13:37 uur 20-06-2017

Le Méridien Hotels& Resorts terug in Italië met opening Le Méridien Visconti Rome

ROME–(BUSINESS WIRE)– Le Méridien Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR), markeert vandaag een mijlpaal: het merk wordt opnieuw geïntroduceerd in Italië met de renovatie van een iconisch paleis tot Le Méridien Visconti Rome. Na de zorgvuldige renovatie en verbouwing biedt Le Méridien Visconti Rome, dat in handen is en beheerd wordt door de Toti Group, nu op maat ontworpen kamers en suites en een transformatie van de openbare ruimtes van het hotel, waaronder het karakteristieke lobbyconcept van het merk: Le Méridien Hub.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170620005655/nl/

Le Méridien Visconti Rome - Le Méridien Hub (Photo: Le Méridien Hotels & Resorts)Le Méridien Visconti Rome – Le Méridien Hub (Photo: Le Méridien Hotels & Resorts)

“Na de renovatie van ons Le Méridien hotel in Parijs vorig jaar, blijft Le Méridien voor glamour zorgen in de reiswereld met de opening van Le Méridien Visconti Rome. Het hotel zal een voorbeeld zijn van het beste op het gebied van Italiaans design en onze gedurfde Destination Unlocked-positionering,” aldus George Fleck, Vice President, Global Brand Marketing & Management, Le Méridien Hotels & Resorts. “Met zijn legendarische geschiedenis is het hotel de perfecte plek voor gasten om Rome te ontdekken – of gasten nu van een kopje koffie genieten in de karakteristieke Hub van het hotel, omringd door prachtige Italiaanse hedendaagse kunst, of van een aperitief op het dak van het hotel met betoverend uitzicht op de stad.”

Le Méridien Visconti Rome bevindt zich in de charmante wijk Prati, ideaal gelegen tussen de Spaanse Trappen en het Vaticaan. Het heeft 240 kamers en suites, ideaal voor zakenreizigers, toeristen en groepen. Onder leiding van ara Design International is de renovatie van het hotel gebaseerd op een klassieke Italiaanse stijl met ingetogen, geometrische verwijzingen naar de fabelachtige schatten van Rome, waaronder het Pantheon.

“De filosofie van het merk Le Méridien is een aanvulling op de onderscheidende kenmerken van de Italiaanse cultuur, kunst, design en muziek,” vertelt Marina Toti, CEO, Le Méridien Visconti Rome. “We zijn er trots op om deel uit te maken van Marriott International en met dit prachtige hotel dat dient als een iconisch hotel voor Le Méridien zijn we ervan overtuigd dat we grootse resultaten en succes zullen behalen.”

Middeneeuws modernisme ontmoet Italiaanse stijl
Het interieur van het hotel is een hedendaagse realisatie van het modernisme uit de Middeleeuwen: een mix van marmer, hout en natuurlijke materialen staat in mooi contrast met levendige textielblokken met verwijzingen naar het werk van de beroemde Italiaanse ontwerper en architect Gio Ponti, die populair was toen het paleis ooit gebouwd werd.

De Hub in Le Méridien Visconti Rome, met de Longitude 12 Bar & Bistrot, is een sociale ontmoetingsplaats voor creatieve mensen, met gemeenschappelijke tafels en stoelen die uitnodigen tot connectie en socialisering. Het middelpunt van de Hub is de espressomachine. De Longitude 12 Bar & Bistrot transformeert van een helder en fris koffiehuis overdag tot een verfijnde cocktailbar ‘s avonds. Ara Design International zorgde voor de ideale ontwerpelementen voor de transitie van dag naar avond met roterende panelen, speciale omgevingsverlichting en creatief gebruik van spiegels.

Het hotel beschikt ook over een prachtig dakterras dat een panoramisch uitzicht op de Eeuwige Stad en de brede lommerrijke straten van de trendy Romeinse wijk Prati biedt. Het dakterras is de ideale locatie om in de zomer van de zonsondergang te genieten terwijl u een keuze maakt uit het aanbod van het eigen Le Méridien Sparkling-programma van het merk.

Le Méridien Visconti Rome biedt tien veelzijdige vergaderzalen van in totaal 170 vierkante meter. Deze vernieuwde vergaderruimtes ademen organische vormen en verfijnde eenvoud, waardoor de gasten zich continu geboeid en geïnspireerd zullen voelen.

‘Unlock Art’ in Le Méridien Visconti Rome
Een belangrijk onderdeel van Le Méridien Visconti Rome is kunst. Gasten wordt een ander gezichtspunt geboden op het klassieke erfgoed van Rome, naast een nieuwe manier om de stad en de Italiaanse hedendaagse kunstcultuur te ontdekken.

Gasten krijgen bij aankomst onmiddellijk een gevoel van het kunstprogramma terwijl ze begroet worden door een stimulerend kunstwerk bij de ingang van het hotel: een kaart in bas-reliëf van Rome met daarop de iconische locaties van de Eeuwige Stad. De eclectische kunstcollectie van het hotel bevat verschillende bewegingen, van abstracte kunst tot figuratieve werken, gemaakt van verschillende materialen, zoals de mozaïek van Ascanio Renda, de kunstwerken van rubber van Paolo Canevari en meer traditionele olieverfschilderijen op canvas. Veel van de kunst in Le Méridien Visconti Rome maakt deel uit van de privécollectie van de familie Toti, die ervoor koos om gevestigde Italiaanse artiesten die in de jaren tachtig actief waren te tentoonstellen.

Daarnaast is Le Méridien Visconti Rome een samenwerkingsverband aangegaan met La Galleria Nazionale di Arte Moderna in Rome voor het merkeigen Unlock Art™-programma. Dit programma biedt gasten gratis toegang tot het museum door hun kamersleutelkaart en de in de kamer te vinden gastenpas te tonen. Het museum werd opgericht in 1883 en is toegewijd aan moderne en hedendaagse kunst en beschikt over een van de grootste collecties in Italië met meer dan drieduizend werken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en gravures.

De kamers van Le Méridien Visconti Rome zijn verkrijgbaar vanaf € 200 per kamer per nacht. Ga voor meer informatie naar: www.lemeridien.com/rome .

###

Over Le Méridien
Met meer dan 100 hotels en resorts wereldwijd en het sterkste, meest wereldwijd diverse portfolio in zijn geschiedenis, zorgt het in Parijs ontstane merk Le Méridien voor onverwachte en betoverende ervaringen op de bestemming voor nieuwsgierige en creatieve reizigers. Met zijn merkbelofte ‘Destination Unlocked’ heeft Le Méridien talrijke contactpunten met gasten getransformeerd door middel van wereldwijde partnerschappen met creatieve geesten. Er staan in de komende vijf jaar plannen op stapel voor een dynamische portfolio-uitbreiding in enkele van de meest opwindende bestemmingen ter wereld. Ga voor meer informatie naar LeMéridien.com of volg ons op sociale media – Facebook, Instagram en Twitter.

Over Marriott International, Inc.
Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) is gevestigd in Bethesda, Maryland, VS, en omvat een portfolio van meer dan 6.100 hotels binnen 30 toonaangevende hotelmerken verspreid over 122 landen en gebieden. Marriott exploiteert en franchiset hotels en verleent licentierechten voor vakantieresorts over de hele wereld. Marriot beheert ook de geprezen loyalty programma’s Marriott Rewards®, waar The Ritz Carlton Rewards® ook onder valt, en Starwood Preffered Guest®. Ga voor meer informatie naar onze website op www.marriott.com. Het laatste nieuws over het bedrijf vind je op www.marriottnewscenter.com. Maak ook contact met ons op Facebook en @MarriottIntl op Twitter en Instagram.

Over Toti Group
De belangrijkste activiteiten van de Toti Group worden uitgevoerd door de Silvano Toti S.p.A., een financiële holding in handen van de familie Toti. De Group, met zijn langdurige traditie en internationale faam, werd in de jaren twintig opgericht door Antonio Lamaro. Dankzij Silvano Toti breidde het bedrijf zich verder uit, waardoor een sterke en groeiende aanwezigheid in het land en ook in het buitenland plaatsvond. Toti Group streeft voortdurend naar vooruitgang en evolutie en maakt daarbij gebruik van de veranderingen in de loop der tijd, door de introductie van nieuwe technologie en het behoud van een goede concurrentiepositie op de Italiaanse en buitenlandse markt. Vandaag is de Toti Group met zijn buitengewone knowhow en geschiedenis leider in de bouw-, financiële, administratieve, technische, commerciële en managementsector, wat het succes van de Group mogelijk maakt. Naast de binnenkort te openen Le Méridien Visconti Rome heeft de Toti Group onlangs Palazzo Scanderbeg geopend, in de buurt van de Trevifontein, en voortdurende verbeteringen aangebracht aan het Hotel Capo d’Africa nabij het Colosseum. Meer informatie over de Toti Group: www.silvanototi.it

ara Design International
ara Design werd opgericht in 1996 door Andre Avedian en Harry Gregory en is gespecialiseerd in de wereldwijde horecasector. Het bedrijf heeft sindsdien een reputatie opgebouwd door het nemen van het voortouw op het gebied van innovatief en inspirerend design, gericht op kwaliteit en integriteit voor topmerkbedrijven over de hele wereld. Vanuit regionale kantoren in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten heeft het bedrijf interieurdesignprojecten in meer dan 30 landen uitgevoerd, waaronder 5-sterrenhotels, resort spa’s, boutique hotels, restaurants en privé-residenties. Meer informatie over ara Design International: www.aradesign.co.uk

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
Sara Migliore
Director of Communications Italy
sara.migliore@starwoodhotels.com
of
Katie Roberts
Global Communications, Le Méridien Hotels & Resorts
Katie.roberts@starwoodhotels.com
of
Day One Agency
Amerikaans PR-bureau, Le Méridien Hotels & Resorts
LeMeridien@D1A.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr