09:00 uur 20-06-2017

SIAE MICROELETTRONICA breidt microgolfnetwerk in Bahia uit voor COELBA, onderdeel van Neoenergia

MILAAN–(BUSINESS WIRE)– COELBA, onderdeel van Neoenergia, biedt als een van de eerste nutsbedrijven van Latijns-Amerika een volledig digitaal distributiesysteem voor elektriciteit aan. In haar streven de levensstandaard in de deelstaat Bahia te verhogen, heeft COELBA besloten te investeren in een upgrade en uitbreiding van zijn backbone voor draadloze communicatie.

Het bestaande, heterogene netwerk bestaat uit satellietverbindingen en draadloze contactpunten met lage frequentie, tussen de 900MHz en 1,5Ghz. Omdat COELBA nieuwe locaties wilde verbinden en nieuwe services wil verplaatsen, heeft ze besloten te bouwen aan homogene, moderne en betrouwbare infrastructuur te bouwen.

De technologie van SIAE MICROELETTRONICA is uitverkozen voor de installatie van moderne, draadloze infrastructuur. Beschermde configuraties maximaliseren de betrouwbaarheid en een bandbreedte met grote capaciteit verbetert de prestaties binnen een enkel netwerkbeheersysteem.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SIAE MICROELETTRONICA
Media Contact:
Fabio Gavioli
marketing@siaemic.com

View this news release online at:
http://www.businesswire.com/news/home/20170620005013/nl

 

 

SIAE MICROELETTRONICA to Extend the Microwave Network in the State of Bahia for COELBA, Neoenergia Group

SIAE MICROELETTRONICA is partnering with KOFRE for this turnkey project

MILAN–(BUSINESS WIRE)– COELBA, part of the Neoenergia group, is one of the first Power utility companies in Latin America offering a fully digital energy distribution system. In their effort to modernize and improve the quality of life in the state of Bahia, COELBA decided to invest in the upgrade and extension of its wireless communication backbone.

The existing heterogeneous network comprised of satellite links and low frequency wireless links operating at 900MHz and 1,5Ghz. With the need of connecting new sites and transport new services COELBA decided to build a homogeneous, modern and reliable infrastructure across Bahia.

SIAE MICROELETTRONICA technology was selected to implement the modern wireless infrastructure maximising reliability with protected configurations, performances with high capacity bandwidth and providing a single network management system.

“SIAE MICROELETTRONICA has developed a strong footprint in the Brazilian market, especially in the energy segment, also thanks to the capability of delivering full turnkey project together with strong partner like KOFRE”, says Raphael Macedo, sales leader for vertical markets in Brazil, adding “This project extension award is the confirmation we are serving our customers in the best way”.

“SIAE MICROELETTRONICA is a reliable supplier and a reference brand when speaking of wireless communication for data transport in Brazil, implementing the most innovative technology in its solutions”, says Flávio Silva, Chief Technology Officer of KOFRE.

“COELBA is making a major investment in the modernization of the radio telecommunications system and sought high availability radios and companies with a strong presence in Brazil, guaranteeing maintenance, support and ensuring that the investment made will have a return in the desired term” said Carlos Alberto De Souza Costa, Telecommunications Operation and Maintenance Manager in COELBA.

-About SIAE MICROELETTRONICA –
SIAE MICROELETTRONICA, founded in 1952, is a leader in wireless communication technology. Present in over 25 countries it offers to national and multinational operators advanced technological solutions for microwave and millimetre wave transport, services and design. In 2014 the group has founded SM OPTICS, a company driving innovation in fiber based communication, counting on a proven management and R&D team with 20+ years of experience in the optical domain as well as delivering comprehensive professional services.” For more information: www.siaemic.com
Follow us on LinkedIN

Contacts

SIAE MICROELETTRONICA
Media Contact:
Fabio Gavioli
marketing@siaemic.com

View this news release online at:
http://www.businesswire.com/news/home/20170620005012/en

Check out our twitter: @NewsNovumpr