15:24 uur 12-07-2017

Bee’ah en Masdar lanceren joint venture voor afvalenergiecentrales voor Verenigde Arabische Emiraten

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Bee’ah, het belangrijkste bedrijf voor milieubeheer van het land, en Masdar,  een bedrijf in hernieuwbare energie uit Abu Dhabi, hebben formeel de joint venture Emirates Waste to Energie Company (EWEC) opgericht. Dit bedrijf bouwt afvalenergiecentrales in de regio.

In overeenstemming met de visie op milieuproblematiek en de strijd tegen vervuiling van sjeik dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Hoge Raad en leider van Sharjah, is het eerste project de bouw van een faciliteit in Sharjah voor energieopwekking met verschillende soorten afval. De centrale is de eerste van zijn soort in de regio, verwerkt in de eerste fase jaarlijks meer dan 300.000 ton aan vast huishoudelijk afval en heeft een capaciteit van circa 30 megawatt.

 

 

Bee’ah and Masdar Launch Joint Venture to Develop the First Waste-to-Energy Plant in the United Arab Emirates

PARIS–(BUSINESS WIRE)– Bee’ah, the country’s leading environmental management company, and Masdar, Abu Dhabi’s renewable energy company, have formally established the joint venture Emirates Waste to Energy Company (EWEC) to develop waste-to-energy plants across the region.

In line with the vision of His Highness Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, Member of the Supreme Council and Ruler of Sharjah, around environmental challenges and ways of maintaining a pollution free environment, the first project will be the Sharjah Multi-Fuel Waste-to-Energy Facility. The plant will be the first in the region and will treat, within its first phase, more than 300,000 tonnes of municipal solid waste (MSW) each year and have a power capacity of around 30 megawatts (MW).

Bee’ah set the ambitious target for Sharjah to achieve zero waste when the company was created back in 2007. At present, the emirate diverts 70% of its waste away from landfill. With the completion of this new facility, Sharjah will soon become the first city in the Middle East to achieve the target of 100% diversion of waste from landfill.

Read the entire press release

Bee’ah:
For more information please visit: https://www.beeah.ae/en/interview-request and connect: https://www.facebook.com/beeahuae/ and twitter.com/BEEAHUAE

Masdar:
For more information please visit: http://www.masdar.ae and connect: facebook.com/masdar.ae and twitter.com/masdar

CNIM:
For more information, please visit https://cnim.com/en and https://twitter.com/CNIM_Group

Contacts

CNIM:
Frederique Vigezzi, Tel enquiries: +33 (0)1 43 59 29 84
E-mail: frederique.vigezzi@gootenberg.fr< /a>
or
Bee’ah:
E-mail: 
press@beeah.ae
Tel enquiries: +971 6 572 9000 – Ext. 1804
or
Masdar:
E-mail: press@masdar.ae
Tel enquiries in Arabic: +971 2 653 3333
Tel enquiries in English: +971 2 653 6014

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr