09:51 uur 10-07-2017

Ecolab Pest Elimination lanceert een integraal wereldwijd programma tegen grote vliegen om voedselveiligheidsrisico’s te helpen beperken

ST. PAUL, Minn.–(BUSINESS WIRE)– Ecolab Inc., de wereldleider op het vlak van technologieën en diensten inzake water, hygiëne en energie die instaan voor de bescherming van mensen en onmisbare middelen, lanceert het Ecolab-programma tegen grote vliegen, een integraal wereldwijd programma van Ecolab Pest Elimination dat een outside-in-aanpak en innovatieve technologieën inzet om de voedselveiligheidsrisico’s veroorzaakt door grote vliegen te beperken.

Het Ecolab-programma tegen grote vliegen bestaat uit verschillende facetten die proactief de vliegenactiviteit behandelen, zoals: continu inspecties en aanbevelingen, behandelingen buiten en binnen en het gebruik van zelf ontwikkelde technologie en wetenschap binnen en buiten de faciliteit.

“Ons programma combineert wetenschappelijk gebaseerde protocollen die zijn opgesteld door specialisten uit de sector, zelf ontwikkelde toestellen en onze persoonlijke dienstverlening om de voedselveiligheids- en merkrisico’s, veroorzaakt door grote vliegen te helpen elimineren en om de tevredenheid van de bezoekers te verhogen”, aldus Ron Jungmann, vicepresident van Global Research, Development and Engineering (RD&E) bij Ecolab Pest Elimination.

In het Ecolab-programma tegen grote vliegen wordt de STEALTH™ LED vliegenlamp (patent aangevraagd) gebruikt. Deze lamp is niet alleen uiterst doeltreffend, maar ook veilig en duurzaam in het beperken van de risico’s gerelateerd aan grote vliegen in klantenfaciliteiten. De lamp verbruikt tot 60 procent minder energie dan vergelijkbare modellen, en het moderne, discrete ontwerp is geschikt voor gebruik in zowel openbare als utilitaire ruimtes van restaurants en cateringbedrijven. Het Ecolab-programma tegen grote vliegen kan ook op maat worden aangepast, om te voldoen aan de noden van accommodaties en zorginstellingen, de voedselverwerkende en drankenindustrie, en andere industrieën.

Het RD&E team van Ecolab heeft de STEALTH LED vliegenlamp ontwikkeld door uitgebreid het gedrag van vliegen te testen en de omgevingskenmerken te evalueren, om zo te meten hoe vliegen reageren op licht. Door vliegen te bestuderen in zowel veldomstandigheden als in gecontroleerde omgevingen, kregen ze inzicht in hun gedrag. Deze bevindingen werden gebruikt om de STEALTH LED vliegenlamp te ontwikkelen. Samen met andere oplossingen, die een onderdeel van de Ecolab outside-in-aanpak vormen, is de STEALTH LED vliegenlamp de laatste verdedigingslinie tegen grote vliegen die er toch in slagen om in klantenfaciliteiten binnen te komen.

De STEALTH LED vliegenlamp heeft de 2017 Kitchen Innovation Award ontvangen van de National Restaurant Association in de VS.

Ga voor meer informatie over het programma tegen grote vliegen van Ecolab Pest Elimination en het beperken van risico’s naar www.ecolab.com/largefly.

Over Ecolab

Als vertrouwenspartner bij meer dan één miljoen klantenlocaties is Ecolab (ECL) wereldleider op het vlak van technologieën en diensten inzake water, hygiëne en energie die instaan voor de bescherming van mensen en onmisbare middelen. Met een verkoopcijfer van USD 13 miljard voor 2016 en 48.000 werknemers, biedt Ecolab complete oplossingen en dienstverlening om voedselveiligheid te bevorderen en schone omgevingen te garanderen, het verbruik van water en energie te optimaliseren en de operationele doeltreffendheid te verbeteren voor klanten in diverse markten, zoals voeding, gezondheidszorg, energie, hospitality en industrie in meer dan 170 landen wereldwijd.  www.ecolab.com.

Contacts

Ecolab Inc.
Roman Blahoski, 651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr