17:05 uur 28-06-2017

Teijin onthult de eerste polycarbonaathars stijlvrije voorruit voor het elektronische voertuig Tommykaira ZZ

TOKIO–(BUSINESS WIRE)–Teijin Limited heeft vandaag bekend gemaakt dat het de eerste polycarbonaathars stijlvrije autovoorruit zal onthullen, geïnstalleerd in het elektrische voertuig (EV) Tommykaira ZZ geproduceerd door GLM Co., Ltd., tijdens de Automotive Engineering Exposition 2017 Nagoya van 28 tot 30 juni.

GLM, een EV-producent opgericht door Kyoto University, verwacht om een certificaat voor toelating op de weg te verkrijgen voor de Tommykaira ZZ die is uitgerust met Teijin’s PC-hars voorruit, en zal de komende herfst de voorruit als speciale uitrusting voor de auto aanbieden.

PC harsen zijn niet toegestaan in autovoorruiten als gevolg van veiligheidsstandaarden. Teijin’s PC-hars voorruit voldoet echter aan de nieuwe Japanse standaarden die in juli in kracht treden, dankzij zijn hoge weerstand tegen slijtage en weersinvloeden, zodat ze gebruikt kunnen worden in de Tommykaira ZZ.

Teijin zal zijn PC-hars voorruit ook aanbieden aan autoproducenten in de V.S. en de EU, waar de vraag toeneemt naar PC-hars producten die voldoen aan de nieuwe veiligheidsstandaarden.

Teijin heeft, door de perimeter van zijn PC-hars ruit te verdikken, de noodzaak van de A-stijl overbodig gemaakt. De transparante PC-hars voorruit biedt daarom onbelemmerd zicht voor veiliger rijden en een mooier uitzicht. De geïntegreerde PC-hars stijlvrije ruit is ook 36% lichter dan een soortgelijke conventionele voorruit met een A-stijl.

Teijin levert reeds PC-hars oplossingen voor plastic ruiten, onder andere voor treinen en auto’s, gebruik makend van de concurrentievoordelen van PC-hars ten opzichte van glas, waaronder 200 keer grotere weerstand tegen impact en slechts de helft van het gewicht. Teijin heeft in maart een nieuwe plasma-enhanced chemische dampdepositie (plasma CVD) hard-coating technologie ontwikkeld.

Japan’s nieuwe veiligheidsstandaarden voor de automobielindustrie vereisen dat plastic ruiten vermeerderde weerstand tegen slijtage en weersomstandigheden hebben in voertuigmodellen die vanaf juli worden geïntroduceerd. PC hars zal tegelijkertijd beschikbaar worden voor autovoorruiten.

Over de Teijin Group
Teijin (TSE:3401) is een technologie-gedreven globale groep die geavanceerde oplossingen aanbiedt in de gebieden milieu; veiligheid en noodhulp; en demografische veranderingen en verhoogd gezondheidsbewustzijn. Zijn belangrijkste sectoren zijn high-performance vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, gezondheidszorg, films, hars en plasticverwerking, polyestervezels, productconversie en IT. De groep heeft ongeveer 170 bedrijven en rond 19.000 medewerkers in 20 landen wereldwijd. De rapporteerde geconsolideerde verkoop bedroegen JPY 741,3 miljard (USD 6,5 miljard) en de totale activa JPY 964,1 miljard (USD 8,5 miljard) in het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2017.
Bezoek www.teijin.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting
Teijin Limited
Corporate Communications
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr