14:24 uur 19-06-2017

Norsk Titanium kondigt een uitbreiding van 60% aan in de productiecapaciteit in New York

PLATTSBURGH, New York–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium AS, ‘s werelds eerste FAA-goedgekeurde leverancier van ruimtevaart-geschikte, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten, heeft bekend gemaakt dat het een definitieve koopovereenkomst heeft afgerond voor 12 van zijn Rapid Plasma Deposition™ (RPD™) Merke-IV™-machines met Fort Schuyler Management Corporation en Empire State Development voor gebruik in het productiecentrum in Plattsburgh. Deze koop brengt de werkvoorraad en geleverde machines voor gebruik in Plattsburgh, New York naar 32 Merke-IV™-machines.

Deze overeenkomst, getekend op 31 mei 2017, komt bovenop de bestelling van 20 machines van afgelopen jaar. Machines uit die order worden momenteel gedurende 2017 uitgeleverd. Deze nieuwe order zal worden uitgeleverd vanaf half 2018 naar de productiefaciliteiten van Norsk Titanium in Plattsburgh, New York. Elk van deze toonaangevende machines is in staat om tot 20 ton gedrukt materiaal per jaar te produceren, met significant minder afval en stroomverbruik door de machine, wat leidt tot kostenbesparingen van meer dan 30% ten opzichte van oudere smeed- en printproductietechnieken.

“De nieuwe productie- en ontwikkelingsfaciliteiten van Norsk Titanium zullen de geavanceerde productiesector van North Country ondersteunen en de toenemende vraag naar hun producten is goed nieuws voor de lokale economie”, zei Empire State Development President, CEO & Commissioner Howard Zemsky. “Norsk blijft aan de toewijding aan de staat voldoen of deze overtreffen en wij kijken uit naar de doorlopende groei in Upstate New York.”

Norsk Titanium’s keuze om hun eerste VS-vestiging in de regio Plattsburgh te plaatsen kwam voort uit de excellente transport-infrastructuur, beschikbaarheid van opgeleid en geschikt personeel en de nabijheid van het grote luchtvaart-leveringsketen in de staat en regio.

“Plattsburgh New York is ideaal gebleken voor ons”, zei Warren M. Boley, President en CEO van Norsk Titanium. “De staat New York is een waardevolle handelspartner gebleken en onze groei in Plattsburgh is een bewijd van de waarde en mogelijkheden die de vernieuwende Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-technologie aan klanten levert.”

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titanium draad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een toonaangevende leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ‘s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Over Empire State Development

Empire State Development (ESD) is New York’s grootste economische ontwikkelingsbureau ( www.esd.ny.gov). De missie van ESD is om een een krachtige en groeiende economie te stimuleren, het creëren van nieuwe banen aan te moedigen en economische kansen te verhogen en het verhogen van inkomsten voor de staat en de gemeenten en het bereiken van stabiele en gediversifieerde plaatselijke economie. Via leningen, gunsten, belastingvoordelen en andere vormen van financiële ondersteuning streeft ESD ernaar private zakelijke investeringen en groei uit te breiden om het creëren van banen te stimuleren en voorspoedige gemeenschappen in de staat New York te ondersteunen. ESD is ook het eerste administratieve bureau dat toezicht houdt op de Governor Cuomo’s Regional Economic Development Councils en de marketing van “I LOVE NEW YORK”, het legendarische toerismemerk van de staat. Voor meer informatie over Regional Councils en Empire State Development bezoekt u www.regionalcouncils.ny.gov en www.esd.ny.gov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Griffin Communications Group
George Torres, 310-947-0982
media@norsktitanium.com
of
NY Media Contact:
Jason Conwall, 518-292-5107
Jason.conwall@esd.ny.gov

Check out our twitter: @NewsNovumpr