14:28 uur 30-08-2017

Berkshire Hathaway maakt gebruik van warrants om gewone aandelen van de Bank of America te verkrijgen

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– De Bank of America kondigde vandaag aan dat Berkshire Hathaway Inc. zijn warrants heeft uitgeoefend om 700 miljoen aandelen van de Bank of America gewone aandelen aan te schaffen met behulp van de Serie T preferentiële aandelen die Berkshire Hathaway in 2011 door middel van zijn investeringen in de Bank of America verkregen heeft.

Als gevolg hiervan is het aantal uitstaande aandelen van de Bank of America vergroot. Dit zal echter geen gevolgen hebben voor toekomstige verwaterde winst per gewoon aandeel omdat deze warrant-uitoefening voorheen is opgenomen in de berekening van de verwaterde winst per aandeel van het bedrijf.

“In 2011 hebben we Berkshire Hathaway als aandeelhouder verwelkomd, en we waarderen hun voortdurende steun als onze grootste aandeelhouder van gewone aandelen,” aldus Brian Moynihan, Chief Executive Officer van de Bank of America.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat bepaalde “toekomstgerichte verklaringen” binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen gelden uitsluitend vanaf de datum waarop ze zijn gedaan en de Bank of America neemt geen enkele verplichting op zich om een eventuele toekomstgerichte verklaring te updaten zodat deze de invloed van de omstandigheden of gebeurtenissen weerspiegelt die zich voordoen na de datum waarop de toekomstgerichte verklaring is gedaan. Werkelijke gevolgen en resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de gevolgen en resultaten die worden uitgedrukt, of gesuggereerd, in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. U moet niet onnodig vertrouwen op de toekomstgerichte verklaringen en u moet alle onzekerheden en risico’s zoals besproken in punt 1A in overweging nemen. “Risicofactoren” van het jaarverslag van de Bank of America op formulier 10‐K voor het jaar eindigend op 31 december 2016 en alle andere navolgende deponeringen van de Bank of America bij de Securities and Exchange Commission.

Bank of America

De Bank of America is een van ‘s werelds grootste financiële instellingen, die aan individuele consumenten, kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen een volledig pakket van diensten en producten levert, op het gebied van bankieren, investeringen, vermogensbeheer en andere producten en diensten op het gebied van financiering en risicobeheer. Het bedrijf biedt in de Verenigde Staten ongeëvenaarde dienstverlening aan ongeveer 47 miljoen consumenten en kleine bedrijven, via circa 4.500 bankkantoren en 16.000 geldautomaten en een bekroond systeem voor online bankieren, met naar schatting 34 miljoen actieve gebruikers, waaronder 23 miljoen mobiele gebruikers. De Bank of America is een wereldleider op het gebied van vermogensbeheer, bedrijfs- en investeringbankieren en in het handelen in activa uit allerlei vermogensklassen, waarbij ondernemingen, overheden, instellingen en individuele klanten over de hele wereld worden bediend. De Bank of America biedt industrieleidende ondersteuning aan ongeveer 3 miljoen eigenaren van kleine bedrijven via een pakket innovatieve, gebruiksvriendelijke online producten en diensten. Het bedrijf bedient klanten door middel van activiteiten in alle 50 staten, het District of Columbia, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico en meer dan 35 landen. De aandelen van de Bank of America Corporation (NYSE: BAC) worden verhandeld op de New York Stock Exchange.

Breng een bezoek aan de redactiekamer van de Bank of America voor meer nieuws over de Bank of America, en klik hier om u aan te melden voor het ontvangen van nieuwsberichten.

www.bankofamerica.com

Bron-URL: http://newsroom.bankofamerica.com/press-releases/corporate-and-financial-news/berkshire-hathaway-exercises-warrants-acquire-bank-ameri

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Beleggers:
Bank of America
Lee McEntire, 1 980-388-6780
of
Bank of America (Vast inkomen)
Jonathan G. Blum, 1 212-449-3112
of
Verslaggevers:
Bank of America
Jerry Dubrowski, 1 646-855-1195
jerome.f.dubrowski@bankofamer ica.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr