09:43 uur 08-06-2017

RMI en NPE beleggen in het Zuid-Afrikaanse Entersekt om deze fintechonderneming op de wereldkaart te zetten

JOHANNESBURG & KAAPSTAD, Zuid-Afrika–(BUSINESS WIRE)– Rand Merchant Investment Holdings (JSE:RMI) via AlphaCode, de innovatiehub van RMI voor fintechondernemingen en Nedbank Private Equity (“NPE”) via zijn private-equitybeleggingsinstrument, BoE Private Equity Investments, zijn elk via een miljoenendeal minderheidsaandeelhouder geworden in Entersekt. Entersekt is een in Stellenbosch gevestigde innovator die “één-druk-op-de-knop”-authenticatie- en appbeveiligingstechnologie van wereldklasse heeft ontwikkeld.

De kapitaalinjectie zal worden gebruikt voor de financiering van internationale expansie alsook voor onderzoek en ontwikkeling. Alle wettelijke goedkeuringen zijn verkregen, waaronder ook de goedkeuring van de Competition Commission van Zuid-Afrika.

Entersekt richt zich op wereldwijde bedrijven die behoefte hebben aan gebruikersvriendelijke en solide authenticatie- en beveiligingsproducten voor de interactie met hun klanten. De gepatenteerde beveiligingsproducten van Entersekt beveiligen maandelijks reeds ongeveer 100 miljoen transacties en voldoen aan de strengste wereldwijde wettelijke richtsnoeren. Terwijl de nadruk ligt op financiële diensten, kunnen de producten en oplossingen echter ook worden toegepast in andere sectoren zoals de gezondheidszorg en het verzekeringswezen die eveneens te maken hebben met beveiligings- en wettelijke uitdagingen.

De gepatenteerde oplossing van het bedrijf creëert een veilige link tussen ondernemer en gebruiker die zelfs Entersekt niet kan omzeilen, waarbij banken sinds de implementatie tot 99% minder verlies door mobiele fraude boeken. Entersekt heeft reeds een aantal grote banken als klant weten binnen te halen, waaronder Absa, Nedbank, Capitec, Investec, Swisscard, Equity Bank, Ecobank, Pluscard en First Bank of Colorado. Het bedrijf heeft zijn pijlen tevens op andere sectoren dan de banksector gericht en heeft zo onder meer authenticatieoplossingen geleverd aan Old Mutual, en resellerovereenkomsten gesloten in Europa en de VS. De verkooppijplijn van Entersekt blijft op die manier een sterke troef.

Mobiele authenticatie is een snelgroeiende sector die financiële diensten mogelijk maakt die voortkomen uit de behoefte om riskantere transacties op eenvoudigere wijze uit te voeren zonder ingewikkelde authenticatieprocessen. Onlangs heeft een klant van een van Entersekts klanten met behulp van de encryptietechnologie van het bedrijf via mobiele weg een transactie verwerkt van $65 miljoen. Het disruptieve model van Entersekt vermindert fraude aanzienlijk, is goedkoper dan andere technologieën en is superieur op het gebied van fraudepreventie.

Dominique Collett, RMI Senior Investment Executive en hoofd van AlphaCode, geeft uitleg bij het waarom van de belegging, “RMI zoekt via AlphaCode naar beleggingen in fintechmogelijkheden van de volgende generatie. Wij zijn op zoek naar snelgroeiende bedrijven die klaar zijn voor een volgende stap en die worden geleid door sterke en ondernemende managementteams. Entersekt voldeed aan al deze criteria. Met de ervaring van RMI om bedrijven internationaal te laten doorbreken en als verstrekkers van groeikapitaal, geloven wij dat deze deal een toegevoegde waarde zal zijn voor onze portefeuille met blue-chipbeleggingen. Het is de tweede belegging van AlphaCode na Merchant Capital, dat kmo’s van bedrijfskapitaalfinanciering voorziet.”

Marthin Greyling, directeur binnen het Nedbank Private Equity-team zei het volgende: “Het beproefde succes van Entersekt inzake de implementatie van zijn unieke aanbod van producten bij leidende financiële instellingen evenals zijn strategische positionering om voordeel te halen uit de wereldwijde groei met betrekking tot appbeveiliging en transactieauthenticatie maken van Entersekt een aantrekkelijke belegging. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar een geslaagde samenwerking met AlphaCode en de bestaande aandeelhouders om de wereldwijde groeiambities van het bedrijf een stevig duwtje in de rug te geven.”

“Wij zijn zeer vereerd dat beleggers van dat kaliber onze langetermijnvisie op deze manier onderschrijven,” liet Schalk Nolte, CEO van optekenen. “We kijken dan ook uit naar een vlotte samenwerking in de bestuursraad om het aanzienlijke potentieel te ontsluiten dat we zien in de wereldwijde markt. We kunnen nu alle zeilen bijzetten en voorbij onze uiterst gezonde organische groei snellen en in een mum van tijd vaste voet krijgen in nieuwe gebieden. Wij zijn reeds een gevestigde waarde in Afrika, Europa en de Verenigde Staten, maar onze technologie kan evenveel betekenen voor bedrijven in andere gebieden. Beveiligingsoplossingen op maat van bedrijven die de mobiele ervaringen van gebruikers stroomlijnen, voldoen aan de vereisten inzake compliance, en een springplank vormen voor innovatie kunnen op vele manieren en in toenemende mate worden toegepast.”

Over Entersekt

Entersekt is een innovator inzake “één-druk-op-de-knop”-authenticatie en appbeveiliging. De unieke aanpak van het bedrijf combineert de kracht van digitale certificeringstechnologie met het gebruiksgemak van de mobiele telefoon om zo bedrijven die financiële diensten bieden en hun klanten volledig te beschermen tegen onlinefraude. De gepatenteerde beveiligingsproducten van Entersekt zijn ontwikkeld op basis van open technologieën voor een grote beschikbaarheid, schaalbaarheid, en eenvoudige integratie, en beveiligen dagelijks miljoenen toestellen en transacties. Daarnaast voldoen de producten aan ‘s werelds strengste wettelijke richtsnoeren. Bedrijven van over de hele wereld rekenen op Entersekt om de vertrouwensrelatie met hun klanten te versterken en deze relaties verder uit te bouwen door de invoering van overtuigende, gebruikersvriendelijke, nieuwe mobiele en onlinediensten. www.entersekt.com.

Over BoE Private Equity Investments

BoE Private Equity Investments is het beleggingsinstrument voor de activiteiten van de Nedbank Private Equity, een van Zuid-Afrika’s meest vooraanstaande middelgrote private-equitybeleggers, met een bewezen staat van dienst wat betreft geslaagde beleggingen en samenwerkingen met managementteams uit een brede waaier van groeibedrijven en -sectoren. www.nedbank.co.za

Over Rand Merchant Investment Holdings

Rand Merchant Investment Holdings, ook bekend als RMI Holdings, is een JSE-genoteerde beleggingsmaatschappij met een ervaren beleggingsteam van specialisten inzake financiële diensten die out of the box denken en die door invloedrijke beleggingen op actieve wijze partnerschappen smeden tussen slimme en baanbrekende managementteams. www.rmih.co.za.

Over AlphaCode

AlphaCode, een vereniging gericht op samenwerking met ondernemingen inzake financiële diensten van de volgende generatie, wil een ecosysteem creëren voor deze ondernemingen door ondernemers, interne ondernemers, deskundigen en thought leaders uit de sector samen te brengen om contacten te leggen, kennis uit te wisselen en uiteindelijk de sector om te vormen. AlphaCode is opgericht door de stichters van RMI voor de identificatie van, samenwerking met en expansie van disruptieve, duurzame en schaalbare fintechondernemingen die het landschap van de sector financiële diensten zullen veranderen. www.alphacode.club

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Entersekt:
Jeanne Maartens, +27 21 815 2800
SVP Marketing
jeanne@entersekt.com
of
RMI/Al phaCode:
Michelle K Blumenau, +27 83 273 9891
michelle@turquoisepr.co.za
ofNedbank Private Equity/BoE Private Equity Investments:
Marthin Greyling, +27 11 295 8320
marthing@nedbank.co.za

Check out our twitter: @NewsNovumpr