09:48 uur 08-08-2017

MSD Animal Health koopt productiefaciliteit in Krems, Oostenrijk

MADISON, New Jersey–(BUSINESS WIRE)– MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten Canada, heeft vandaag plannen bekendgemaakt voor de aankoop van een nieuwe productiefaciliteit in Krems an der Donau, Oostenrijk met de intentie om de internationale productiecapaciteit voor vaccins uit te breiden. De faciliteit, momenteel het eigendom van Shire plc., is gebouwd in 2002 en gaat de nu al indrukwekkende internationale productiecapaciteit van het bedrijf aanvullen.

“Deze nieuwe productielocatie is ideaal gelegen in Centraal-Europa. Hierdoor krijgt MSD Animal Health de beschikking over aanvullende bronnen en geavanceerde technologieplatforms om te voldoen aan de groeiende vraag naar onze vaccinatieproducten die ziekten voorkomen en dieren gezond houden, en kunnen we ons tegelijkertijd positioneren voor sterke duurzame groei,” aldus Joseph Morrissey, senior vice president van Operations bij MSD Animal Health.

“We zijn erg enthousiast over de uitbreiding van onze voetafdruk naar Krems,” aldus Dr. Hans-Günther Dittrich, vice president voor de regio Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. “Krems is de thuisbasis van diverse verschillende universiteiten, en heeft een rijke traditie als economisch centrum voor biofarmaceutica. Het is een prachtige gelegenheid voor ons om te profiteren van de innovatieve wetenschap in het gebied.”

MSD Animal Health heeft een aanzienlijke wereldwijde productiefootprint en is toonaangevend op het gebied van dierenvaccins met een internationaal assortiment van vaccinatieproducten voor dierenziekten.

MSD Animal Health heeft de intentie direct te beginnen met de verbouwing van de faciliteit en verwacht dat deze in de komende jaren gereed zal zijn voor productie. Verdere condities van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Over MSD Animal Health

ForAls meer dan een eeuw innoveert MSD, een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, voor het leven, met als resultaat nieuwe geneesmiddelen en vaccins voor veel van de meest uitdagende ziekten ter wereld. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is de mondiale bedrijfsunit voor diergeneeskunde van MSD. Dankzij haar inzet voor de Science of Healthier Animals™, biedt MSD Animal Health dierenartsen, veehouders, eigenaars van huisdieren en overheden een vrijwel ongeëvenaard assortiment van diergeneeskundige farmaceutische producten, vaccins en oplossingen en diensten voor gezondheidsbeheer. MSD Animal Health zet zich in voor de bescherming en verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren. Het bedrijf investeert veel in dynamische en uitgebreide R&D-voorzieningen en een moderne, wereldomvattende leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en de producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in circa 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.com of maak contact met ons via LinkedIn.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst van MSD & Co., Inc., Kenilworth, N.J., VS

Dit persbericht van Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS (het “bedrijf”) bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) in de zin van de safe harbor-bepalingen van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management van het Bedrijf en er zijn aanzienlijke risico’s en onzekerheden aan verbonden. Als de onderliggende aannamen onjuist blijken te zijn, of risico’s of onzekerheden werkelijkheid worden, kunnen de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst.

Tot de risico’s en onzekerheden behoren, onder andere, de algemene omstandigheden binnen de bedrijfstak en de concurrentie; algemene economische factoren, met inbegrip van schommelingen in rentetarieven en wisselkoersen; de gevolgen van regulering van de farmaceutische industrie en de wetgeving op het gebied van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten en daarbuiten; mondiale trends op het gebied van beheersing van de kosten van de gezondheidszorg; technologische vooruitgang, nieuwe producten en nieuwe octrooien van concurrenten; uitdagingen die van nature zijn verbonden aan de ontwikkeling van nieuwe producten, inclusief het verkrijgen van goedkeuring van regulerende instanties; het vermogen van het bedrijf tot het nauwkeurig voorspellen van toekomstige marktomstandigheden; problemen en vertragingen bij de productie; financiële instabiliteit van internationale economieën en politieke instabiliteit; afhankelijkheid van de effectiviteit van de octrooien en andere voorzieningen van het bedrijf ter bescherming van innovatieve producten; en de blootstelling aan gerechtelijke processen, waaronder processen op het gebied van octrooirecht, en/of maatregelen van regulatieve instanties.

Het bedrijf verplicht zich niet om publiekelijk een uitspraak met betrekking tot de toekomst te actualiseren, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige voorvallen of andere factoren. Andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te vinden in het jaarrapport van het bedrijf voor 2016 op Formulier 10-K en de andere stukken die door het bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), verkrijgbaar op de website van de SEC ( www.sec.gov).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Merck
Media
Pam Eisele, 267-305-3558
Pamela.eisele@merck.com
of
Nor een Verbrugge, 973-937-5450
Noreen.verbrugge@merck.com
of

Investor Relations
Amy Klug, 908-740-1898
Amy.klug@merck.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr