10:54 uur 02-08-2017

Evolve IP neemt Nederlandse cloudcommunicatieprovider Mtel over

WAYNE, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Evolve IP, The Cloud Strategy Company™, heeft vandaag aangekondigd dat het Mtel, een Europese cloud-communicatieprovider gevestigd in Nederland, overneemt. Deze strategische aankoop is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf en zal de positie van Evolve IP in Europa versterken. Mtel is opgericht in 1999 en biedt vooraanstaande cloud-communicatieoplossingen, zoals contactcenters, IP-telefoonsystemen en oplossingen voor zakelijke samenwerking.

Mtel deelt een belangrijk onderscheidende marktfactor met Evolve IP, namelijk het bieden van compleet op maat gemaakte contactcenteroplossingen en integratiemogelijkheden die passen bij de unieke behoeftes van onze klanten. Mtel biedt daarnaast ook direct fysieke aanwezigheid in Europa, inclusief bijkomende datacenters als uitbreiding voor Evolve IP’s huidige netwerk in het Verenigd Koninkrijk, Israël en Australië. Ook ondersteunt Mtel met een sterk team van technisch, ondersteunend, development, sales en marketingpersoneel de groei van de regio.

“We kijken ernaar uit de werknemers, klanten en partners van Mtel te verwelkomen bij Evolve IP”, zei Thomas J. Gravina, voorzitter, algemeen directeur en mede-oprichter van Evolve IP. “Mtel heeft een geweldig bedrijf opgebouwd in Nederland en Duitsland en we willen graag verder groeien in de Europese markt, zowel organisch als door M&A.”.

“Mtel en Evolve IP delen reeds diverse principes, zoals onze gedeelde bluechip-technologiearchitectuur, onze inzet voor onze klanten en gelijke bedrijfscultuur – dit maakt deze overname een ongelofelijk goede stap”, zei Guy Fardone, president en oprichter van Evolve IP. “We zien er enorm naar uit om nauw samen te kunnen werken met onze nieuwe medewerkers om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we onze positie in de regio versterken en onze klanten wereldwijd een betere dienst verlenen”.

“We zijn verheugd dat we deel gaan uitmaken van Evolve IP, wat ons nieuwe kansen biedt om onze positie te versterken in de regio”, zei Michiel van Dis, algemeen directeur van Mtel. “Deze acquisitie biedt zowel huidige als potentiële klanten in heel Europa de mogelijkheid voordelen te benutten van Evolve IP’s focus op het bouwen van op maat gemaakte cloud strategieën. Daarnaast staat Evolve IP bekend om zijn door analisten bekroonde oplossingen. Onze klanten zullen als eerste profiteren van de web-based managementportal OSSmosis™ en diverse contactcenterintegraties”. IMAP Netherlands en Q Advisors waren financieel adviseurs voor Mtel in verband met deze transactie.

Als één van de snelstgroeiende cloudstrategiefirma’s van de wereld biedt Evolve IP vooraanstaande cloudoplossingen aan meer dan 1.500 bedrijven en meer dan 210.000 gebruikers in onder andere de gezondheidszorg, financiële sector, diergeneeskunde, juridische sector, verzekeringssector, bouw, technologiesector, reisbranche en detailhandel. Vele wereldwijd bekende merken vertrouwen op de Evolve IP OneCloud™-strategie om verschillende geïntegreerde cloud computing- en cloudcommunicatiediensten te integreren in één gestandaardiseerd platform, waaronder disaster recovery, contactcenters, IP-telefoniesystemen / unified communications, virtuele desktops, IaaS en meer.

###

WAAROM KLANTEN KIEZEN VOOR EVOLVE IP

De cloud gaat niet langer over het aanschaffen van losse diensten. Het gaat tegenwoordig om een het hebben van een strategie om meerdere diensten samen te laten werken, om zodoende een betere IT-efficiëntie te realiseren. Evolve IP levert al meer dan tien jaar op maat gemaakte strategieën en geïntegreerde diensten voor zowel cloud computing als cloud communicatie; oplossingen die zijn ontworpen voor een optimale samenwerking met elkaar en met de bestaande applicaties die reeds binnen bedrijven worden gebruikt. Evolve IP OneCloud™ maakt het mogelijk diensten één voor één te migreren naar een veilige, virtuele privé-omgeving. Onze door analisten bekroonde oplossingen zijn gebouwd op een wereldklasse ‘compliant’ architectuur die gebruikmaakt van blue-chiptechnologie die de meeste organisaties al kennen en reeds met vertrouwen gebruiken. Ons succes op de lange termijn is gebaseerd op de wens van organisaties om na verloop van tijd meerdere diensten van Evolve IP te gebruiken. Daarom zetten wij ons in voor de toekomst van onze klanten. We zijn toegewijd aan het leveren van superieure dienstverlening in elk aspect van onze klantrelaties wat geresulteerd heeft in de hoogste bewezen klanttevredenheid binnen onze industrie.

OVER MTEL

Mtel biedt een compleet portfolio aan slimme ICT- en telefoniediensten voor het beheren van uw klantcontactcenter. Wij leveren deze diensten als SaaS (Software as a Service), wat goede integratie biedt met uw bestaande ICT-infrastructuur. Door onze geïntegreerde aanpak staat uw klant centraal, waardoor u uit elke transactie het beste kunt halen: in het contactcenter, op kantoor, onderweg in een andere vestiging, telefonisch, via email of via chat. De technologie van Mtel is gebaseerd op multi-tenant software van internationale bluechipbedrijven, waardoor wij het platform kunnen aanpassen aan uw bedrijf. Omdat de dienst zich bevindt in de cloud is het niet langer nodig om zelf in soft- en hardware te investeren. Dit biedt u alle flexibiliteit voor toekomstige groei. Met Mtel kunt u beginnen met de functionaliteit die u nu nodig heeft – en we groeien met u mee.

Contacts

Evolve IP
Don Mennig
Senior Vice President
+1-610-230-0198
dmennig@evolveip.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr