19:14 uur 13-09-2017

Maltese Falcon voltooit met succes de eerste zeiljachttesten met Kymeta en e3 Systems

Maandenlange zeetesten op een legendarisch zeiljacht tonen de doorlopende connectiviteit met gebruik van Kymeta KyWay™ platte terminals en verbindingsoplossingen in het Caribisch gebied, op de Atlantische Oceaan en in het Middellandse Zeegebied.

REDMOND, Washington EN PALMA DE MALLORCA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Het in Redmond en Washington gevestigde Kymeta, Intelsat S.A. (NYSE: I)—aanbieder van het eerste Wereldwijde netwerk—en distributiepartner voor exclusieve superjachten e3 Systems hebben vandaag bekend gemaakt dat de Maltese Falcon, het legendarische zeilschip van 89 meter, tijdens de afgelopen vier maanden de eerste zeetesten voor zeiljachten met Kymeta communicatieoplossingen met succes heeft uitgevoerd. De Maltese Falcon, uitgerust met de testinstallatie van Kymeta KyWay terminals, zal te zien zijn op de Monaco Yacht Show.

Kymeta en e3 werkten samen met het uitvoerend management, de kapitein en de IT-manager van de Maltese Falcon om de maandenlange tests te kunnen uitvoeren, die plaatsvonden in het Caribisch gebied en nog steeds aan de gang zijn. Tijdens de testen werd het jacht voorzien van zowel enkelvoudige als meervoudige terminalconfiguraties. Bij de commerciële lancering van jachtoplossingen worden de terminals gebundeld met Kymeta’s KĀLO™ internetdiensten – ondersteund door de maritieme service IntelsatOne® Flex. De test maakte gebruik van capaciteit op drie Intelsat-satellieten, IS-29e (Caribisch gebied), IS-32e Wide Beam (Bermuda/Atlantische Oceaan) en IS-905 (Europa).

De testervaring is waardevol gebleken voor de kapitein en bemanning van de Maltese Falcon. Kapitein Nikolaos Leontitsis van de Maltese Falcon zei: “Wij waren enthousiast over de samenwerking met Kymeta tijdens deze zeetest omdat verbindingen uitermate belangrijk zijn op het water. Kymeta’s consistente verbinding zorgt ervoor dat wij maximaal gebruik kunnen maken van het uitgebreide netwerk aan boord van de Falcon, en onze gasten en bemanning moderne communicatie en internetdiensten kunnen bieden samen met het meest actuele on-demand entertainment.”

De bemanning van de Maltese Falcon werkte samen met Kymeta en e3 om het geïnstalleerde KyWay paneel tijdens de testperiode aan te passen.

“We hebben onlangs extra Kymeta KyWay terminals op de Maltese Falcon geïnstalleerd om echte wereldwijde dekking mogelijk te maken”, zei Roger Horner, Managing Director bij e3. “Het jacht passte zich prima aan van het gebruik van een enkelvoudige KyWay terminal tijdens de eerste zeetesten door deze te verplaatsen om schaduw van de mast te voorkomen. Deze heeft nu vier terminals voor de volledige tijdelijke installatie die de uitdagingen van schaduw van de mast voorkomen in afwachting van de ingebouwde installatie.”

De ervaring en het weer boden de onderzoeksteams van Kymeta en e3 waardevolle inzichten voor maritieme installaties voordat het product commercieel beschikbaar komt. “Wij hebben gemerkt dat het paneel verbonden bleef ongeacht de omstandigheden op zeer en dat het onze verwachtingen van prestatie overtrof voor wat betreft de elektronisch gestuurde uitzendstraal”, zei Håkan Olsson, Vice President van Maritime bij Kymeta. “De jachtindustrie kan nu uitzien naar niet alleen de mogelijkheid, maar ook de werkelijkheid van schepen zonder schotel en communicatiemogelijkheden die we tien jaar geleden nog niet voor mogelijk hielden.”

Captain Leontitsis ziet aanvullende voordelen voor de toekomst en kijkt uit naar verdere technologische oplossingen als resultaat van de installatie van Kymeta’s panelen op de Maltese Falcon. “De zeetesten met Kymeta aan boord van de Maltese Falcon hebben een heel andere communicatie-ervaring geboden”, zei Captain Leontitsis. “Het is heel uitdagend om te werken met ons innovatieve uitvoerende managementteam, dat in staat is om de meest passende en geavanceerde technologie te selecteren en toe te passen op de Maltese Falcon.”

Over zeilschip de Maltese Falcon

De Maltese Falcon is geen klassiek jacht, maar een nieuw soort jacht van klasse. Het revolutionaire zeilsysteem, de Falcon Rig, is een nieuwe mijlpaal in de jachtgeschiedenis: De 3 zelfstandige en draaiende masten met samen 15 zeilen voor een totaal zeiloppervlakte van 2.400 vierkante meter (25.791 vierkante voet), bediend door het ultieme in Perini Navi Sail Control voor ongeëvenaarde prestatie met unieke veiligheid en manouvreereigenschappen. De legendarische Maltese Falcon werd gebouwd voor wijlen Tom Perkins waarvan deze werd gekocht door Pleon Ltd met als doel een unieke vervoerervaring te bieden. Ga voor meer informatie naar symaltesefalcon.com.

Over Kymeta

Wat is de ontbrekende schakel bij het verbinden van miljarden mensen met supersnelle mobiele toegang? Antennes. En Kymeta biedt de enige betaalbare elektronisch-gestuurde satellietantennes en terminals ter wereld. De antennes en terminals van Kymeta bieden hoogwaardige communicatie ter land, ter zee en in de lucht, waardoor mobiele verbindingen beschikbaar zijn als u maar zicht hebt op de lucht boven u. Daarnaast werkt de grootste satellietaanbieder ter wereld, Intelsat, samen met Kymeta om de wereldwijde toegangsdiensten van KĀLO te leveren in combinatie met antennes en terminals van Kymeta voor het bieden van revolutionaire mobiele verbindingen. Zonder de Kymeta mTenna™ technologie zal verbinden en verbonden blijven met al die nieuwe satellieten tijdens een reis moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

Alles wat beweegt blijft verbonden met Kymeta. Overal.

Bezoek voor meer informatie kymetacorp.com en KALO.net.

Over e3 Systems

e3 Systems® is een toonaangevende communicatie-integrator en aanbieder van oplossingen voor de zeevaart. Het bedrijf verbindt jachten wereldwijd via een gevarieerd aanbod van communicatiesystemen waaronder de HYBRIDE-oplossing die VSAT, Inmarsat, Iridium, 3G, 4G en Wi-Fi synchroniseert. Daarnaast biedt e3 een uitgebreide set van diensten voor cyberbeveiliging en training, IT-ondersteuning, gegevensmanagement en contentverspreiding. e3 werkt vanuit het Middellandse Zeegebied en de VS met partners wereldwijd. Het is onderdeel van het mariene elektronicaconcern grupoarbulu.

Ontdek meer op e3s.com.

Over Intelsat

Intelsat S.A. (NYSE: I) heeft het eerste Wereldwijde Netwerk, met hoogwaardige, betaalbare video- en breedbanddiensten overal ter wereld. Intelsat’s Globalized Network combineert het grootste satellietnetwerk ter wereld met infrastructuur op land, managed services en een open, samenhangende architectuur waarmee klanten omzet kunnen boeken en bereik kunnen genereren middels een nieuwe generatie van netwerkdiensten. Duizenden organisaties, die miljoenen mensen wereldwijd bedienen, vertrouwen op Intelsat als leverancier van overal beschikbare breedbandverbindingen, multi-format videobroadcasting, veilige satellietcommunicatie en naadloze mobiele diensten. Het eindresultaat is een geheel nieuwe wereld, een die ons in staat stelt om het onmogelijke te doen, te verbinden met de meest verlaten plekken op aarde en de manier waarop we leven te ontwikkelen. Bezoek voor meer informatie www.intelsat.com en www.intelsat.com/intelsatone-flex/maritime.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen voor Kymeta:
Kymeta Corporation
Lisa Dreher, +1 425-658-8724
Directeur Marketing
ldreher@kymetacorp.com
of
me diaverzoeken voor Kymeta:
The Summit Group
Amy Oliver, +1 801-990-1185
PR/Content Manager
aoliver@summitslc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr