13:38 uur 20-06-2017

NTT Communications lanceert ‘s werelds grootste SD-WAN-footprint met dekking in meer dan 190 landen met het meest uitgebreide End-to-End SD-WAN service portfolio in de industrie

TOKIO & DENVER–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), de aanbieder voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen NTT Group (TYO: 9432), heeft vandaag de lancering van het NTT SD-WAN Service Portfolio bekend gemaakt, het eerste SD-WAN-platform ter wereld met dekking in meer dan 190 landen. Als eerste zet NTT Com een nieuwe industriële standaard als de eerste wereldwijde aanbieder van een 100% software-gedefinieerd netwerk dat het raamwerk biedt voor NTT Com om een uitgebreid aanbod van overlay SD-WAN-diensten te presenteren voor wereldwijde en regionale bedrijven, samen met toonaangevende SD-WAN-netwerkprestatie voor bedrijven en eindgebruikers. Het wereldwijde software-gedefinieerde netwerk geeft NTT Com ongekende flexibiliteit en snelheid om nieuwe diensten te lanceren die zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun ondernemingen om te vormen en te reageren op hun concurrenten. NTT Com breidt haar op software gebaseerde netwerkdienst uit en heeft nu meer keuze te bieden aan klanten door de lancering van deze SD-WAN-diensten.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170620005618/nl/

NTT SD-WAN Service Portfolio, the world's first global SD-WAN platform with coverage spanning over 1 ... NTT SD-WAN Service Portfolio, the world’s first global SD-WAN platform with coverage spanning over 190 countries. (Graphic: Business Wire)

Het NTT SD-WAN-platform is gebaseerd op een baanbrekende architectuur die lokaal over de hele wereld gedistribueerd wordt via meer dan 75 lokale cloudcentra (LCC’s), geoptimaliseerd voor netwerk-, mobiliteit en beveiligingsdiensten. NTT SD-WAN real-time streaming netwerkanalyse biedt CIO’s en hun IT-personeel diepgaand inzicht in de applicatieprestatie, netwerkbeveiliging en eindgebruikerservaring. Het platform ondersteunt ook de levering van diensten van lokale klantapparatuur op vestigingen van de klant.

“Digitale transformatie staat vandaag de dag centraal in elke moderne onderneming, waarmee de businessmodellen van bedrijven fundamenteel veranderd worden”, zei dhr. Shuichi Sasakura, Senior Vice President Network Services van NTT Com. “Het wereldwijde NTT SD-WAN Service Portfolio is een end-to-end-oplossing waarmee organisaties een enorm flexibel en schaalbaar netwerk kunnen gebruiken dat geheel is afgestemd op hun specifieke eisen en waarmee ze in de huidige digitale economie beter kunnen concurreren.”

NTT Com maakt gebruik van software-gedefinieerde technologie en een platform dat is aangekocht via de aankoop van Virtela in 2014. Virtela, leider in software-gedefinieerde netwerken, bood op het moment van overname al 12 jaar software-gedefinieerde netwerkdiensten aan bedrijven aan. Samen blijven de teams van NTT Com en Virtela doorgaan met het versnellen van de ontwikkeling van NTT Com’s “SDx+M Solution Strategy.”

“NTT SD-WAN Service Portfolio wordt ondersteund door de ongeëvenaarde passie van onze medewerkers voor klantondersteuning”, zegt Ron Haigh, President van Virtela, NTT Com’s wereldwijde netwerkbedrijfsonderdeel. “NTT Com wil onze klanten, partners en werknemers bedanken voor de hulp bij het bereiken van deze mijlpaal in de industrie voor software-gedefinieerd netwerken.”

“We hebben de diensten van NTT Com met groot succes bij een aantal klanten ingezet als onderdeel van Dimension Data’s Managed Hybrid WAN-oplossing”, zegt Rob Lopez, Group Executive Networking, Dimension Data, een onderdeel van de NTT Group. “Wij zijn enthousiast over de verbeteringen die NTT Com heeft doorgevoerd aan zijn SD-WAN-portfolio, en we kijken uit naar de samenwerking om de waarde die we bieden aan onze gezamenlijke klanten nog verder te verhogen.”

“CIO’s zijn in toenemende mate geïnteresseerd in software-gedefinieerde netwerktechnologie. NTT DATA loopt voorop in het aanbieden van innovatieve oplossingen en kijkt ernaar uit klanten te helpen met het behalen van voordelen uit NTT’s SD-WAN Service Portfolio”, zegt Marv Mouchawar, President, Strategic Business Units, NTT DATA, een onderdeel van de NTT Group.

Hoogtepunten van het NTT SD-WAN Service Portfolio:

Real-time streaming netwerkanalyse: De NTT SD-WAN Service Portfolio omvat real-time streaming netwerkanalyse op basis van NTT Com’s applicatie zichtbaarheid- en analysetool, waarmee bedrijfsklanten het gebruik en de prestatie van hun netwerk beter kunnen beheren. De toonaangevende analysemogelijkheden van het platform stellen bedrijven in staat om in real-time de gezondheid van hun netwerk in de gaten te houden en het verkeer doorgaand te monitoren. Het NTT SD-WAN-platform biedt ook multi-dimensionale visualisatie met terugspeelfunctionaliteit van applicatieprestatie, netwerkbeveiliging, gebruik en eindgebruikerservaring, waarmee organisaties problemen op locatieniveau, per applicatie of op afzonderlijk IP-adres kunnen analyseren.

Flexibiliteit in bedrijfsconnectiviteit: NTT Com biedt klanten veel keuze als het gaat om de selectie van netwerkconnectiviteit voor bedrijfslocaties. Het NTT SD-WAN Service Portfolio ondersteunt alle soorten van netwerkconnectiviteit: Local ISP, Internet, Broadband, Wireless, MPLS, LTE, enz. waarmee klanten de mogelijkheid hebben om soorten te combineren op elke locatie. Klanten van NTT SD-WAN profiteren van NTT Com’s geoptimaliseerde cloudconnectiviteit met grote SaaS- en clouddienst-aanbieders. NTT Com maakt gebruik van een eigen database van meer dan 1.000 lokale ISP’s om het beste lokale netwerk te kiezen voor elke klantlocatie. Als alternatief kunnen klanten hun eigen netwerkverbindingen leveren via lokale ISP’s. NTT Com beheert ook door klanten aangeboden ISP- of lokale breedbandleveranciernetwerken, waardoor een groot pijnpunt voor klanten wordt geëlimineerd bij het beheren van meerdere ISP-relaties over de hele wereld.

Customer Premises Equipment (CPE)-flexibiliteit: NTT Com biedt klanten de keuze om te kiezen voor door NTT of door de klant geboden SD-WAN-apparaten op hun vestigingen. NTT Com heeft de kennis en expertise om SD-WAN-technologie te beheren van zowel gevestigde als opkomende leveranciers van SD-WAN-technologie in de markt, en ondersteunt momenteel meer dan 10 SD-WAN- en uCPE-leveranciers waaronder white box-oplossingen.

Geoptimaliseerde lokale ISP-selectie en -routering: NTT’s wereldwijde SD-WAN overlay netwerk heeft de connectiviteit naar meer dan 1.000 lokale netwerkaanbieders geoptimaliseerd, waarmee klantlocaties in meer dan 190 landen verbonden worden. NTT’s wereldwijd gedistribueerde SD-WAN-platform maakt een end-to-end SD-WAN-oplossing mogelijk waarbij de SD-WAN-internetverbinding wordt geoptimaliseerd, en internetpeers en drukke, vertragende netwerkonderdelen worden omzeild.

Verbeterde Quality of Service (QoS): Standaard SD-WAN-aanbiedingen hebben een inherente beperking als het gaat om afdwingen van beleid voor QoS. Omdat de meeste lokale ISP’s geen QoS-beleid bieden of afdwingen voor intern verkeer naar vestigingen van de klant, kan het verkeer niet geprioriteerd worden, wat leidt tot slechte prestaties en een eindgebruikerservaring van mindere kwaliteit. NTT’s wereldwijde SD-WAN-platform maakt het toepassen en afdwingen van QoS-beleid mogelijk door deze uitdagingen op te lossen en daarmee de prestatie te verhogen en de eindgebruikerservaring te verbeteren.

Secure Web Gateways en applicatieversnelling: Nu klanten directe internetverbindingen op afzonderlijke vestigingen omarmen ontstaan er nieuwe beveiligingsuitdagingen. Bescherming van bedrijfseigendommen is een kritische eis en ineens moeten bedrijven lokale beveiligingsinfrastructuur kopen en ondersteunen voor elke vestiging, waarmee risico en kosten stijgen. Als onderdeel van de NTT SD-WAN Service Portfolio, biedt NTT Com een volledige geïntegreerde SD-WAN-beveiligingsoplossing via zijn Secure Web Gateways die gevestigd zijn in wereldwijd gedistribueerde LCC’s waar klanten diensten voor web URL filtering, firewallbescherming en indringbeveiliging kunnen inschakelen. NTT Com biedt ook diensten voor applicatieversnelling via de LCC’s om applicatie’s sneller te maken en de eindgebruikerservaring te optimaliseren. Deze diensten kunnen in enkele minuten geactiveerd worden via een webportaal en kunnen zelf of door NTT Com beheerd worden, en klanten kunnen profiteren van flexibele betaal-naar-gebruik-modellen. Klanten hebben de mogelijkheid om deze diensten op uCPE-apparaten binnen hun vestigingen te activeren.

Daarnaast maakt NTT Com’s software-gedefinieerde netwerk rapportage van malwaredetectie mogelijk zodat bedrijven geholpen worden tegen de aanhoudende dreiging van botnets en malware zonder dat ter plaatse hardware of software nodig is. De service biedt CIO’s en hun IT-personeel geavanceerde malwaredetectie en rapportage voor het identificeren van besmette apparaten binnen hun bedrijf, wat de reactietijd drastisch kan verlagen en de impact van die beveiligingsdreigingen kan verminderen.

Klantondersteuning: NTT Com doet dienst als één aanspreekpunt voor zijn klanten voor ontwerp, levering en installatie van SD-WAN-netwerken en CPE-apparaten, implementatie en wereldwijd 24×7 pro-actieve monitoring en beheer. NTT Com’s geavanceerde voorspellende analyse helpt pro-actief bij het identificeren en isoleren van problemen in klantnetwerken.

“Inteva’s activiteiten zijn afhankelijk van onze netwerkprestatie en NTT’s wereldwijde SD-WAN-netwerkdiensten bieden ons hoge netwerkbetrouwbaarheid en prestatie. NTT Com’s klantondersteuningsteam is zeer pro-actief en reactief waardoor we ons kunnen richten op onze hoofdactiviteiten”, zegt Dennis Hodges, CIO, Inteva Products, LCC.

“NTT Com legt de lat in de telecomindustrie hoog door het bieden van een wereldwijd 100% software-gedefinieerde netwerkmijlpaal en met het aanbieden van een alomtegenwoordige overlay van SD-WAN-netwerk, applicatieversnelling en beveiligingsdiensten voor bedrijven over de hele wereld”, zegt Michael Suby, Stratecast VP of Research bij Frost & Sullivan. “Binnen de meest innovatieve en wereldwijd flexibelste oplossingen in de huidige markt levert NTT’s SD-WAN Service Portfolio het bereik, de prestatie en de aanpasbaarheid die bedrijven nodig hebben om aan de huidige zakelijke behoeften te voldoen en hun bedrijfsnetwerken te wijzigen.

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiligings- en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologieomgeving (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het SD-WAN Service Portfolio, dat wereldwijd 196 landen/regio’s en 140 beveiligde datacenters bereikt. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.com |  Twitter@NTT Com |  Facebook@NTT Com |  LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mr. Neil Curtis
EU Marketing Director
NTT Europe Ltd.
Phone: +44 7772 578 810
Email: sdwan-news-inquiry-ns@ntt.com
of
Ms. Charlotte Martin
Finn Partners for NTT Communications Corporation
Phone: +44 207 017 8420
Email: NTTGlobal@FinnPartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr