08:28 uur 06-06-2017

Concord Bicycle Music neemt het toonaangevende onafhankelijke muziekuitgeverij en theatrale rechten-bedrijf Imagem Music Group over

BEVERLY HILLS, Californië.–(BUSINESS WIRE)– Concord Bicycle Music heeft de overname van het wereldwijde onafhankelijke muziekuitgeverij en theatrale rechten-bedrijf Imagem Music Group aangekondigd. Imagem Music Group is uniek vanwege hun leidende rol in Broadway, klassieke en popmuziek en hun enorme historische catalogus van muzikale bezittingen bevat meer dan 250.000 auteursrechten met composities van een aantal van de belangrijkste en meest succesvolle artiesten en songwriters in de geschiedenis van muziek. De mijlpaalovereenkomst brengt de gecombineerde uitgeverijcatalogus naar 380.000 auteursrechtelijk beschermde muziekstukken, wat de positie van het bedrijf als een volledig geïntegreerde onafhankelijke muziekopname en uitgeverij-krachtpatser nog meer onderstreept.

Imagem Music Group bestaat uit drie verschillende bedrijfsafdelingen: Rodgers & Hammerstein (theater), Imagem Music (pop) en Boosey & Hawkes (klassiek), met kantoren in Londen, Berlijn en New York.

  1. Rodgers & Hammerstein is opgericht in 1943 en mogelijk het beste theatrale rechten en uitgeverijbedrijf in de wereld, met 5.000 auteursrechten die meesterwerken zoals  The Sound of MusicOklahoma!The King and I, Carousel en  South Pacific omvatten. Het bedrijf representeert ook unieke componisten, zoals Irving Berlin, Lin-Manuel Miranda, Stephen Schwartz, Rodgers & Hart en Kern & Hammerstein.
  2. Imagem Music werd in 2008 opgericht en heeft controle over een immense catalogus van 175.000 auteursrechten, met onder andere liedjes geschreven door Phil Collins en Genesis, Daft Punk, Pink Floyd, Mark Ronson, Linkin Park, Sammy Cahn, Iron Maiden, Chet Faker, M.I.A., R. Kelly, Billy Ocean, Will Smith, Steve Miller, Cathy Dennis, Lionel Richie, Kaiser Chiefs, 30 Seconds to Mars, The Revivalists, Oh Wonder en nog veel meer.
  3. Boosey & Hawkes werd opgericht in 1930, heeft controle over 74.000 auteursrechten en is de grootste klassieke uitgeverijspecialist in de wereld. Hun catalogus bevat essentiële componisten, zoals Igor Stravinsky, Béla Bartók, Aaron Copland, Benjamin Britten, Sergei Prokofieff, Richard Strauss en Sergei Rachmaninoff, naast populaire moderne componisten, zoals John Adams, Steve Reich en Sir Karl Jenkins.

Tijdens het maken van de aankondiging merkte Scott Pascucci, CEO, Concord Bicycle Music het volgende op: “Steve Smith, Jake Wisely en ik feliciteren André de Raaff en Denis Wigman met een decennium succesvol opbouwen van het Imagem portfolio tot de buitengewone inhoud en schaal van nu. Dit zijn waardevolle auteursrechten – ze representeren een aantal van de beste muziekstukken die ooit gemaakt zijn en we zijn trots om een kans te hebben om ze te representeren voor de wereld. Ons team kijkt ernaar uit om met iedereen van Imagem Music, Rodgers & Hammerstein en Boosey & Hawkes samen te werken, terwijl we beginnen met de volgende fase van de ontwikkeling van Concord Bicycle Music als een toonaangevend, alles omvattend muziekbedrijf.”

André de Raaff, CEO, Imagem Music Group, zei: “Ik wil het Nederlandse pensioenfonds ABP bedanken voor het geloof in ons en de ondersteuning bij het creëren van zo’n succesvolle en wereldwijd toonaangevende uitgeverij in de kortste tijd ooit. Het winnen van GRAMMY’s ® voor plaat van het jaar met Daft Punk en Mark Ronson, Tony Awards voor het opnieuw tot leven brengen van onze musicals South Pacific en The King and I en het blijvende succes van The Sound of Music, het verkrijgen van de rechten van een lang verloren werk door Stravinsky en direct vergunning geven voor 100+ optredens, en het aankomende eeuwfeest van Leonard Bernstein met al meer dan 1.000 evenementen aangekondigd, zijn maar een paar van de ontelbare successen waar we de afgelopen jaren van genoten hebben. We willen alle componisten en cataloguseigenaars die toegewijd waren aan ons en de geweldige personen die voor Imagem werkten en ‘making the difference’ ervoeren, enorm bedanken. Aangezien Concord Bicycle echt onafhankelijk is, denk ik dat dit een geweldig nieuw thuis is voor Imagem onder leiding van Scott, Steve en Jake.”

De transactieteamleider voor Concord Bicycle Music was Chief Business Development Officer Steven Salm. Concord Bicycle Music werd geadviseerd door Lisbeth R. Barron en Barron International Group, LLC en Reed Smith LLP. Imagem werd geadviseerd door David Dunn en Robert Law van Law of Shot Tower Capital en Venable LLP.

Over Concord Bicycle Music:

Concord Bicycle Music is een van de grootste onafhankelijke opgenomen muziek en uitgeverij-bedrijven in de wereld. Met kantoren in Beverly Hills, New York, Nashville en Cleveland, bestaat Concord Bicycle Music uit Concord Music Group en The Bicycle Music Company. Concord Music Group beheert voornamelijk de opgenomen muziekactiviteiten van het bedrijf, terwijl The Bicycle Music Company toezicht houdt over uitgeverij- en rechtenbeheer.

Het portfolio van Concord Bicycle Music van meer dan 10.000 actieve albumopnames, bestaat tenminste uit 243 GRAMMY ®-winnaars en 370 RIAA gecertificeerde goud, platina en multi-platina uitgaves. Met de overname van Imagem bestaat het muziekboek van Concord Bicycle Music nu uit meer dan 380.000 auteursrechtelijk beschermde stukken.

De gevierde labels van het bedrijf bestaan uit Bicycle, Concord, Craft, Fantasy, Fearless, HighTone, Kidz Bop, Loma Vista, Milestone, Musart, Nitro, Prestige, Razor & Tie, Riverside, Rounder, Specialty, Stax, Sugar Hill, Telarc, Vanguard, Vee-Jay en Wind-up.

Concord Bicycle Music is eigendom van Barings Alternative Investments, Sound Investors en zeventig institutionele en individuele partners, waaronder veertig leden van het managementteam van het bedrijf. Barings Alternative Investments is een toonaangevende investeerder in intellectuele eigendommen, waaronder muziek, andere auteursrechten, gefilmde inhoud en patenten en handelsmerken, met een totaal van meer dan $7,2 miljard activa in beheer. Op de voorgrond van intellectuele eigendomswaardering, acquisitie en bezetting, onderstreept de Concord Bicycle Music investering het geloof van onze partners in de blijvende en stijgende wereldwijde waarde van superieure originele amusementsinhoud.

Over Imagem Music Group:

Imagem Music Group is de leidende onafhankelijke muziekuitgeverij in de wereld en is uniek voor hun leidende rol in klassieke muziek (Boosey & Hawkes), musicals (Rodgers & Hammerstein) en pop (Imagem Music). Opgericht in 2008 door het Nederlandse bedrijf ABP, een van de grootste pensioenfondsen in de wereld, in samenwerking met het Nederlandse onafhankelijke uitgeverij/mediabedrijf CTM Publishing BV, begon Imagem met het overnemen van muzikale uitgeverijrechten in een aantal catalogi, die verkocht werden door Universal Publishing, zoals Rondor, Zomba, BBC en 19 Music. Dit werd gevolgd door de overname van de meest toonaangevende klassieke muziekuitgeverij, Boosey & Hawkes (welke de meest toonaangevende klassieke componisten in de wereld vertegenwoordigt) en Rodgers & Hammerstein (die de rechten van de populairste podium- en filmmusicals in de wereld beheren en honderden stukken van de bekendste iconische schrijvers representeren). Imagem is trots om zo’n grote verscheidenheid aan schrijvers, catalogi en auteursrechten te representeren, waarbij de kennis van ervaren muziekuitgeverijen met de nieuwste kansen voor exploitatie gecombineerd worden. Imagem: Making the difference!

The Bicycle Music Company
Concord Bicycle Music
Concord Music Group

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Concord Bicycle Music
Joel Amsterdam, 310-385-4206
joel.amsterdam@concordmusicgr oup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr