11:43 uur 31-08-2017

Bedrijfs- en horecamanagement: EHL en CEIBS bundelen krachten

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) en de China Europe International Business School (CEIBS) zijn verheugd hun academische samenwerking bekend te maken met als doel om een uniek horecamanagementprogramma te bieden.

De onlangs ondertekende overeenkomst legt de fundering voor de programmasamenwerking, op basis van de expertise en sterke punten van beide instellingen. De ontwikkeling van horecamanagementprogramma’s op universitair niveau in China komt in een tijdige fase van de Aziatische horecasector, aangezien de groei hiervan in de komende tien jaar flink boven het wereldwijde gemiddelde gaat komen. Het programma wordt de eerste in zijn soort op het vasteland van China.

CEIBS, die op de eerste plaats staat in Azië op de 2017 FT MBA Rankings, is uitgegroeid tot de ideale partner voor EHL, ‘s werelds vooraanstaande universiteit op het gebied van horecamanagement. “We zijn enthousiast over de vooruitzichten die mogelijk worden gemaakt door deze partnerschap. Als belangrijke vertegenwoordiger van de wereldwijde horecaindustrie erkennen we het belang van het versterken van onze aanwezigheid in Azië. De groeiende horecasector van het continent zorgt voor een exponentieel groeiende vraag naar gekwalificeerde leiders en vernieuwers, en wij zetten ons in om ze op te leiden volgens de hoogste normen. Om dit doel te bereiken is CEIBS zonder twijfel de beste mogelijke bondgenoot,” aldus Michel Rochat, CEO van EHL Group.

Volgens Achim Schmitt, Associate Dean of Graduate Studies aan EHL, biedt de nieuwe EMBA in Hospitality ons de mogelijkheid om “optimaal gebruik te maken van de sterke punten van elke instelling en wordt er een nieuwe maatstaf voor voortreffelijkheid in horecamanagement mee gecreëerd.”

“In de afgelopen jaren hebben we, naarmate Chinese bedrijven wereldwijd zijn gaan opereren, enorme deals kunnen zien in de horecasector. In veel gevallen overschrijden deze overzeese expansies de mogelijkheden van de Chinese ondernemingen. De HEMBA zal senior management professionals ontwikkelen voor de industrie,” verklaarde decaan professor Ding Yuan van CEIBS. “Wie beter om mee samen te werken dan EHL, het allerbeste op het gebied van horecamanagement?”

De HEMBA zal beschikbaar zijn vanaf mei 2018, met cursussen geboden door CEIBS- en EHL-faculteitsmedewerkers in Zwitserland, Shanghai, en andere steden in de APAC-regio. HEMBA-afgestudeerden krijgen twee EMBA-diploma’s toegekend, van CEIBS en EHL.

“De synergieën die door deze samenwerking met EHL worden gecreëerd, zorgen ervoor dat we in staat zijn om een programma te bieden waarbij een uitmuntende dienstverlening centraal staat, binnen de horecasector en daarbuiten,” stelde professor Katherine Xin, Associate Dean for Europe en Program Director van CEIBS.

Over Ecole hôtelière de Lausanne (EHL)

Ga voor meer informatie over EHL naar onze website of volg ons op twitter @EHLnews

Over China Europe International Business School (CEIBS)

China Europe International Business School (CEIBS, www.ceibs.edu) behoort tot de beste internationale business schools in Azië, waar het de enige b-school is die tegelijkertijd de top 30 van de MBA-, EMBA- en Executive Education-programma’s van de Financial Times heeft gehaald. De faculteitsmedewerkers van wereldklasse van CEIBS – zowel uit China als het buitenland – zijn experts op hun vakgebied. De CEIBS, die heeft voorzien in managementopleiding voor meer dan 130.000 leidinggevenden in binnen- en buitenland, heeft campussen in Shanghai, Beijing, Zürich en Accra, naast een onderwijscentrum in Shenzhen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ecole hôtelière de Lausanne
Sherif Mamdouh, +41-21-785-10-53
Senior Communications Officer
communication@ehl.ch
of
CEIBS
Charmaine N. Clarke, +86-21-2890-5509
Assistant Director, Marketing & Communications
ccharmaine@ceibs.edu

Check out our twitter: @NewsNovumpr