14:24 uur 29-06-2017

Westinghouse benoemt José Emeterio Gutiérrez tot president en CEO

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company heeft vandaag bekendgemaakt dat José Emeterio Gutiérrez benoemd is tot president en chief executive officer door de Raad van Bestuur van Westinghouse. Hij was sinds juni 2016 werkzaam als interim-president en CEO.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170628006491/nl/

José Emeterio Gutiérrez (Photo: Business Wire)José Emeterio Gutiérrez (Photo: Business Wire)

“Het was me een eer om het afgelopen jaar te dienen als interim-president en CEO,” aldus José Emeterio Gutiérrez. “Ik ben verheugd dat ik nu formeel ben benoemd tot president en CEO, en ik kijk uit naar wat we kunnen bereiken terwijl Westinghouse het traject voor onze toekomst in kaart brengt.”

Gutiérrez trad in 2008 toe tot Westinghouse Electric Company. Hij was werkzaam als technisch directeur Nuclear Services en regionale vicepresident van Spanje, en leidde tussen 2008 en 2010 alle activiteiten van Westinghouse Services in Spanje. In 2010 werd Gutiérrez benoemd tot directeur en vicepresident voor Zuid-Europa in de regio Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA) van Westinghouse.

In april 2012 werd hij benoemd tot senior vicepresident van Westinghouse’s wereldwijde organisatie voor Global Nuclear Fuel & Components Manufacturing (NF&CM). Hij bekleedde deze functie tot zijn benoeming als interim-president en CEO.

Gutiérrez begon zijn carrière in de nucleaire industrie bij ENUSA Industrias Avanzadas S.A. In Spanje, waar hij gedurende een periode van 22 jaar een aantal brandstofleiderschapsposities bekleedde. In zijn functie als directeur Nucleaire Brandstof bij ENUSA was dhr. Gutiérrez verantwoordelijk voor het leiden van de productie-installatie van Juzbado en had hij volledige verantwoordelijkheid ten opzichte van de Spaanse toezichthoudende commissie voor nucleaire veiligheid.

Gutiérrez was tussen 2009 en 2011 voorzitter van de Spaanse nucleaire vereniging en is lid van verschillende Europese organisaties, waaronder Foratom en de Europese nucleaire vereniging. Hij diende ook als decaan van de Business School of Westinghouse University, die is ontworpen om de arbeidskrachten van Westinghouse voor te bereiden voor de toekomst.

Dhr. Gutiérrez ontving een burgerlijke ingenieursgraad van de Polytechnische Universiteit van Madrid en is een gecertificeerde Westinghouse Customer 1st Green Belt (continue verbetering).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr