18:26 uur 15-09-2017

Toshiba stuwt distributiesnelheid van quantum keys tot boven de 10 Mbps

— Behaalt hoogste ooit gemeten snelheid in niet breekbare, zekere communicatie —

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Toshiba Corporation (TOKYO:6502) en Toshiba Research Europe Limited’s Cambridge Research Laboratory in het VK hebben de praktische haalbaarheid van geavanceerde veiligheid van quantumcryptografie dichterbij gebracht met de ontwikkeling van de snelste quantum key distributieservice ter wereld. Het apparaat heeft een snelheid van key data distributie behaald van 13,7 megabits per seconde*1. De snelheid is ongeveer zeven keer de vorige snelste distributiesnelheid van quantum keys: de 1,9 Mbps die Toshiba in 2016 bereikte.

De details van het nieuwe apparaat worden bekendgemaakt op de QCrypt-conferentie van 2017, die van 18-22 september zal worden gehouden aan de University of Cambridge.

In quantumcryptografie worden bits overgedragen op individuele fotonen, die niet kunnen worden uitgelezen zonder fouten achter te laten als bewijs van de indringing. Dankzij deze eigenschap is het mogelijk om de geheimhouding van quantum keys te testen en garanderen.

Quantumcryptografie realiseert veilige overdracht van alle soorten vertrouwelijke informatie, waaronder biometrische en genomische gegevens. Maar praktische toepassing vereist hogere communicatiesnelheden. Dit geldt vooral voor geheime communicaties met gebruik van een eenmalig cipher—de meest veilige methode voor gegevensencryptie die bekend is en die volledig bestand is tegen crypt-analyse.

Distributie van quantum keys is het proces waarbij een unieke codesleutel wordt gegenereerd die wordt gedeeld door, en alleen bekend is bij, de verzender en ontvanger. Encryptie van de boodschap met een quantum key beveiligt de vertrouwelijkheid door het te transformeren in een onleesbaar formaat.

Toshiba heeft de verbeterde snelheid van quantum key distributie gerealiseerd, de snelste ter wereld, door hogesnelheidsdetectoren en elektronica te ontwikkelen voor het registreren van fotonsignalen, evenals nieuwe snellere methodes voor de nabewerking van de signalen in een geheime sleutel. De nieuwe methoden omvatten realisatie van de foutcorrectie en stappen voor privacyverbetering in hardware, die de nabewerkingssnelheid enorm verbetert en de bottleneck in huidige software-implementaties oplost.

Dr. Osamu Hori, Director of Corporate Research & Development Center bij Toshiba Corporation zei: “Ons nieuwste succes is een grote stap in de richting van commercialisering van quantumcryptografie. We zijn de marktleider op dit gebied, en passen quantumcryptografie al toe op veilige overdracht van genomische gegevens in Japan. De vraag naar veilige overdracht van vertrouwelijke informatie is hoger dan ooit, en ik ben er zeker van dat quantumcryptografie een steeds belangrijkere rol zal spelen.”

Toshiba begon onderzoek naar quantumcryptografie in 2003 in het Cambridge Research Laboratory van Toshiba Research Europe Limited. Ze bereikten als eerste een quantum key distributie met en bitrate groter dan 1 Mbit/seconde in 2010. Daarna heeft Toshiba de praktische aspecten van de technologie aangetoond in verschillende veldproeven in het VK en Japan.

Toshiba zal onderzoek en ontwikkeling blijven doen om de snelheid van quantumcommunicatie te vergroten ter ondersteuning van de commercialisering van quantumcryptografie in de financiële, medische en sociale infrastructuur sectoren.

*1 Bereikt met en optische vezel met een verlies overeenkomstig met 10 km afstand.

Over Toshiba

Voor 140 jaar heeft Toshiba Corporation bijgedragen aan een duurzame toekomst door innovatieve technologieën toe te passen om waarde te creëren. Vandaag zijn onze bedrijfsdomeinen gericht op de essentiële infrastructuur die de moderne leefstijl en maatschappij ondersteunt. Geleid door de principes van The Basic Commitment of the Toshiba Group, “Committed to People, Committed to the Future”, bevordert Toshiba wereldwijd activiteiten die bijdragen aan de realisatie van een wereld waarin toekomstige generaties een beter leven kunnen leiden.
Om meer te weten te komen over Toshiba kunt u terecht op www.toshiba.co.jp/worldwide/about/index.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting:
Toshiba Corporation
Seiji Ishibashi, +81-3-3457-2100
PR & IR Division
media.relations@toshiba.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr