12:29 uur 15-09-2017

Samsung Electronics en TTTech kondigen een strategische samenwerking aan voor de levering van autonome en veiligheidstechnologie van de volgende generatie aan autoproducenten

Samsung gaat samenwerken met AUDI AG als grote investeerder in TTTech, dat een nieuw open-innovatie platform zal ontwikkelen voor ADAS/AV systems; HARMAN gaat dit open platform integreren zijn innovatieve serie van oplossingen voor leveranciers van grote merken wereldwijd.

FRANKFURT, Duitsland en MENLO PARK, Californië EN WENEN–(BUSINESS WIRE)– Samsung Electronics Co. Ltd. heeft vandaag een strategische samenwerking aangekondigd met TTTech, een wereldwijde leider op het gebied van robuuste netwerk- en beveiligingsgereedschappen. Naast de samenwerking zal Samsung ook en strategische investering doen van € 75 miljoen in TTTech als de eerste investering uit het onlangs aangekondigde Samsung Automotive Innovation Fund (SAIF), waarmee het de nadruk legt op de toewijding van het bedrijf om veiligere auto’s op de weg brengen en aan de wieg te staan van de volgende generatie van mobiliteit. Dit komt na de overname van HARMAN door Samsung voor $ 8 miljard. HARMAN is leider op het gebied van verbonden auto-technologie en de overname is weer een belangrijke stap voor het bedrijf in de auto-industrie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170914006092/nl/

Samsung Electronics and TTTech Announce Strategic Partnership to Deliver Next Generation of Autonomo ... Samsung Electronics and TTTech Announce Strategic Partnership to Deliver Next Generation of Autonomous and Safety Technology to Automakers (Photo: Business Wire)

TTTech is al jaren actief in de auto-industrie en biedt technologie aan een aantal producenten. Samsung’s toekomstige investering is een aanvulling op de langdurige samenwerking van TTTech met AUDI AG en hun gezamenlijke inspanningen voor uiterst geautomatiseerde rijsystemen voor de Volkswagen Groep. De veiligheidstechnologieën van TTTech ondersteunen het zFAS piloted control platform in de 2017 Audi A8.

Naast de automobielindustrie heeft TTTech ook de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerkcomputersystemen in de ruimtevaartindustrie en industriële sectoren verbeterd, met de technologieën die zijn verwerkt in de Boeing 787 Dreamliner en NASA’s Orion ruimtevaartschip.

“Nieuwe ontwikkelingen in de auto-industrie als autonoom tijden en geavanceerde rij-assistentiesystemen zullen een enorme impact hebben op de maatschappij—van veranderingen in de stedelijke regio’s tot het verschaffen van mobiliteit aan oudere generaties. Bij Samsung zien we het als onze verantwoordelijkheid om te investeren in technologie die de manier waarop we leven, werken en verbonden zijn met elkaar revolutionair verandert”, zei Young Sohn, President en Chief Strategy Officer van Samsung Electronics en directievoorzitter voor HARMAN. “TTTech heeft laten zien opmerkelijk goed in staat te zijn om technologieën en platforms van wereldklasse te ontwikkelen en te bouwen. Dit is een belangrijk startmoment voor Samsung en ons Automotive Innovation Fund, en wij kijken uit naar de samenwerking met toonaangevende OEM’s als Audi en het gehele TTTech-team voor het maken van een nieuwe standaard voor een technologie voor auto-veiligheid.”

“Wij zijn enthousiast over de toewijding van Samsung aan TTTech en de gezamenlijke opzet van nieuwe architectuur voor open autonome en ADAS-technologieën, waarbij meerdere belangrijke producten en leverancier uit de auto-industrie betrokken zijn”, zei Alejandro Vukotich, Vice President Autonomous Driving van AUDI AG.

“Wij zijn er trots op dat Samsung een investeerder en partner is van TTTech voor het maken van oplossingen voor de volgende generatie van hoogwaardige geïntegreerde en data-gevoelige veiligheidssystemen”, zei Georg Kopetz, directielid van TTTech. “Samsung brengt een breed en diepgaand scala aan technologieën en een ecosysteem van partners waarmee de ontwikkeling voor autonome platformen van niveau 2 tot 5 sneller kan gaan.”

“Samen zullen we producten maken die nieuwe NCAP-vereisten ondersteunen, oplossingen voor infotainment in voertuigen, en nieuwe schaalbare architectuur voor het ondersteunen van volledig autonome voertuigen binnen diverse industrieën”, stelt Stefan Poledna, directielid bij TTTech.

Op een belangrijk keerpunt in de auto-industrie wil TTTech de investering van Samsung gebruiken om de groei van zijn veiligheidstechnologie voor autonoom rijden en activiteiten te versnellen. De collaboratieve en flexibele technologie—zoals het nieuwe open veiligheidsplatform MotionWise—stelt OEM’s en Tier-1 leveranciers in staat om ontwikkeling, integratie en validatie van nieuwe mogelijkheden in hun voertuigen te versnellen.

Samen bevorderen Samsung en HARMAN de ontwikkeling van hoogwaardige veiligheidstechnologieën voor de automobielindustrie zoals die van TTTech, waardoor die technieken en ADAS binnen de industrie beschikbaar komen. HARMAN, een Tier 1 leverancier, maakt TTTech’s open veiligheidsoplossingen nu beschikbaar in de toonaangevende merken binnen de automobielindustrie wereldwijd.

Directeur Young Sohn zal samen met Ricky Hudi, oprichter en directeur van Future Mobility Technologies, en andere industrie-experts plaatsnemen in het nieuwe adviesorgaan voor TTTech’s autodivisie.

Over TTTech

TTTech is een wereldwijde leider op het gebied van robuuste netwerk- en veiligheidsgereedschappen. De oplossingen van TTTech verbeteren de veiligheid en betrouwbaarheid van elektronische systemen in de sectoren industrie en transport, met een portfolio van producten die Internet of Things binnen de industrie en autonoom rijden mogelijk moeten maken.

Dankzij de platform-gebaseerde architectuur maken de in de auto-productie bewezen oplossingen van TTTech Auto eenvoudige integratie mogelijk met een kortere time-to-market en significante kostenbesparingen voor klanten. De oplossingen van TTTech ondersteunen zeer schaalbare en modulaire open real-time beheerarchitecturen op basis van Deterministic Ethernet en werken met een rijk ecosysteem van technolgiepartners.

Meer informatie over TTTech en TTTech Auto is beschikbaar op www.tttech.com

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspireert de wereld en vormt de toekomst met transformatieve ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van tv’s, smartphones, draagbare apparaten, tablets, digitale apparaten, netwerksystemen en oplossingen voor geheugen, systeem-LSI, metaalgieterij en LED-oplossingen. Voor het laatste nieuws kunt u kijken op de Samsung Newsroom via http://news.samsung.com.

Toekomstgerichte verklaring

Dit persbericht bevat bepaalde “toekomstgerichte verklaringen” in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, zoals aangepast, waaronder, maar niet uitsluitend, verklaringen aangaande de voordelen van de strategische samenwerking tussen Samsung en TTTech Auto; de ontwikkeling van oplossingen van de volgende generatie voor auto-veiligheidssystemen; en de mogelijkheid van TTTech-technologie om OEM’s en andere klanten in staat te stellen om vooruitstrevende autoveiligheidsoplossingen te bouwen. Deze en andere toekomstgerichte verklaringen in deze uitgave zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van de partijen voor toekomstige gebeurtenissen en zijn afhankelijk van een aantal risico’s en onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat daadwerkelijke resultaten afwijken van wat met die toekomstgerichte verklaringen wordt gesuggereerd. Deze risico’s en onzekerheden omvatten, niet uitsluitend, veranderingen in de markten en de wettelijke omgeving van de auto-industrie-technologie, problemen bij integratie van technologieën van de partijen binnen de samenwerking, het gevaar dat nieuwe oplossingen niet in brede zin op acceptatie in de markt kunnen rekenen en de mogelijkheid om te concurreren met andere producten in de markt. De bedrijven bieden de informatie in deze uitgave zoals die heb nu bekend is en verplichten zich niet om toekomstgerichte verklaringen die in deze uitgave staan aan te passen als er nieuwe informatie beschikbaar is, door toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TTTech Computertechnik AG
Marco Lehner
Marketing Communications
pr@tttech.com
of
Samsung Strategy & Innovation Center
Daniel Yoo
Sr. Manager, Communications
Dan.yoo@samsung.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr