15:11 uur 26-06-2017

Mobidiag presenteert Amplidiag® Viral GE, een multiplex-PCR-test voor directe detectie darmvirussen op basis van monster

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)– Mobidiag Ltd, een Fins bedrijf in moleculaire diagnostiek, heeft vandaag bekendgemaakt dat Amplidiag ® Viral GE een CE-IVD-markering heeft gekregen. De moleculaire test zorgt voor gelijktijdige detectie van de verschillende enterische virussen die de grootste veroorzakers van diarree zijn.  Het scala aan vindbare virussen omvat het norovirus GI, norovirus GII, rotavirus, sapovirus, astrovirus en adenovirus 40 en 41.

“Amplidiag Viral GE is een kwalitatief hoogwaardige multiplex-PCR-test die ervoor zorgt dat gastro-intestinale virussen direct vanuit een ontlastingsmonster voordelig en snel geanalyseerd kunnen worden. Dit verkort de verwerking van monsters en het werkproces aanzienlijk. Dankzij de CE-IVD-markering is Amplidiag Viral GE een nieuwe toevoeging aan het productlijn Amplidiag, waardoor het aanbod gastro-intestinale tests uitgroeit tot een van de compleetste pakketten op de markt”, zei Tuomas Tenkanen, CEO van Mobidiag.

 

 

Mobidiag Announces Release of Amplidiag® Viral GE, a Multiplex PCR Test to Detect Gastrointestinal Viruses Directly from Stool Samples

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)– Mobidiag Ltd, a Finnish molecular diagnostics company, today announced the CE-IVD marking of Amplidiag ® Viral GE, a molecular test allowing simultaneous detection of the main enteric viruses causing diarrhea. The available panel includes norovirus GI, norovirus GII, rotavirus, sapovirus, astrovirus, adenovirus 40 and 41.

“Amplidiag Viral GE is a qualitative multiplex PCR test allowing cost-effective and fast analysis of the most common gastrointestinal viruses directly from stool samples by reducing substantially time to process samples and hands-on-time. By obtaining the CE-IVD marking, Amplidiag Viral GE adds up to the Amplidiag product line, further expanding Mobidiag’s gastrointestinal test panels and making it one of the most comprehensive offers on the market” said Tuomas Tenkanen, CEO at Mobidiag.

Amplidiag Viral GE test is now available directly through Mobidiag and local distributors. For more information, visit http://mobidiag.com/products/amplidiag/viral-ge/

About Amplidiag
Amplidiag are innovative multiplex tests for the detection of gastrointestinal infections. They allow panel screening of the most relevant gastrointestinal pathogens from stool samples. Based on well-established real-time PCR technology, they ensure optimal performance, suitability for high-volume screening use and cost-effectiveness in mid-sized to large laboratory settings.
In addition to Amplidiag assays, Mobidiag is able to address both high volume and on demand testing with the new Amplidiag ® Easy platform, bringing the Amplidiag suite further by automating the workflow from sample to results.

About Mobidiag Ltd
Established in 2000, Mobidiag develops innovative solutions to advance the diagnosis of infectious diseases and serves the European clinical diagnostics market since 2008. Mobidiag is headquartered in Espoo, Finland.
Mobidiag addresses both high to medium volume screening with the new Amplidiag ® Easy platform, bringing the Amplidiag suite further by automating the workflow from sample to results, and the upcoming Novodiag ® platform & associated panels for a fully automated solution and suitable for smaller volumes and labs. Visit www.mobidiag.com .

Contacts

Mobidiag Ltd
Tuomas Tenkanen, +358 505534980
tuomas.tenkanen@mobidiag.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr