11:53 uur 19-07-2017

Panasonic voltooit overname en schrapping beursnotering van Zetes Industries SA

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Panasonic Corporation heeft vandaag bekendgemaakt alle uitstaande aandelen van Zetes Industries SA te hebben gekocht. Daarnaast is de beursnotering van alle aandelen van Zetes aan de Euronext Brussel geschrapt. Zetes voert zijn hoofdkantoor in Brussel en is marktleider in identificatie van goederen en mensen en mobiliteit in Europa.

De aankoop is een belangrijke mijlpaal voor de logistieke tak van Panasonic, een van de belangrijkste segmenten van het bedrijfsonderdeel voor zakelijke oplossingen. De transactie stelt Panasonic in staat zijn capaciteiten op vlak van logistieke systemen te versterken, waardoor het bedrijf cliënten uit de logistieke sector kan helpen hun effectiviteit en efficiëntie van hun werkzaamheden te verhogen. Daarnaast is Panasonic ook van plan zijn technologie voor persoonsidentificatie uit te breiden, met inbegrip van het ontwerp, de productie en personalisatie van veilige identiteitsdocumenten voor de publieke sector. Panasonic is van mening dat deze transactie internationaal aanzienlijk bijdraagt aan houdbare groei en toegevoegde waarde voor klanten.

 

 

Panasonic Successfully Completes the Acquisition and De-listing of Zetes Industries SA

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Panasonic Corporation announced today that it has completed the acquisition of 100% of outstanding shares of Zetes Industries SA and the de-listing of Zetes shares from Euronext Brussels. Zetes is headquartered in Brussels, Belgium and has a market leading position in goods and people identification and mobility solutions in Europe.

This acquisition is an important milestone for Panasonic’s logistics business, one of the key segments in the growing B2B Solutions business. The transaction allows Panasonic to further strengthen its logistics solutions capabilities that help its logistic clients to increase the effectiveness and efficiency of their operations. In addition, Panasonic also intends to expand people identification solutions, which include the design, production and personalization of secure ID documents for the public sector. Panasonic believes that this transaction will contribute significantly to its global capabilities delivering sustainable growth and customer value.

Following the de-listing, Panasonic is able to closely cooperate with Zetes and to accelerate the business development of both companies. Specifically, Panasonic plans to integrate its advanced research and development capabilities with Zetes’s market leading goods identification solutions. Together with Zetes, Panasonic is also actively exploring further business expansion beyond Europe, including Japan.

Both, Panasonic and Zetes are committed to pursuing further growth in goods and people identification and mobility solutions to become the leading provider in these markets.

Zetes will continue to operate under the Zetes brand as part of the Panasonic Group and to be managed by the existing management team led by Mr. Alain Wirtz.

On April 28, 2017, Panasonic completed the acquisition of 57.01% of Zetes’s issued shares in a private transaction and subsequently launched a mandatory takeover bid under Belgian law. On June 22, 2017, Panasonic held more than 95% of the issued shares as a result of the takeover bid and subsequently reopened the bid as a squeeze-out. As of today, Panasonic successfully completed the acquisition of 100% ownership of Zetes. Prior to this announcement, Zetes’s shares were delisted from Euronext Brussels on July 13, 2017.

About Panasonic
Panasonic Corporation is a worldwide leader in the development of diverse electronics technologies and solutions for customers in the consumer electronics, housing, automotive, and B2B businesses. Celebrating its 100 th anniversary in 2018, the company has expanded globally and now operates 495 subsidiaries and 91 associated companies worldwide, recording consolidated net sales of 7.343 trillion yen for the year ended March 31, 2017. Committed to pursuing new value through innovation across divisional lines, the company uses its technologies to create a better life and a better world for its customers. To learn more about Panasonic: http://www.panasonic.com/global.

Contacts

Media Contact:
Global Communications Department
Panasonic Corporation
Tel: +81-(0)3-3574-5664

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr