18:15 uur 14-09-2017

Samsung Electronics gaat zich nog meer richten op autonome rijtechnologie

Samsung en HARMAN lanceren samen een nieuw Autonomous/ADAS strategisch initiatief, gericht op het ontwikkelen van innovaties voor slimme, verbonden voertuigen van de volgende generatie.

Samsung richt fonds van $ 300 miljoen op voor een aantal vroege investeringen in auto-gerelateerde start-ups en technologieën.

FRANKFURT, Duitsland & MENLO PARK, Californië–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft Samsung Electronics Co. Ltd. het Samsung Automotive Innovation Fund ingesteld, een nieuw fonds van $ 300 miljoen exclusief gericht op de automobielindustrie. Het Samsung Automotive Innovation Fund is gericht op verbonden auto- en autonome technologieën, waaronder slimme sensoren, machinezichtbaarheid, kunstmatige intelligentie, hoogwaardige computertechniek, verbindingsoplossingen, veiligheidsoplossingen voor auto’s, beveiliging en privacy.

Naast het fonds heeft HARMAN, dat eerder dit jaar door Samsung is overgenomen een nieuwe Autonomous/ADAS Strategic Business Unit (SBU) opgericht. De nieuwe HARMAN SBU, die valt onder HARMAN’s Connected Car-divisie, zal samenwerken met het Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) Smart Machines-team voor de ontwikkeling van belangrijke technologieën voor veiligere, slimmere en verbonden auto’s. Het SSIC Smart Machines-team is een geavanceerde automobielontwikkelgroep gericht op het mogelijk maken van mobiliteitsoplossingen van de volgende generatie.

“In deze tijd van enorme veranderingen in de automobielindustrie spelen we graag een vooraanstaande rol in ondersteuning en vorming van de toekomst met slimmere, meer verbonden voertuigen”, zei Young Sohn, President en Chief Strategy Officer van Samsung Electronics en directievoorzitter van HARMAN. “De Autonomous/ADAS Strategic Business Unit en hert automobielfonds tonen de toewijding van het bedrijf aan de waarden van open innovatie en samenwerking. Samen met leveranciers van grote merken en start-ups maken we de ervaring voor bestuurder en passagier veiliger, comfortabeler en plezieriger.”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie staan verkeersongelukken in de top 10 van doodsoorzaken wereldwijd.1 In de VS alleen al zijn volgens recente cijfers meer dan 35.000 dodelijke ongelukken per jaar.2 Samsung’s doel in de automobielindustrie is om deze uitdaging aan te gaan door de markt te voorzien van technologieën, van sensoren tot gegevensverwerking, die helpen om auto’s veiliger te maken terwijl er een comfortabelere en gemakkelijkere ervaring ontstaat.

Om de toenemende vraag naar geïntegreerde oplossingen aan te kunnen, vooral die voor automatisch rijden, richten Samsung en HARMAN zich op ontwikkelen, hoogwaardige computers, sensortechnologie, algoritmes, kunstmatige intelligentie en connectiviteit en cloudoplossingen die Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) en automatisch rijden mogelijk maken.

“Er is al een grote vraag naar ADAS-oplossingen en die vraag groeit snel met de vooruitgang in verbonden auto’s en autonoom rijden”, zei Dinesh Paliwal, President en CEO van HARMAN. “Deze strategische business unit toont de toewijding van Samsung en HARMAN om aan die vraag te voldoen – om de absolute partner te zijn voor naadloze en geïntegreerde technologieën. Het toont ook de enorme kracht die Samsung en HARMAN, als gezamenlijke inspanning, kunnen bieden aan onze OEM-klanten, door de schaal en bronnen van Samsung te combineren met HARMAN’s diepgaande ervaring en netwerken in de automobielindustrie. Samen geven de de toekomst van de auto-industrie vorm.”

Industrieveteraan John Absmeier is aangewezen als Senior Vice President van de nieuwe HARMAN SBU, en zal ook zijn huidige functie als Vice President van Smart Machines bij SSIC blijven uitoefenen. Als leidinggevende in beide organisaties zal John Absmeier de naadloze samenwerking waarborgen waarmee autonome en ADAS-oplossingen op de markt worden gebracht.

De eerste strategische investering van het Samsung Automotive Innovation Fund zal zijn in TTTech, een leider in functionele veiligheid, nauwkeurige netwerken, real-time systemen en complexe software-integratie voor ADAS en geautomatiseerde rijplatformen. Eerdere investeringen door Samsung’s bestaande investeringsfonds omvatten aandelen in auto-start-ups, waaronder AImotive en Renovo voor geautomatiseerd rijden; QuanergyTetraVue en Oculii voor sensoren; Autotalks en Valens voor connectiviteit en Graphcore voor hoogwaardige computers.

Tot nu toe heeft Samsung licenties veiliggesteld voor testen op de weg van software en hardware voor autonoom rijden die momenteel wordt ontwikkeld in Korea and California. Samsung zal geen deel uit gaan maken van de autoproductie, maar blijft gericht op samenwerken met automakers en mobiliteitsaanbieders voor de ontwikkeling van de auto-innovatie van de toekomst.

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspireert de wereld en vormt de toekomst met transformatieve ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van tv’s, smartphones, draagbare apparaten, tablets, digitale apparaten, netwerksystemen en oplossingen voor geheugen, systeem-LSI, metaalgieterij en LED-oplossingen. Voor het laatste nieuws kunt u kijken op de Samsung Newsroom via http://news.samsung.com.

Over HARMAN

HARMAN (harman.com) ontwerpt en ontwikkelt verbonden producten en oplossingen voor autoproducenten, consumenten en bedrijven wereldwijd, waaronder verbonden autosystemen, audio- en visuele producten, automatiseringsoplossingen voor bedrijven en diensten die het Internet of Things ondersteunen. Met leidende merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® en Revel®, wordt HARMAN bewonderd door audiofanaten, muzikanten en de entertainmentlocaties waar ze wereldwijd optreden. Meer dan 50 miljoen auto’s op de weg zijn momenteel uitgerust met audio- en verbonden systemen van HARMAN. Onze softwarediensten ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die verbonden, geïntegreerd en beveiligd zijn binnen alle platformen, van werk en huis tot auto en mobiel. HARMAN heeft ongeveer 30.000 medewerkers in Amerika, Europa en Azië. In maart 2017 werd HARMAN een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co., Ltd.

1 http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs310/en

2 https://crashstats.nhtsa.dot.gov/Api/Public/ViewPublication/812348

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Samsung Strategy & Innovation Center
Daniel Yoo, +1 408-544-4262
dan.yoo@samsung.com
of
Darrin Shewchuk, +1 203-328-3500
Senior Director, Corporate Communications
darrin.shewchuk@harman.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr