en transparantere plaats te creëren waar iedereen zelfstandig kan zijn bij het kiezen van zijn eigen energiebronnen.

Om haar project en missie te ondersteunen lanceert Prosume een pre-ICO op basis van de upgradebare, van ERC20 afgeleide token met de naam PEF-token op het Ethereum-platform, de industriestandaard voor het afgeven van aangepaste digitale activa en slimme contracten. Door het gebruiksgemak hiervan voor iedereen is Ethereum de ideale oplossing voor een eerste muntenaanbod (ICO).

Daar het platform omgaat met veel van de hedendaagse problemen en kansen die verband houden met de sector voor energiedeling, zoals ondersteuning voor regelgevingskadersprijzen gebaseerd op eerlijk beleid, netwerkevenwicht, slimme betaling en slimme facturering, zorgen de geavanceerde functies en het actieve ecosysteem van Ethereum ervoor dat dit perfect past bij Prosume. Het vermogen van Ethereum om slimme contracten te implementeren maakt complexe emissieregels mogelijk voor cryptocurrencies, digitale financiële contracten en geautomatiseerde structuren voor incentives.

“Wij hebben een groot vertrouwen in het model voor het delen van energie op basis van het peer-to-peer-uitwisselingssysteem. Daarom heeft het PROSUME-platform als belangrijkste doel: de meest innovatieve plaats zijn om energiegemeenschappen te ontwikkelen, om iedereen de mogelijkheid te geven om energie om energie uit te wisselen op op transparantere, traceerbaardere, toegankelijkere, flexibelere, veerkrachtigere en duurzamere manier” bevestigt Alfredo Giardina, mede-oprichter van PROSUME Energy Foundation.

De pre-ICO start op 27 september 2017, waardoor ‘early adopters’ en strategische partners de kans krijgen om tokens voor ETH of BTC of LTC uit te wisselen met een aanzienlijke bonus, vanaf 47%.
De belangrijkste ICO duurt 4 weken, met elke week een ander bonustarief, beperkt tot een bepaalde omvang.

De ERC20-tokeninterface maakt de inzet van een standaard token mogelijk die compatibel is met de bestaande infrastructuur van het Ethereum-ecosysteem, zoals ontwikkelingstools, portemonnees en uitwisselingen.

De tokens die geaccepteerd worden voor de pre-ICO zijn ETH (ethereum), BTC (bitcoin) en LTC (litecoin).

De PEF-token kan worden geüpgraded met behulp van een opt-in-mechanisme voor toekomstige upgrades en is niet overdraagbaar totdat de ICO beëindigd wordt. Het ICO-contract heeft een limiet van 50000 PEF-tokens om een uniform ICO-proces te vergemakkelijken. Meerdere transacties zijn toegestaan.

Verscheidene energiebedrijven uit heel Europa hebben al veel belangstelling voor dit project getoond en PROSUME onderhandelt nu over acht verschillende proefprojecten. De komende pre-ICO zal de perfecte kans zijn om iedereen actief te laten deelnemen aan deze geweldige revolutie. Wij geloven echt in de kracht van het delen van energie, omdat dit de beste manier is om uzelf sterker te maken en uw onafhankelijkheid te krijgen” vervolgt dhr. Giardina.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Prosume
Giovanni Quaglino
pressoffice@prosume.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr