12:09 uur 21-07-2017

Insulet neemt distributie en commerciële ondersteuning voor haar Omnipod®-systeem in Europa voor haar rekening

BILLERICA, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Insulet Corporation (NASDAQ: PODD) (Insulet of het Bedrijf), de leider in technologie voor tubeless insulinepompen met haar Omnipod ®-insulinebeheersysteem (Omnipod-systeem), heeft vandaag plannen aangekondigd om op 1 juli 2018 de distributie-, verkoop-, marketing-, trainings- en ondersteuningsactiviteiten van het Omnipod-systeem van Insulet in heel Europa voor haar rekening te nemen na afloop van de wereldwijde distributieovereenkomst van het Bedrijf met Ypsomed AG (Ypsomed) op 30 juni 2018.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170720006439/nl/

Insulet ontwikkelt, produceert en distribueert het Omnipod-systeem, het toonaangevende tubeless insulinebeheersysteem dat momenteel wordt gebruikt door meer dan 110.000 mensen in de wereld die met diabetes leven. Sinds 2010 heeft het bedrijf een exclusief contract met Ypsomed om het Omnipod-systeem van Insulet te distribueren in heel Europa en in andere markten buiten de VS als onderdeel van het mylife™-productportfolio van Ypsomed. Insulet heeft directe commerciële activiteiten in de VS en Canada en heeft de afgelopen twaalf jaar belangrijke groei ondersteund en hoogwaardige ondersteuning geleverd aan klanten in Noord-Amerika. Het Bedrijf breidt de Europese aanwezigheid uit om het groeiende aantal Omnipod-klanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat haar innovatieve productpijpleiding specifiek op de Europese markt wordt afgestemd.

“Wij zijn zeer toegewijd aan het leveren van de hoogwaardigste dienstverlening aan onze Omnipod -klanten en zijn ervan overtuigd dat ons zeer gekwalificeerde team beschikt over de vaardigheden en ervaring om de rechtstreekse distributie en commerciële ondersteuning in Europa op zich te nemen,” aldus Patrick Sullivan, voorzitter en Chief Executive Officer van Insulet. “Daarnaast verwachten we dat dit onze financiële positie verder zal versterken, als onderdeel van onze veelzijdige aanpak om de omzetgroei te versnellen en de vergroting van de marges te bevorderen.”

“We zijn enthousiast om een directe lokale aanwezigheid in Europa te vestigen. Dit stelt ons in staat om dichter bij de diabetesgemeenschap te komen, ons begrip van de Europese klantenbehoeften te verdiepen en deze verder te integreren in onze innovatiepijplijn,” stelde Shacey Petrovic, president en Chief Operating Officer van Insulet. “Dit is een natuurlijke stap voorwaarts voor Insulet, naarmate we de toegang tot Omnipod blijven uitbreiden om meer mensen te helpen die leven met insulineafhankelijke diabetes over de hele wereld. We kijken ernaar uit om op onze bestaande relaties voort te bouwen en nieuwe relaties te ontwikkelen binnen de Europese diabetesgemeenschap.”

Insulet is vastbesloten om nauw samen te werken met Ypsomed om de continuïteit van de zorg voor de gebruikers van het Omnipod-systeem te waarborgen . Tot het aflopen van de bestaande overeenkomst blijft Ypsomed de distributeur van mylife OmniPod in Europa. Vanaf 1 juli 2018 zal Insulet haar product rechtstreeks in Europa verkopen onder de wereldwijde merknaam Omnipod. De overgang naar directe distributie zal niet leiden tot een wijziging in het Omnipod-systeem dat gebruikers de vrijheid blijft bieden om op unieke wijze te leven onafhankelijk van traditionele pompbuizen, en om de last van meerdere dagelijkse injecties te vermijden.

Het Bedrijf verwacht niet dat deze verandering een wezenlijke impact zal hebben op de eerder verstrekte financiële richtsnoeren voor 2017. Zodra de directe Europese activiteiten zijn gevestigd, verwacht het Bedrijf – afgezien van eventuele eenmalige kosten – dat de inkomsten zullen toenemen en blijft de verwachting dat in 2018 de EBIT een positief resultaat zal opleveren.

Over het Omnipod-insulinebeheersysteem:

Het Omnipod-insulinebeheersysteem is een innovatief systeem voor continue insulineafgifte die alle bewezen voordelen van continue subcutane insuline-infusie (CSII)-therapie biedt op een manier zoals geen enkele conventionele insulinepomp dat kan. Het innovatieve ontwerp en de eigenschappen van het Omnipod-systeem maken het mogelijk dat mensen die met diabetes leven, hun leven kunnen leven – en hun diabetes beheren – met ongeëvenaarde vrijheid, comfort, gemak en eenvoud. Het Omnipod-systeem bestaat uit twee componenten: (i) een pod die insuline opbergt en levert; en (ii) een Persoonlijke Diabetes Manager (PDM) die draadloos de gepersonaliseerde insulineafgifte van de gebruiker programmeert, de voorgestelde doses en aanwezige insuline berekent en beschikt over een handige ingebouwde bloedglucosemeter. De kleine, lichte pod kan op meerdere plaatsen worden gedragen, waaronder de buik, de heup, de achterkant van de bovenarm, de bovendij of de onderrug. En omdat het waterdicht is (IPX8), hoeft u hem niet te verwijderen bij het douchen, zwemmen of het uitvoeren van andere activiteiten. Dit betekent dat Omnipod tot drie dagen non-stop insuline kan leveren, zonder dat u een buisenset moet loskoppelen of handmatig insuline moet injecteren. De pod en de PDM communiceren draadloos om nauwkeurige, gepersonaliseerde en continue insuline te leveren met aanpasbare basale en bolus toedieningsopties, evenals belangrijke veiligheidscontroles. De automatische inbrenging van de canule is snel, eenvoudig en praktisch pijnvrij. Gebruikers hoeven nooit een naald te hanteren. De gebruiker duwt gewoon op een knop op de PDM en het geautomatiseerde inbrengsysteem van de pod plaatst de canule onder de huid en begint de insuline te leveren volgens de geprogrammeerde basale snelheid van de gebruiker.

Het Omnipod-systeem is ‘s werelds eerste commercieel beschikbare tubeless insulineafgiftesysteem waardoor gebruikers kunnen leven zonder dat ze met buisjes in de weer moeten en zonder de stress en bezorgdheid door meerdere dagelijkse injecties. Door de belemmeringen voor de insulinepomptherapie weg te halen, biedt het Omnipod-systeem de vrijheid voor gebruikers om hun leven te leven op hun eigen voorwaarden en met het gebruiksgemak dat ze verdienen.

Over Insulet Corporation:

Insulet Corporation (NASDAQ: PODD) is een bedrijf in innovatieve medische apparatuur dat zich toelegt op het gemakkelijker maken van het leven van mensen met diabetes. Via het Omnipod-insulinebeheersysteem streeft Insulet ernaar het gebruik van insulinepomptherapie uit te breiden onder mensen met insulineafhankelijke diabetes. De Omnipod is een revolutionaire en gebruiksvriendelijke tubeless insulinepomp die tot drie dagen non-stop insuline levert zonder dat u een naald hoeft te zien of te hanteren. Het bedrijf in afgiftesystemen van Insulet werkt ook samen met wereldwijde farmaceutische en biotechnologische bedrijven om het Omnipod-technologieplatform aan te passen voor de levering van subcutane geneesmiddelen op meerdere therapeutische gebieden. Insulet Corporation is opgericht in 2000 en is gevestigd in Billerica, Massachusetts. Ga voor meer informatie naar:http://www.myomnipod.com en http://www.myomnipod.com/europe.

Toekomstgerichte uitspraken:

Dit persbericht kan toekomstgerichte uitspraken bevatten over de verwachtingen, intenties, overtuigingen of strategieën van Insulet met betrekking tot de toekomst. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het Bedrijf met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en de potentiële gevolgen daarvan op Insulet. Er kan geen zekerheid zijn dat de toekomstige ontwikkelingen die van invloed zijn op Insulet die ontwikkelingen zullen zijn die het Bedrijf verwachtte. Deze toekomstgerichte uitspraken betreffen een aantal risico’s, onzekerheden (waarvan sommige buiten de controle van het Bedrijf vallen) of andere aannames die kunnen leiden tot feitelijke resultaten of prestaties die materieel verschillen van die welke uitgedrukt of geïmpliceerd zijn door deze toekomstgerichte uitspraken, en andere risico’s en onzekerheden die zijn beschreven in het jaarverslag op Formulier 10-K, dat op 28 februari 2017 bij de Securities and Exchange Commission is ingediend in de sectie met de titel ‘Risicofactoren’, en in de andere deponeringen van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission. Mocht een of meer van deze risico’s of onzekerheden zich voordoen, of indien een van de veronderstellingen ervan onjuist blijkt, dan kunnen de feitelijke resultaten in materiële opzichten verschillen van die welke in deze toekomstgerichte uitspraken zijn geprojecteerd. Insulet aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte uitspraken publiekelijk te actualiseren of te herzien.

© 2017 Insulet Corporation en Omnipod zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Insulet Corporation. Alle rechten voorbehouden. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Het gebruik van handelsmerken van derden vormt geen onderschrijving en impliceert geen relatie of andere affiliatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Insulet Corporation
Contactpersoon voor Investor Relations en Corporate Media:
Deborah R. Gordon, 978 600-7717
Vice President, Investor Relations & Corporate Communications
dgordon@insulet.com
of
Inter nationale contactpersoon:
Dominic Hulton, +44 20 8834 1845
Vice President, Marketing Europe
dhulton@insulet.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr