16:21 uur 27-06-2017

The Ritz-Carlton verovert de wereldzeeën – eerste luxe hotelketen die op maat verblijf op een jacht aanbiedt

CHEVY CHASE, Md.–(BUSINESS WIRE)– The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., onderdeel van Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR), heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de markt voor cruises en luxe jachten gaat betreden, waarmee de bekroonde service en tijdloze stijl van deze luxe hotelketen nu ook de wereldzeeën verovert. The Ritz-Carlton gaat een luxueuze horecaservice bieden, bedacht door The Ritz-Carlton en maritieme experts Douglas Prothero en Lars Clasen, in samenwerking met fondsenbeheerder Oaktree Capital Management, L.P., op basis van een langlopende overeenkomst. Hiermee is The Ritz-Carlton Yacht Collection de eerste luxe hotelketen ter wereld die toetreedt tot de cruisesector. De eerste van drie uiterst luxueuze jachten in deze serie zal volgens planning in het vierde kwartaal van 2019 de trossen los gooien. Marriott International is dan de enige aanbieder van luxueuze accommodatie zowel op land als op zee.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170627005834/nl/

The Ritz-Carlton Yacht (Photo: The Ritz-Carlton)The Ritz-Carlton Yacht (Photo: The Ritz-Carlton)

“The Ritz-Carlton Yacht Collection wordt gekenmerkt door een unieke persoonlijkheid en de vaartuigen zullen zeker blikvangers zijn in enkele van de meest schitterende havens ter wereld,” aldus Herve Humler, President en Chief Operating Officer van The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. “Deze unieke combinatie van varen op een jacht en op een cruiseschip opent mogelijkheden voor een geheel nieuwe manier van reizen in luxe voor gasten die de wereld willen ontdekken op een ontspannen, informele en comfortabele manier, met het hoogste niveau van persoonlijke service.”

De reisroutes worden opgezet met de intentie om een evenwicht te vinden tussen de lifestyle van de luxueuze resorts van The Ritz-Carlton en de ontspannen vrijheid van reizen op een jacht. Er zal worden aangelegd op zowel intieme en beroemde bestemmingen en de vaartochten zullen zeven tot tien dagen in beslag nemen. Het eerste schip zal een grote verscheidenheid aan bestemmingen aandoen, afhankelijk van het seizoen, met inbegrip van de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Caraïben en Latijns-Amerika. Dankzij de afmetingen van het vaartuig kan het jacht locaties aandoen die doorgaans niet toegankelijk zijn voor grote cruiseschepen, van Capri en Portofino, tot St. Barths en de historische stad Cartagena. Door het ontspannen tempo, waarbij soms ‘s nachts en soms overdag wordt aangemeerd, kunnen gasten genieten van speciaal geselecteerde bestemmingen.

Het speciaal ontworpen jacht met een kleine capaciteit zal 190 meter lang zijn, plaats bieden aan 298 passagiers en is voorzien van 149 suites, elk met een eigen privébalkon. Het jacht is verder voorzien van twee uiterst luxueuze duplex penthouse suites van 138 vierkante meter, met moderne ambachtelijke afwerking en een interieur dat gezamenlijk is vormgegeven door The Ritz-Carlton en Tillberg Design of Sweden, een toonaangevend bedrijf op het gebied van het ontwerpen van cruiseschepen. De beleving aan boord zal worden gekenmerkt door het sublieme comfort en de ongeëvenaarde service waar Ritz-Carlton om bekend staat – een primeur in de cruisesector.

“The Ritz-Carlton is bekend vanwege zijn legendarische service,” aldus Douglas Prothero, Managing Director van The Ritz-Carlton Yacht Collection. “We verheugen ons op onze samenwerking met The Ritz-Carlton als horecaoperator bij het bieden van de meest exclusieve beleving op een jacht op zee. Dit initiatief zal een nieuwe betekenis geven aan georganiseerde luxueuze reizen,” vervolgt Lars Clasen, Managing Director van The Ritz-Carlton Yacht Collection.

Tijdens de gehele reis genieten gasten van een cruise die ongeëvenaard is binnen de ultra-luxueuze cruise- en privéjachtsector. De jachten van The Ritz-Carlton worden voorzien van een restaurant van Sven Elverfeld van Aqua, het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant van The Ritz-Carlton, Wolfsburg; een karakteristieke Ritz-Carlton Spa; en een Panorama lounge- en wijnbar, wat borg staat voor een grote verscheidenheid van entertainment aan boord. Daarnaast biedt het jacht unieke georganiseerde reizen in samenwerking met plaatselijke chefs, muzikanten en artiesten, zodat gasten de locaties kunnen beleven op een bijzondere en authentieke manier, zowel aan boord als op het land.

Reserveren is mogelijk vanaf mei 2018. De schepen uit The Ritz-Carlton Yacht Collection zijn ook beschikbaar voor privécharters. Meer informatie: www.ritzcarlton.com/en/yachts.

###

Over The Ritz-Carlton Hotel Company, LLC

The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., van Chevy Chase, MD., onderdeel van Marriott International, Inc., exploiteert momenteel meer dan 90 hotels en 40 residentiële percelen, verspreid over meer dan 30 landen en regio’s. The Ritz-Carlton is trotse deelnemer aan Marriott Rewards®, het bekroonde loyalty-programma, waar ook The Ritz-Carlton Rewards® deel van uitmaakt. Leden kunnen hun account nu koppelen aan Starwood Preferred Guest® op members.marriott.com, voor directe koppeling van hun elitestatus en ongelimiteerde puntenoverdracht.

Vooreer informatie of reserveringen: www.ritzcarlton.com, of het laatste nieuws over het bedrijf: news.ritzcarlton.com. Meepraten over het bedrijf is mogelijk met #RCMemories opFacebook, Twitter en Instagram. The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. is een volle dochteronderneming van Marriott International, Inc. (NASDAQ:MAR).

Over Marriott International

Marriott International (NASDAQ: MAR) is gevestigd in Bethesda, Maryland, VS, en beheert een portfolio van meer dan 6100 percelen die deel uitmaken van 30 vooraanstaande hotelketens, verspreid over 124 landen en regio’s. Marriott verzorgt de exploitatie en franchising van hotels en timesharing resorts verspreid over de hele wereld. Het bedrijf exploiteert daarnaast bekroonde loyaltyprogramma: Marriott Rewards®, waartoe ook The Ritz-Carlton Rewards® en Starwood Preferred Guest® behoren. Meer informatie is te vinden op onze website op www.marriott.com. Het laatste nieuws met betrekking tot het bedrijf is te vinden op www.marriottnewscenter.com. Verder is het mogelijk met ons in contact te treden viaFacebook en @MarriottIntl op Twitter en Instagram.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Ritz-Carlton Hotel Company
Press contacts:
Simon Neggers
simon.neggers@marriott.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr