16:22 uur 18-09-2017

Voormalige Amerikaanse ambassadeur voor de EU, Anthony Gardner, aanvaardt functie bij Sidley in Londen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Sidley Austin LLP is verheugd dat Anthony Gardner, de voormalige Amerikaanse ambassadeur voor de Europese Unie, als senior consultant begint bij het bedrijf. Hij zal zowel in de afdeling Internationale Handel als de afdeling Privacy en Cyberveiligheid actief zijn, en zijn tijd verdelen tussen de Sidley-kantoren in Brussel en Londen.

De voormalige ambassadeur heeft als ambtenaar en advocaat meer dan 27 jaar van zijn carrière geïnvesteerd in de relatie tussen de VS en de EU. Tijdens zijn ambtstermijn als diplomaat heeft hij een centrale rol gespeeld bij enkele van de grootste uitdagingen in de relatie tussen de VS en de EU, zoals de onderhandelingen voor het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag, het EU-VS-privacyschild om de trans-Atlantische overdracht van persoonsgegevens door bedrijven in Europa te faciliteren, en de raamovereenkomst om de trans-Atlantische overdracht van gegevens tussen rechtshandhavingsinstanties te faciliteren. Hij was ook een spilfiguur in de coördinatie tussen de VS en de EU van sancties tegen Rusland naar aanleiding van de annexatie van de Krim, en van Amerikaanse deelname aan door de EU gefinancierde onderzoeksprogramma’s.

“Dankzij het feit dat hij persoonlijk en professioneel in Europa geworteld is, heeft ambassadeur Gardner een begrip van Europese zaken van een zeldzaam niveau en heeft hij de commerciële en politieke banden tussen de VS en de EU in een kritieke periode van de relatie verbeterd,” zei Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement. “Tijdens zijn ambtstermijn waren relaties met het Europees Parlement een prioriteit bij belangrijke discussies over handel, gegevensbescherming en de digitale economie.”

“Ik kijk ernaar uit om betrokken te blijven bij de relaties tussen de VS en de EU, voornamelijk op het gebied van handel, concurrentie en regelgeving, met bijzondere aandacht voor de digitale economie en gegevensbescherming,” zei dhr. Gardner. “Ik heb interesse in Sidley omdat tal van de partners daar erg betrokken zijn bij deze kwesties en ik met verschillende van hen al een lange relatie heb. Door de omvang van het globale bereik en de uitgebreide middelen waarover het bedrijf beschikt, was het een voor de hand liggende keuze.”

Voor hij Amerikaans ambassadeur voor de EU werd, was dhr. Gardner directeur van een private equity-onderneming in Londen. Hij is ook directeur voor Europese zaken bij de Nationale Veiligheidsraad van de VS geweest, waar hij verantwoordelijk was voor de relatie tussen de VS en de Europese Unie.

“Door zijn grondige kennis van Europa en de EU-instellingen was Tony een van onze meest doeltreffende ambassadeurs en een spilfiguur bij de inspanningen om het TTIP te sluiten,” verklaarde Michael Froman, voormalige Handelsvertegenwoordiger van het kabinet-Obama. “Zijn rol bij het bevorderen van de samenwerking tussen de VS en de EU op tal van gebieden en bij het aanpakken van moeilijke kwesties wanneer ze de kop opstaken, werd in het kabinet-Obama erg geapprecieerd.”

“De komst van Tony, net vertrokken uit zijn functie in Brussel en met zijn uitzonderlijk geïnformeerde kijk op de handels- en regelgevingskwesties die tussen de VS en Europa bestaan, is perfect getimed voor Sidley en onze klanten,” zei George Petrow, de partner voor de Europese regio van Sidley. “Wij en onze klanten hebben geluk dat hij ervoor koos om bij ons een functie te aanvaarden.”

Met 1 900 advocaten in 20 kantoren wereldwijd is Sidley een gerenommeerde speler op het gebied van wettelijk advies voor klanten uit een breed veld van sectoren. Volg Sidley op Twitter @SidleyLaw.

In het kader van de regels van de balie van de staat New York, kan dit persbericht worden beschouwd als publiciteit voor advocaten, en onze hoofdkantoren zijn gevestigd in Sidley Austin LLP, 787 Seventh Avenue, New York, NY 10019, +1 212 839 5300; One South Dearborn, Chicago, IL 60603, +1 312 853 7000; en 1501 K Street, N.W., Washington, D.C. 20005, +1 202 736 8000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sidley Austin LLP
Kellie Mullins
Director, Public Relations
+1 312 456 8716;
kmullins@sidley.com
of
FTI Consulting
Kathryn Bowditch
+44 (0)20 3727 1059
kathryn.bowditch@fticonsulting.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr