15:02 uur 12-07-2017

CDK gaat dealers een meer open en inclusief DMS-platform aanbieden

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Vandaag maakt de internationale afdeling van CDK Global plannen bekend voor een ontwikkeling van zijn dealermanagementplatform waarmee automobielhandelaren de klantbeleving van online tot offline efficiënter en winstgevender kunnen beheren. Bouwend aan de positie van CDK als marktleider zorgt een nieuw programma van openheid in platformontwikkeling ervoor dat bepaalde applicaties van derden kunnen worden geïntegreerd met CDK’s basis dealermanagementplatform en dat de automobielhandel van begin tot eind beter wordt ondersteund.

De nieuwe stap valt samen met de lancering van een snel productontwikkelingsprogramma, waardoor CDK nieuwe innovaties aan wereldwijde markten kan leveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat onderzoeks- en ontwikkelingsteams van CDK nauwer samenwerken met detailhandelaren, partners en consumenten bij het identificeren van problemen, het verkennen van nieuwe efficiëntie en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Voorbeelden van recente innovaties zijn integratie met CitNow, een videocapture-product voor het verhogen van transparantie en vertrouwen in het aftersales-proces en het DMS, maar ook nieuwe producten als SmartPay in Denemarken, een mobiele betaaloplossing voor dienstverlenende afdelingen.

Neil Packham, President van CDK International, zei: “De wereld verandert, waarbij eerst alle klantinteractie binnen een dealerschap plaatsvond. Nu speelt de digitale beleving een grote rol, dus klantinteracties kunnen overal en altijd plaatsvinden – vaak in een virtuele wereld. Wij maken al gebruik van autofabrikant-interfaces om een meer uniforme klantervaring te bieden en tijdbesparing op te leveren voor personeel van dealers. Nu ontwikkelen we nieuwe innovaties en samenwerkingsverbanden die bestaande producten zullen aanvullen en doorontwikkelen, waarmee detailhandelaars nog efficiënter, effectiever en winstgevender kunnen werken.”

Via de bestaande partnerprogramma’s met fabrikanten heeft CDK al een bewezen pakket van interfaces ontwikkeld en uitgebracht die toegang geven tot meerdere systemen en netwerkbrede informatie binnen zijn geïntegreerde Autoline Drive DMS-software.

De tweerichtingsdeling van voertuig- en andere gegevens tussen detailhandelaren en autofabrikanten is de eerste in de markt met het potentieel voor het besparen van duizenden uren voor dealerschapsmedewerkers en het verbeteren van de klantervaring. Er kan bijvoorbeeld een korte code worden aangemaakt van een bepaalde online auto configurator van een fabrikant, met fabrieksgegevens voor exacte specificaties, die vervolgens gebruikt kunnen worden in dealerschapsprocessen en binnen de cyclus van eigenaarschap.

Nu hebben detailhandelaren, als onderdeel van het CDK-productevolutieprogramma, de mogelijkheid om partnertoepassingen te integreren met het basis DMS-platform. Of het nu een door een autofabrikant goedgekeurd showroomsysteem is, speciale CRM-software of een marketingtool, CDK’s nieuwe benadering zal het mogelijk maken om bepaalde systemen te integreren met het DMS-platform en met elkaar te laten communiceren.

CDK Global investeert grondig in onderzoek en ontwikkeling, en identificeert de uitdagingen van automobielhandelaren over de hele wereld om te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën die dealerschappen bij de tijd houden op het gebied van veranderende klantvoorkeuren. Als technologiepartner voor autofabrikanten en dealernetwerken helpt CDK retailers met de transformatie door een totale integratie van DMS met dealerhandelingen, door het leveren van innovatieve management- en analysetools, waarmee eenvoudige adoptie van opkomende technologieën in de autodealerswereld mogelijk wordt.

Informatie voor redacteuren

Over CDK Global

Met een omzet van meer dan $ 2 miljard is CDK Global (Nasdaq: CDK) wereldwijd een vooraanstaande aanbieder van geïntegreerde informatietechnologie en digitale marketing voor de automobielhandel en aanverwante sectoren. Gericht op het verbeteren van de autohandelervaring, biedt CDK Global oplossingen aan dealers in meer dan 100 landen, en ondersteunt naar schatting 28.000 vestigingen en de meeste autofabrikanten. CDK’s oplossingen automatiseren en integreren alle onderdelen van de dealerships en aankoopprocessen via doelgerichte advertentiecampagnes voor de verkoop, financiering, verzekering, onderdelenlevering, reparatie en onderhoud van voertuigen.

Ga voor meer informatie over CDK in het VK naar www.cdkglobal.co.uk

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie, afbeeldingen of uitleg kunt u contact opnemen met PFPR Communications:
Laura Hatton
T: +44 (0)1622 766521
M : +44 (0)7515 060527
E: laura.hatton@pfpr.com
of
Matt Moore
T: +44 (0)1622 776681
M: +44 (0)7715 075992
E: matt.moore@pfpr.com
ofJon Visscher
T: +44 (0)1622 776680
M: +44 (0)7816 906794
E: jon.visscher@pfpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr