18:08 uur 14-09-2017

Madison Realty Capital verstrekt bouwlening van $ 297 miljoen voor River Park-ontwikkeling van Fortis Property Group in Cobble Hill, Brooklyn

MRC biedt bouwlening voor afronden van project van 3 gebouwen voor gemengd gebruik met 172 luxe appartementen, gelegen op voormalige locatie van Long Island College Hospital

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Madison Realty Capital (MRC) heeft de sluiting aangekondigd van een bouwlening van $ 297 miljoen voor River Park, een ontwikkeling van 3 gebouwen voor gemengd gebruik in Cobble Hill, Brooklyn, bestaande uit ongeveer 30.000 verkoopbare vierkante meter, en inclusief 172 luxe appartementen, meer dan 6.200 vierkante meter gemeenschappelijke faciliteitsruimte en 328 parkeerplaatsen. MRC, een door institutionele beleggers gesteunde investeringsfirma met focus op vastgoed en schuldinvesteringen in het middensegment, heeft de lening voor het project verstrekt dat onder ontwikkeling is door Fortis Property Group, een terugkerende lener van MRC, op drie aangrenzende locaties die eerder de medische campus van het Long Island College Hospital (LICH) omvatten.

“We zijn erg enthousiast om opnieuw te werken met Fortis bij de voltooiing van deze Cobble Hill-gebouwen,” aldus Josh Zegen, mede-oprichter en Managing Principal van MRC. “Wij denken dat door het beperkte product in de Cobble Hill/Brooklyn Heights-markt in combinatie met het uitzonderlijke product dat Fortis zal leveren, dit een markiesproject voor Brooklyn zal zijn.”

“MRC blijft voorzien in one-stop shopping in de vastgoedfinancieringsmarkt,” voegt Zegen eraan toes. “Wij zijn van mening dat we een efficiënter leningsproces aanbieden, gebaseerd op een begrip van wat sponsors nodig hebben en onze diepe kennis van New York City op micro-marktniveau. In dit geval hebben we eerder een lening aan Fortis verstrekt voor de eerste fase van landacquisitie en voorontwikkeling, en het doet ons genoegen om aan de deal te blijven deelnemen als bouwlener voor dit spraakmakende project.”

“We zijn enthousiast om verder te gaan met de bouw van ons prachtige River Park-project,” stelde Jonathan Landau, CEO van Fortis Property Group. “Dankzij de samenwerking met Josh Zegen en MRC hebben we een uitstekend voordeel kunnen bereiken tegen concurrerende prijzen voor deze monumentale ontwikkeling. River Park 1, 2 en 5 zullen het nieuwe Brooklyn Waterfront District verankeren en een nieuwe luxe leefstandaard naar Cobble Hill brengen.”

Fortis kwam in 2015 overeen om 18 gebouwen te verwerven die de voormalige LICH-campus omvatten voor $ 240 miljoen door een competitief RFP-proces dat geleid werd door de verkoper, de State University of New York. Fortis financierde de eerste fase van de acquisitie met een lening van $ 107,25 miljoen van MRC. De nieuwe leensom van MRC zal worden gebruikt om de vorige overbruggingslening terug te betalen en de bouw van de drie gebouwen met luxe woonappartementen te voltooien, waaronder een toren aan de waterkant gelegen op 350 Hicks Street (‘1 River Park’); een hoge appartemententoren gelegen op 95 Pacific Street (‘2 River Park’); en een contextueel appartementengebouw gelegen op 349 Henry Street/112 Pacific Street (‘5 River Park’).

Over Madison Realty Capital (MRC)

MRC is een vastgoedbeleggingsonderneming in New York die beleggingen in onroerend goed en schuldinvesteringen in de middelmarkt nastreeft. MRC werd opgericht in 2004 en heeft geïnvesteerd in transacties ter waarde van circa $ 6,0 miljard in de multifamilie-, retail-, kantoor-, industriële en hotelsector.

Over Fortis Property Group

Fortis Property Group, LLC is een vastgoedbeleggingsonderneming, werkmaatschappij en ontwikkelingsbedrijf dat meer dan $ 5,0 miljard / 8 miljoen SF aan woonappartementen, klasse A-kantoren, meergezinswoningen en industriële gebouwen heeft verworven, ontwikkeld en beheerd met een focus op de metropolitane gebieden van New York, Boston en Dallas.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Great Ink Communications
Tom Nolan, 212-741-2977
tom@greatink.com
of
Eric Waters, 212-741-2977
eric.waters@greatink.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr