13:32 uur 23-08-2017

EURid steunt Uganda Borehole Rehabilitation project

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid heeft haar steun aangekondigd voor het Borehole Rehabilitation project in Uganda om duizenden mensen te voorzien van zuiver, drinkbaar water. EURid beschouwt water als de meest fundamentele levensbehoefte. Voor vele landelijke gemeenschappen in de sub-Sahara is het nog steeds moeilijk om veilig drinkwater te vinden. Bovendien is het mogelijk dat water uit rivieren dodelijke verontreinigingen bevat. Daarom moet het water gekookt worden vóór inname, wat de situatie nog moeilijker maakt voor de families en het milieu, vanwege het brandhout dat daarvoor nodig is.

Het doel van het Borehole Rehabilitation project is om deze situatie te verbeteren door, in samenwerking met Ugandese gemeenschappen, kapotte boorgaten te herstellen en de toegang tot zuiver, veilig drinkwater te herstellen. De rechtstreekse voordelen van het project zijn dat families niet langer ver moeten reizen voor water of water moeten koken om verontreinigingen te verwijderen, waardoor ze brandhout sparen en voorkomen dat er CO2 in de atmosfeer terechtkomt.

Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid, verklaart, “Het project heeft voornamelijk een invloed op de noordelijke regio van Uganda, een gebied dat een tijdje geleden het slachtoffer was van zware conflicten vanwege de woelige politieke situatie. Dat heeft geleid tot een sterke stijging van de armoede en tot een gebrek aan investeringen in noodzakelijke basisinfrastructuur, zoals toegang tot zuiver water. Wij willen als organisatie de inwoners van Uganda steunen door hun toegang te geven tot een van de eerste levensbehoeften.”

Dit project volgt het actieplan van het CSR-beleid van EURid en is uitgevoerd volgens de strikte richtlijnen, het validatieproces en de jaarlijkse audit van de gouden standaard.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu en .ею topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op:  http://www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, TEL: +32 (0)2 401 27 50 ext. 261
christopher.nicastro@eurid.eu

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr