11:23 uur 20-09-2017

LiveArena®, een Microsoft Global ISV, lanceert LiveArena Broadcast Room™ – Geautomatiseerde productie van bedrijfs-tv

STOCKHOLM, Zweden–(BUSINESS WIRE)– LiveArena, volledig gebouwd op Microsoft Azure en gebruikmakend van Azure Media Services, is een direct bruikbare, end-to-end-service die het mogelijk maakt voor elke organisatie om live en op aanvraag tv te produceren en verzenden naar elke apparaatsoort.

De revolutionaire productieoplossing, LiveArena Broadcast Room, met geavanceerde patroonherkenning en AI, maakt het mogelijk om volledige live-tv volledig geautomatiseerd te produceren. Geen productiepersoneel vereist.

“We zijn trots op de uitbreiding van onze familie eenvoudig te gebruiken, professionele productieoplossingen met LiveArena Broadcast Room. De integratie van LiveArena Broadcast naar Microsoft Azure en Azure Media Services heeft ons de mogelijkheid gegeven om onze klanten te bereiken met het allerbeste in eenvoud en beveiliging op een wereldwijde schaal. LiveArena Broadcast Room biedt dezelfde eenvoud voor de productie van live-evenementen. Het is een groot stap richting het realiseren van onze visie: elke organisatie de mogelijkheid geven om een eigen tv-kanaal te hebben”, zei Anders Nilsson, CEO van LiveArena.

De geavanceerde afbeeldingsdetectietechnologie die wordt gebruikt in LiveArena Broadcast Room, ondersteund door AI en machinegebaseerd leren, wordt ontwikkeld door de Nederlandse R&D-organisatie TNO.

“Het doet ons bij TNO zeer veel genoegen dat LiveArena, wereldwijd toonaangevend op het gebied van de levering van bedrijfs-tv-kanalen, Virtual Director van TNO zal integreren. Dankzij deze integratie is LiveArena in staat tot het introduceren van een baanbrekende service, die volledig geautomatiseerde tv-producties mogelijk maakt”, zei Paul Valk, hoofd van de Sport en Media-technologieafdeling van TNO.

Het productieproces wordt nog verder vereenvoudigd door een plug-in in LiveArena Broadcast Room naar Microsoft Office 365 als de enige beheerinterface. Deze plug-in maakt volledige end-to-end-controle mogelijk voor een LiveArena Broadcast Room-productie vanaf het plannen van een live uitzending voor het uitnodigen van kijkers.

Om het bereik en de toegankelijkheid van live tv-programma’s geproduceerd in een LiveArena Broadcast Room te vergroten, integreert de service Azure Media Services en Azure Media Analytics, waardoor het mogelijk is om een live spraak-naar-tekst-oplossing en realtime vertalingsfuncties aan te bieden. Dit maakt het mogelijk om live-uitzendingen op het scherm te ondertitelen evenals de live-vertaling van deze ondertiteling naar meer dan 80 verschillende talen.

Sudheer Sirivara, Microsoft General Manager voor Enterprise Media, zei: “Het doet ons veel genoegen dat LiveArena Microsoft Azure Media Services in het platform voor cloudgebaseerde internetuitzendingen heeft geïntegreerd. Het specifieke gebruik van Azure Media Services en Azure Media Analytics door LiveArena zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van het uitvoeren van live-uitzendingen voor verschillende marktsegmenten kan worden vergroot, waardoor onze wederzijdse klanten worden ondersteund met extra bereik van publiek, toegankelijkheid en inhoud-zoekfunctionaliteit”.

Als u meer over LiveArena Broadcast Room te weten wilt komen, bezoek ons op IBC 2017, van 14 tot 19 september, in Amsterdam bij de Microsoft-stand, hal 15 (MS 1).

LiveArena Broadcast Room is beschikbaar voor levering in het eerste kwartaal van 2018.

Over LiveArena

LiveArena is een wereldwijd bedrijf, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. Het bedrijf loopt al meer dan 15 jaar voorop in de mediatechnologie. Wij leveren supereenvoudige, innovatieve en rendabele oplossingen voor het creëren en leveren van tv-kanalen, live of op aanvraag, naar elk apparaat, elke locatie en op elk tijdstip. Onze oplossingen zijn gemaakt voor de behoeften van elke organisatie, van grote ondernemingen tot kleine sportteams. De beproefde diensten en oplossingen van LiveArena, volledig gebouwd op Microsoft Azure en Azure Media Services, beheren en leveren jaarlijks meer dan 30.000 live-evenementen.

Over TNO

TNO verbindt mensen en kennis door innovaties te creëren die de competitieve vermogens van de industrie en het welzijn van de maatschappij op een duurzame manier versterken. Dit is onze missie en wat ons, de 2.900 professionals die bij TNO werken, drijft tijdens onze dagelijkse werkzaamheden. We werken samen met partners en focussen ons op de vijf overgangen die we in samenwerking met onze belanghebbenden hebben geïdentificeerd.

De Sport en Media-specialisten van TNO onderzoeken en ontwikkelen applicaties voor verschillende marktgebieden zoals Veiligheid & Beveiliging en Sport & Media. Klanten zijn onder anderen bedrijven die live-evenementen uitzenden, omroeporganisaties in die inhoud over meerdere kanalen willen verspreiden en adverteerders die unieke inhoud nodig hebben om hun publiek te kunnen bedienen. Deze technologie wordt ontwikkeld door TNO-experts op het gebied van videoanalyse, gegevenswetenschap en mediasensorgegevensdistributie. Meer informatie: www.tno.nl/sportandmedia

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LiveArena
Pontus Eklöf
COO, LiveArena AB
+ 46 70 312 20 79
pontus.eklof@livearena.com
www.livearena.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr