09:52 uur 10-07-2017

Nieuw rapport van Arthur D. Little benadrukt de mogelijkheden van 5G voor operators

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Arthur D. Little (ADL) onderzoekt in zijn nieuwste rapport ‘5G Deployment Models’ de mogelijkheden voor telecomoperators om nieuwe zakelijke ecosystemen te faciliteren, vanwege het ontstaan van de nieuwe generatie mobiele netwerken. Ten eerste belooft 5G grotere snelheid en bandbreedte. Ten tweede heeft 5G de potentie om een breed scala aan realistische en interactieve ervaringen te bieden aan consumenten, bijvoorbeeld op het gebied van computer games, sportwedstrijden, zelfrijdende auto’s en augmented reality infotainment.

Op zakelijk gebied, signaleert ADL dat verschillende industrieën zichzelf reeds gereedmaken om collectief te profiteren van 5G connectiviteit en de daaraan gerelateerde verbeterde infrastructuur. Bijvoorbeeld bij het uitrollen van Smart Cities en Smart Manufacturing.

Hoewel 5G standaarden nog bepaald moeten worden, kijkt het rapport naar de aannames van sommige operators op basis van het verwachte mobiele landschap en de aankondigingen van toekomstige 5G plannen. ADL identificeert vijf rollout modellen op basis van de uitspraken waarin 5G een rol speelt:

1. Om Gigabit breedband te leveren aan woningen en hiermee tevens de laatste toevoeging te bieden aan bestaande glasvezel of kabelnetwerken

2. Om een “next generation” mobiele ervaring te leveren, waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan en applicaties gedreven door virtual reality, tastbaar internet etc.

3. Om digitale industriële ecosystemen te ontwikkelen met machine-to-machine connectiviteit waarmee nieuwe service ecosystemen opgezet kunnen worden met verschillende partners, providers en eindgebruikers

4. Om zeer betrouwbare, lage latency connectiviteit en oplossingen te leveren voor bedrijven die zowel efficiency en productiviteit verbeteren

5. Om nieuwe generatie infrastructuur-als-een-service aan landen te bieden

Dr, Karim Taga, Global Head van de Telecommunication, Information Technology, Media and Electronics (TIME) practice bij Arthur D. Little zegt: “Telecom operators hebben een essentiële rol i het bijeen brengen van industrieën en ondernemingen, maar ook om oplossingen aan te dragen. Dit rapport is erop geënt om een belangrijke en relevante inkijk te geven aan operators, juist op het moment dat zij hun toekomstige plannen t.a.v. 5G maken en de focus van hun initiële investeringen bepalen.

Het rapport kan gedownload worden via: www.adl.com/5Gdeployment

Contacts

Voor Arthur D. Little
Cate Bonthuys
Tel: +44 7746546773
cate@catalystcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr