14:20 uur 04-07-2017

EURid en UNESCO hernieuwen memorandum van overeenkomst

Brussel, België–(BUSINESS WIRE)– In navolging van de initiële ondertekening van een memorandum van overeenkomst tussen EURid en UNESCO in februari 2013, zijn beide partijen op 30 mei 2017 overeengekomen om hun succesvolle samenwerkingsovereenkomst te verlengen.

Beide partijen zullen gemeenschappelijke projecten blijven uitwerken ter promotie van meertaligheid in cyberspace, onder meer door het:

  • Onderzoeken en analyseren van de invoering van Internationalised Domain Names (IDN’s)
  • Voorbereiden van het gezamenlijke World Report on IDN deployment
  • Samen organiseren van gezamenlijke evenementen, bijeenkomsten en projecten met experts uit diverse professionele en academische disciplines, en andere internationale, regionale en nationale organisaties.

Het meest concrete en impactvolle resultaat van deze samenwerking tot dusverre is de samenstelling van het jaarlijkse IDN World Report, dat sinds kort beschikbaar is in de vorm van een speciale website – idnworldreport.eu. In tegenstelling tot eerdere edities biedt het rapport 2016, opgesteld door EURid en UNESCO met de steun van OXILMark McFaddenEmily TaylorVerisign en de regionale ccTLD-organisaties, een volledig nieuwe en unieke gebruikerservaring, waarbij meer lezers een vollediger beeld krijgen doordat het traditionele pdf-ontwerp werd ingeruild voor een rapport met een echt online karakter. Het Rapport 2017 is momenteel in voorbereiding en zal nog gebruiksvriendelijker en uitgebreider zijn, met realtime-updates en bijkomende tabellen en grafieken.

‘Door het rapport online te zetten, willen we een continue dialoog tot stand brengen tussen stakeholders over de hele wereld en het globale bereik van het rapport vergroten’, aldus Giovanni Seppia, External Relations Manager bij EURid.

Het memorandum van overeenkomst tussen EURid en UNESCO loopt tot december 2019.

About EURid

EURid is the not-for-profit organisation that operates the .eu and .ею top-level domains, following a tender process and appointment by the European Commission. EURid works with over 700 accredited registrars and provides support in the 24 official EU languages. As part of its ongoing commitment to data security, EURid has been certified for the ISO27001 security standard since 2013. EURid is also registered by the EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), which is an expression of its environmental commitment. EURid has its headquarters in Brussels (Belgium), and regional offices in Pisa (Italy), Prague (the Czech Republic) and Stockholm (Sweden). More information at:  http://www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
TEL: +32 (0)2 401 27 50 ext. 261
christopher.nicastro@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr