10:54 uur 19-09-2017

Icynene gaat ISOLAT France overnemen

Icynene gaat aanbod van spuitschuimisolatie uitbreiden in heel Europa door overname van voornaamste Franse distributeur van polyurethaan isolatie

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Icynene Europe S.P.R.L., de Europese arm van de wereldwijde fabrikant van spuitschuimisolatie Icynene Inc., heeft vandaag de overname aangekondigd van de toonaangevende Franse distributeur van polyurethaan isolatie, ISOLAT France. ISOLAT France heeft diverse technische beoordelingen en was de eerste om de certificering van CSTB voor vloeren en muren te verkrijgen.

De overname van ISOLAT France door Icynene is de eerste in zijn soort en volgt diverse primeurs in Europa, waaronder:

  • Eerste spuitschuimfabrikant om spuitschuimisolatie met lage dichtheid te verkopen
  • Eerste bedrijf om een CE-markering te verkrijgen voor spuitschuimsiolatie
  • Eerste Noord-Amerikaanse spuitschuimfabrikant om een kantoor en distributiecentrum in de regio te openen
  • Eerste spuitschuimfabrikant om te beschikken over fabrieken in Canada en Europa

“De overname versterkt Icynene’s inzet voor groei binnen de Europese markt met directe verkoop aan aannemers. Icynene Europe, dat in twee dozijn Europese landen actief is, heeft nu een uitgebreide productmix van spuitschuimisolatieproducten met open en gesloten cellen die we in Europa zullen vervaardigen,” aldus Bertrand Lauret, Managing Director van Icynene voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

“Ik ben enthousiast over het feit dat ISOLAT France nu deel uitmaakt van Icynene, een bedrijf dat wereldwijd beschouwd wordt als de leider van de spuitschuimisolatieindustrie. Dit partnerschap biedt ons netwerk van aannemers toegang tot Icynene’s best-in-class marketing, innovatie in nieuwe producten en technische ondersteuning,” verklaarde Thierry Louis, oprichter en General Manager van ISOLAT France.

“ISOLAT France is een geweldig bedrijf en we zijn er trots op dat het nu deel uitmaakt van onze organisatie. Europa is een belangrijke strategische focus voor Icynene, en we blijven streven naar groei in de regio, zowel in organische zin als met doelgerichte acquisities,” stelde Mark Sarvary, President en CEO van Icynene.

De overname van ISOLAT France volgt de recente reeks aankondigingen van Icynene Europe over de introductie van nieuwe producten en de ontwikkeling van de productiecapaciteit in de regio.

Over Icynene
Icynene is opgericht in 1986 in Ontario, Canada. Icynene’s portfolio van toonaangevende SPF-oplossingen, light density open cell en medium density closed cell, kunnen zowel worden gebruikt voor isolatie als voor luchtafsluiting ten behoeve van de verbetering van de luchtkwaliteit in gebouwen en de verlaging van de energiekosten. Hierdoor is Icynene de intelligente keus voor bouwers, architecten, huiseigenaars en eigenaars van gebouwen in heel Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Over ISOLAT France
ISOLAT France is gespecialiseerd in polyurethaan isolatie met spuitschuim. Sinds de oprichting in 2006 heeft het bedrijf zijn waarden gebouwd op innovatie, betrouwbaarheid, leiderschap en uitmuntendheid en heeft het diverse technische beoordelingen en een certificering van CSTB verkregen.

www.icynene.euwww.icynene.frwww.icynene.comwww.isolat-france.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Icynene Marketing Communications
Anthony Naimo, 1-800-758-7325 x215
media@icynene.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr