17:44 uur 18-07-2017

FedEx dient 10-K in met extra vrijgave van informatie aangaande cyberaanval op TNT Express Systems

MEMPHIS, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– FedEx Corp. (NYSE: FDX) (‘FedEx’) heeft vandaag de jaarlijkse rapportage op formulier 10-K voor het fiscale jaar 2017 ingediend bij de Securities and Exchange Commission. De ingediende documenten bevatten extra informatie aangaande de cyberaanval in juni 2017 op de wereldwijde informatiesystemen van TNT Express B.V. (‘TNT’), het internationale bedrijf voor vervoer, levering op de grond van kleine pakketjes en transportdiensten dat FedEx in mei 2016 heeft overgenomen.

Cyberaanval TNT Express

Op 28 juni 2017 heeft FedEx aangekondigd dat de wereldwijde werkzaamheden van TNT aanzienlijk zijn beïnvloed door de cyberaanval Petya, die begon met de verspreiding van een IT-virus via een Oekraïens belastingsoftwareproduct. De systemen en gegevens van alle andere FedEx-bedrijven hebben op dit moment geen last van de aanval. TNT opereert in de Oekraïne en gebruikt de software die aan deze aanval is blootgesteld, waardoor het virus TNT-systemen heeft kunnen infiltreren en de gegevens kunnen versleutelen. Hoewel de werkzaamheden en communicatie van TNT aanzienlijk zijn aangetast, is er op het moment van dit persbericht geen gegevensinbreuk of gegevensverlies bekend bij derde partijen.

FedEx heeft onmiddellijk na de aanval een rampenplan in werking gesteld om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden en communicatiesystemen van TNT kunnen worden hersteld. Op het moment dat dit persbericht wordt uitgegeven zijn alle TNT-depots, locaties en faciliteiten operationeel en zijn de meeste TNT-diensten beschikbaar, maar klanten ervaren nog steeds wijdverspreide vertragingen in diensten en facturering, en handmatige processen worden gebruikt om een aanzienlijk gedeelte van de werkzaamheden en klantenservicefuncties van TNT uit te voeren. We kunnen niet inschatten wanneer de diensten van TNT volledig zullen zijn hersteld. Rampenplannen die gebruik maken van FedEx Express- en TNT-netwerken blijven actief om ervoor te zorgen dat de impact op de klanten wordt geminimaliseerd.

Onze IT-teams hebben zich gefocust op het herstellen van kritische systemen en maken vooruitgang richting het voortzetten van volledige dienstverlening en het herstel van kritische systemen. We zijn momenteel gefocust op het herstellen van de overblijvende operationele systemen, in combinatie met financiële, backoffice- en secundaire bedrijfssystemen. We kunnen op dit moment niet inschatten hoe lang het gaat duren om de betreffende systemen te herstellen, en het is redelijkerwijs mogelijk dat TNT niet alle betreffende systemen kan herstellen en alle kritische bedrijfsgegevens die zijn versleuteld door het virus kan terughalen.

Vanwege de recente timing en het formaat van de aanval, naast onze eerste focus op het herstellen van de werkzaamheden en klantenservicefuncties van TNT, zijn nog bezig met het evalueren van de financiële impact van de aanval, maar het is zeer waarschijnlijk dat deze wezenlijk zal zijn. We hebben geen cyber- of andere verzekering die deze aanval dekt. Hoewel we op dit moment de bedragen moeilijk kunnen bepalen, hebben we verlies van inkomsten ervaren vanwege lagere volumes bij TNT en extra kosten vanwege de implementatie van rampenplannen en het herstel van de getroffen systemen.

Extra consequenties en risico’s verbonden aan de cyberaanval die een negatieve impact hebben op onze resultaten uit operationele en financiële omstandigheden, staan beschreven in de risicofactor die is bijgesloten in het gedeelte voor bespreking en analyse door het management in het jaarlijkse rapport op formulier 10-K voor het fiscale jaar 2017, eerder vandaag ingediend. In aanvulling op de financiële consequenties, kan de cyberaanval ook een wezenlijke invloed hebben op onze vrijgavecontroles en procedures en interne controle over financiële rapportage voor toekomstige periodes.

Herbevestiging van begeleiding bedrijfswinst FedEx Express FY2020

FedEx bevestigt opnieuw de doelstelling om de bedrijfswinst van de FedEx Express Group in het fiscale jaar 2020 te verbeteren met $ 1,2 miljard naar $ 1,5 miljard ten opzichte van het fiscale jaar 2017, waarbij wordt uitgegaan van economische groei en de huidige accounting- en belastingregels.

Ondernemingsoverzicht

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een brede portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten. Met een jaarlijkse omzet van $ 60 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsapplicaties via operationele bedrijven die collectief en onder leiding van het gerespecteerde FedEx-merk concurreren en samenwerken. Consistent gerangschikt onder de meest bewonderde en betrouwbare werkgevers ter wereld, inspireert FedEx haar meer dan 400.000 teamleden om ‘absoluut en positief’ over veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen te blijven. Bezoek about.fedex.com voor meer informatie over hoe FedEx mensen en kansen over de hele wereld verbindt.

Extra informatie en operationele gegevens zijn te vinden in het jaarlijkse rapport van het bedrijf, het formulier 10-K, het formulier 10-Qs en het formulier 8-Ks.

De pagina investeerdersrelaties van onze website investors.fedex.com, bevat een aanzienlijke hoeveelheid informatie over FedEx, inclusief onze ingediende documenten bij de Securities and Exchange Commission (‘SEC’) en financiële en andere informatie voor investeerders. De informatie die we op onze website investeerdersrelaties plaatsen kan worden gezien als materiële informatie. We moedigen investeerders, de media en andere partijen die in ons bedrijf zijn geïnteresseerd aan om regelmatig de website te bezoeken, omdat informatie vaak wordt bijgewerkt en er nieuwe informatie wordt toegevoegd.

Bepaalde uitspraken in dit persbericht kunnen worden gezien als op de toekomst gerichte uitspraken, zoals uitspraken van het management over de inzichten aangaande toekomstige gebeurtenissen en financiële prestaties. Dergelijke toekomstgerichte zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden en andere factoren die wezenlijk kunnen afwijken van daadwerkelijke resultaten of historische ervaringen die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven of geïmpliceerd. Potentiële risico’s en onzekerheden zijn, maar zijn niet beperkt tot, economische omstandigheden in de wereldmarkt waarin wij werkzaam zijn, onze capaciteit om de zakelijke gedeeltes en werkzaamheden van FedEx Express en TNT binnen de verwachte periode succesvol te integreren, onze capaciteit om capaciteit aan te passen op veranderende volumeniveau’s, veranderingen in brandstofprijzen of wisselkoersen, een aanzienlijke gegevensinbreuk of andere verstoring van onze technologische infrastructuur, juridische uitdagingen of veranderingen gerelateerd aan de eigenaren-operators van FedEx Ground en de chauffeurs die namens hen diensten uitvoeren, nieuwe lokale overheidsregulering in de VS of internationaal, onze capaciteit om effectief verkregen bedrijven, verstoringen of aanpassingen in diensten door, of veranderingen in de zakelijke activiteiten van de U.S. Postal Service te opereren, integreren en gebruiken, de impact van de cyberaanval op TNT die in dit persbericht is beschreven en andere factoren die te vinden zijn in de persberichten van FedEx Corp en de dochterondernemingen en de ingediende documenten van FedEx Corp bij de SEC. Alle hierin opgenomen toekomstgerichte verklaringen hebben enkel betrekking op de datum waarop ze zijn gemaakt. Wij hebben geen of nemen niet de verplichting op ons om toekomstgerichte uitspraken publiekelijk bij te werken of te herzien, zowel als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen als anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FedEx Corp.
Media Relations:
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300
of
Investor Relations:
Mickey Foster, 901-818-7468

Check out our twitter: @NewsNovumpr