10:54 uur 19-09-2017

Monument Re verwerft aandeel in ABN AMRO Life Capital Belgium

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re Limited heeft vandaag bekendgemaakt dat het volledig eigenaar is geworden van Benelux Life Run-Off SCS, inclusief overname van ABN AMRO Life Capital Belgium N.V., de Belgische levensverzekeringsdochter van ABN AMRO (“AALCB”), onderhevig aan wettelijke goedkeuringen.

Benelux Life Run-Off SCS werd recent opgericht door Acathia Capital als het eerste run-off platform voor levensverzekeringsbedrijven en levensverzekeringsportfolio’s gevestigd in België, en AALCB is zijn eerste overname.

Monument Re is nu volledige eigenaar van Benelux Life Run-Off SCS met als enige doel om het potentieel van het bedrijf op de Belgische markt verder te ontplooien.

Voor Monument Re is dit de eerste overname in continentaal Europa, terwijl ze reeds actief zijn op de Ierse markt.

Manfred Maske, Group CEO voor Monument Re zei, “We hebben de gezamenlijke Belgische en Luxemburgse markt geïdentificeerd als een van onze strategische prioriteiten en zullen, door deze transactie, onze aanwezigheid realiseren. AALCB zal een goed platform bieden voor verdere overnames van run-off portfolio’s en entiteiten.”

Thomas Schmitt, managing Partner van Acathia Capital zei: “We zijn trots dat we het eerste life run-off platform in België hebben gecreëerd en zijn eerste overname zijn begonnen, na een eerder soortgelijk succes op de Duitse markt. Door deze transactie, garanderen we ook dat onder de leiding van Monument Re AALCB in een goede positie zal verkeren om het potentieel van de toekomstige mogelijkheden op de Belgische markt optimaal te benutten.”

De voltooiing van de overname volgt na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuring en nadat aan de overnamevoorwaarden is voldaan.

Over Monument Re

Monument Re Limited (‘Monument Re’) werd opgericht in 2016 en heeft een vergunning van de monetaire autoriteit op Bermuda als ‘Klasse E herverzekeraar’ (Class E reinsurer). Monument Re opereert als herverzekeraar en opkoper van vermogensintensieve Europese verzekeraars die hun kapitaalrendement willen verbeteren door middel van een herverzekerings- en/of overnamestrategie.

Meer informatie is te vinden op www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.

Over Acathia Capital

Acathia Capital GmbH is een investeringsbedrijf gespecialiseerd in de Europese sector voor financiële dienstverlening. Het heeft een sterk track record in verzekering run-off, zowel life en non-life. Ageas heeft onder andere gemanaged: de overname van DARAG van AIG, vandaag een vooraanstaand Europees non-life run-off platform, de oprichting van Frankfurter Leben, vandaag een vooraanstaand Duits life run-off platform na de overname van de Duitse tak van Baloise en ARAG Leben, en de overname van Ageas Lebensversicherung van Ageas Insurance, vandaag actief als MyLife in Duitsland.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.acathia.com of contact opnemen met Dr. Thomas Schmitt, Managing Partner, info@acathia.com, +49 69 7422257-0.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Monument Re Limited
Manfred Maske, CEO, +1-441-400-9300
info@monumentregroup.com
of
A cathia Capital
Dr. Thomas Schmitt, Managing Partner, +49 69 7422257-0
info@acathia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr