15:35 uur 28-08-2017

De trend voor het hele jaar: Probanden.nl registreert stijgende vraag naar 4-seizoenenbanden

HANNOVER–(BUSINESS WIRE)– De trend van 4-seizoenenbanden groeit verder – dat bevestigt ook Probanden.nl, de webshop voor handelaren en bedrijfsklanten van Delticom. Zo is bijvoorbeeld in 2017 het aandeel van de in het eerste halfjaar via de webshop verkochte 4-seizoenenbanden in Duitsland verdubbeld in vergelijking met 2014, en in Europa zijn zelfs meer dan driemaal zoveel banden verkocht. Dat stemt ook overeen met de resultaten van de enquête door de KÜS, de Duitse instantie voor vrachtwagencontrole, die 1000 chauffeurs ondervroeg over het thema koop, wissel en opslag van banden. Als hoofdargument voor het hogere gebruik werden vooral de financiële voordelen door het wegvallen van de kosten voor omwisseling en opslag aangegeven.

„Zomer- en winterbanden zijn speciaal op de omstandigheden van de wegen en het weer van de respectievelijke jaargetijden afgestemd, maar 4-seizoenenbanden kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Eigenschappen van zomer- en winterbanden worden gecombineerd, waardoor een compromis wordt gesloten tussen beide varianten,“ legt Andreas Faulstich, leider B2B van Probanden.nl uit. Redenen voor de groeiende populariteit van 4-seizoenenbanden zijn vooral de steeds warmer wordende winters en de toenemende verstedelijking. Juist mensen die vooral in de stad – of weinig – rijden, neigen daarom steeds vaker naar de alleskunners. „Toch blijft het gebruik van zomer- en winterbanden aan te bevelen, omdat deze optimaal aangepast zijn aan de respectievelijke weersomstandigheden. In afzonderlijke gevallen moet elke chauffeur overeenkomstig zijn behoeften beslissen welke banden voor hem de goede keuze zijn. Voor handelaren is het dus belangrijk dat ze altijd zonder problemen aan de vraag van hun klanten kunnen voldoen,“ zegt Faulstich.

Het assortiment van Probanden.nl heeft voor beide voorkeuren de passende producten. Het portfolio omvat zomer- en winterbanden van schappelijk geprijsde kwaliteitsmerken of uit het premium-segment, maar ook 4-seizoenenbanden van meer dan twintig fabrikanten. Handelaren kunnen dus snel op de wensen en behoeften van hun klanten reageren. Dankzij de grote beschikbaarheid van de producten bij Probanden.nl zijn ze ook in staat om op korte termijn aan een grotere vraag te voldoen, zonder daarvoor waardevolle eigen magazijnruimte te moeten gebruiken.

Over Probanden.nl

Probanden.nl is de exclusieve webshop van Delticom AG voor garages, handelaars, groothandelaars en service-/montagestations met banden van alle types en auto-accessoires. Met meer dan 15 jaar competentie in de verkoop van banden online biedt het B2B-team van Probanden.nl zijn bedrijfsklanten een uitstekend uitgebreid assortiment aan banden voor personenwagens en motorfietsen van alle merken en maten voor alle types voertuigen: voor bestelwagens,vrachtwagens en bussen, speciale banden, wielen met banden, wisselstukken voor personenwagens en accessoires, motorolie en accu‘s. Handelaars profiteren niet alleen van goede aankoopvoorwaarden, maar ook van tijdsbesparende zoekfuncties in de webshop, een hoge beschikbaarheid, een betrouwbare levering dankzij eigen opslagdepots en ook een eenvoudige aanmelding en gebruik zonder verborgen kosten – vanaf de eerste band.

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Bandentests: www.autobandentest.com/

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns, +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters, +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr